Köpingin markkinoilla iloisen jälleennäkemisen tunnelma

Muutaman vuoden koronatauon jälkeen järjestettiin taas heinäkuun viimeisenä lauantaina vähäkyröläisten yrittäjien toimesta perinteiset Köpingin markkinat Vaasan (Vähänkyrön) Tervajoella. Ja paikalla muiden mukana olivat tietenkin myös Perussuomalaiset, jotka otettiin iloisin mielin vastaan. Perussuomalaisilla on aina ollut vaaleista vaaleihin Tervajoella ja Vähässäkyrössä vankka kannatus ja se näkyi myös perussuomalaisten osastolla.
– Meillä oli iloisen jälleennäkemisen aika. Meidän kannalta parhaaseen ruuhka-aikaan osastomme edessä oli suoranainen tungos. Ihmisillä oli asiaa ja perussuomalainen sanoma, karkit, hedelmät ja mehu menivät kirjaimellisesti kuin kuumille kiville. Todellakin voi sanoa, että perussuomalainen sanoma kiinnosti ja tästä on hyvä jatkaa kohti vaaleja, iloitsi Vaasan Perussuomalaisten aktiivi Ismo Takala.
Markkinavieraita ei ollut pelkästään lähikunnista, vaan koko piirin alueelta ja vähän kauempaakin.
– Markkinapaikkamme Grill Köpingin vieressä oli erinomainen ja välillä jaettava loppui kesken. Emme todellakaan odottaneet tällaista väenpaljoutta. Muutama uusi jäsenkin saatiin toimintaamme mukaan. Ihmiset olivat enemmän kuin kitkeriä hallituksen toimista; bensan hinta, Fortum ja kaikkinainen huoli huomisesta sävyttivät keskusteluja, totesi Takala.
Samoilla linjoilla oli myös vaasalaisvaltuutettu Päivi Karppi.
– Myös sote-jutut ja hyvinvointialueemme asiat Pohjanmaalla askarruttivat äänestäjiä. Kaikki tuntuu vielä ihmisistä keskeneräiseltä, eikä ihme, että tyytymättömyys paistoi mielipiteistä läpi. Kyllä edelleen Perussuomalaiset koetaan varteenotettavana vaihtoehtona tulevissa vaaleissa. Ainakin Köpingin markkinoilta perussuomalaiset saivat hyvää signaalia siitä, että olemme politiikassa oikealla asialla.
Myös Päivi Karppi piti perussuomalaisten markkinapaikkaa toimivana ja hyväntuulisten ihmisten palautetta perussuomalaisille rohkaisevana.

Perussuomalaisten osastolla oli paikallisten toimijoiden lisäksi runsaasti aktiiveja koko piirin alueelta. Kansanedustajista paikalla olivat Jukka Mäkynen ja Juha Mäenpää sekä eduskuntavaaliehdokkaista Anne Rintamäki, Jouni Vallin ja Marcus Toppari. Puoluetoimistoa edusti järjestösihteeri Kai Karhukorpi.

Juha Rantala


Perussuomalaisia aktiiveja Köpingin markkinoilla Vaasan Perussuomalaisten osaston edessä. Kuvassa Marja-Leena Mäkynen, Tony Staaf, Hannu Akkanen, Ismo Takala, Jukka Mäkynen, Kari Laine, Marcus Toppari, Juha Mäenpää, Kai Karhukorpi, Jouni Vallin, Anne Rintamäki, Vilma Nyman, Päivi Karppi ja Tero Koski. – Kuva: Juha Rantala


Köpingin markkinat sujuivat Vaasan Tervajoella aurinkoisissa merkeissä. Markkinoiden palautetta mutustelemassa paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ja piirin vaalipäällikkö sekä tiedottaja Juha Rantala, Elli, Annen tytär, Rintamäki, kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Anne Rintamäki, valtuutettu Päivi Karppi, puoluetoimiston edustaja, järjestösihteeri Kai Karhukorpi sekä varavaltuutettu Ismo Takala. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 6.8.2022

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa