Haittamaahanmuutto on saatava kuriin

Heinäkuun lopussa vihreiden lainsäädäntöneuvoksen titteliä kantava Aino Pennanen poistettiin Finnairin koneesta poliisin toimesta, kun hän esti koneen lähtöä vastustaessaan kielteisen turvapaikan saaneen palautusta. Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto puolusti Pennasen toimia nimeten lentoturvallisuutta vakavasti häirinneen Pennasen mielenilmaisun rohkeaksi kansalaisaktivismiksi.

Vihreidenkin on hyvä muistaa, että suomalaista yhteiskuntaa ja sen toimintaa säätelevät lait. Kaikkien, jotka asuvat Suomessa, täytyy tietysti noudattaa lakejamme. Ei edes vihreillä ole sen suhteen erityisoikeuksia.

Moni suomalainen pelkääkin aiheesta oman ja läheistensä turvallisuuden puolesta, kun kielteisen päätöksen saaneita ei tahdota saada ulos maasta.

Haittamaahanmuutosta tulee jatkuvasti lisää kustannuksia suomalaiselle yhteiskunnalle. Tällä hetkellä järjestelmä on niin järjetön, että turvapaikanhakijoita istutetaan jopa vuosia tyhjän panttina vastaanottokeskuksissa. Verorahoja kuluu huikeita summia toimettomien ihmisten asumiseen, ruokaan ja terveydenhuoltoon. Yhteiskunnan varoja ei tule ohjata maahantunkeutujien lompakoihin, vaan siten että hakemusten käsittelyyn saadaan lisää resursseja, jolloin turvapaikanhakupäätöksiä saadaan nopeutetuiksi. Kielteisen päätöksen saaneiden tulee myös välittömästi saada pois Suomesta.

Kouluistamme ja terveydenhuollostamme kiristitetään rahankäyttöä jatkuvasti. Suomen valtion tulee turvata meille suomalaisille hyvä ja turvallinen kotimaa eikä ajaa meitä ahdinkoon sillä, että maahan vyöryy jatkuvasti uusia turvapaikanhakijoita. Suomi ottaa koko ajan lisää velkaa, eikä talouttamme ja ihmisten hyvinvointia saada kuntoon sillä, että haittamaahanmuutosta koituu veronmaksajillemme satojen miljoonien eurojen lisälasku pelkkinä vastaanottokeskuskuluina. Näistä järjettömistä summista saisimme esimerkiksi vanhusten hoitoon tarvittavat lisämiljoonat sekä varat homekoulujemme korjauksiin.

Maahanmuuton ja kotoutuksen täydellinen epäonnistuminen aiheuttaa tänään ja huomenna Suomessa todella vakavia ongelmia, joihin on puututtava. Ja tämän lystin maksat sinä suomalainen veronmaksaja.

Micael Westerholm
Perussuomalaiset
kansanedustajaehdokas
Mustasaari

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa