Kirjoitettu 16.2.2017

Laihialla nostatettiin joukkuehenkeä

Laihian Perussuomalaisilla on erinomainen tapa kokoontua pari kertaa vuodessa porukalla yhteiseen tilaisuuteen, jossa nostatetaan joukkuehenkeä ja kirjataan tavoitteita. Illanvietossa yhdistyy huvi ja hyöty.

Laihian Perussuomalaiset nostattivat joukkuehenkeä yhteisellä illanvietolla, jossa yhdistyivät huvi ja hyöty. – Kuva: Juha Rantala

Tällä kertaa laihialaiset kokoontuivat Jokisalo Hoviin, jossa läpikäytiin kaikki kuntavaaleihin liittyvät asiat aina ehdokasasettelusta vaalilautakuntapaikkoihin, tavoitteisiin ja kampanjointiin. Kävipä paikalla myös valokuvaaja kuvauttamassa kaikki siihen saakka ehdolle lähteneet kuntavaaliehdokkaat. Ja, ettei lauantai-illan vietto muodostuisi liian asiapitoiseksi, niin välillä yhdistyksen naisten toimesta oli tarjolla virvokkeita, kahvia ja kaiken kruunannut illan sapuska eli kanaa tulisella sienipaprikakastikkeella. Kuuluihan lauantaiehtooseen tietysti myös saunominen.

– Tällaiset hengennostatustilaisuudet ovat tosi tarpeen. Kaikkien paikalle saapuneiden mielipiteet huomioidaan, ei pelkästään ehdokkaiden. Erityisesti vanhempien, jo kauan kuntapolitiikassa mukana olleiden, mielipiteitä kuunnellaan tarkasti. Sieltähän tulee yleensä vain hyviä vinkkejä meille nuoremmille, naurahtaa Laihian Perussuomalaisten puheenjohtaja Piia Riiki.

Myös Asko Salminen oli tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa.
– Meillä on koossa hyvä ja yhtenäinen porukka. Vaaleissa on ehdolla eri alojen osaajia ja täällä tehdään kovasti töitä vaalimenestyksen eteen. Keskustelimme, mitkä asiat kuntalaisia puhuttavat ja kirjasimme vaaliohjelmamme näistä lähtökohdista. Löimme myös lukkoon yhdistyksemme tapahtumakalenterin eli mitä kaikkea vielä voimme tehdä ennen vaaleja. Hyvältä näyttää.

Laihian Perussuomalaisten puheenjohtaja Piia Riikiltä käy yhdistyksen johtamisen lisäksi erinomaisesti paitsi kokkaus, niin myös kädentyöt. Siitä osoituksena hänen tekemänsä Perusvillasukat. Villasukkien lisäksi työn alla on samaan sarjaan laskettavat sormikkaat, rannekkeet sekä lapaset. Näin siis Laihialla!

Perusvillasukat ovat Laihian Perussuomalaisten puheenjohtaja Piia Riikin käsialaa.

Kirjoitettu 7.2.2017

Alavuden Perussuomalaiset järjestivät hernerokkatapahtuman

Alavuden Perussuomalaisilla on kunnon tekemisen meininki. Kuntavaaleihin on lähdetty Alavudella tosissaan, ja siitä kertoo se onnistunut työ mitä yhdistys on kaupungissa tehnyt. Ehdokashankinta on hyvässä nosteessa ja sitä tukevat mainiosti Alavuden Perussuomalaisten järjestämät erilaiset tilaisuudet.

Viimeksi Alavuden Perussuomalaiset järjestivät kaupungissa hernerokkatapahtuman, joka oli kaikin puolin onnistunut.

– Hernerokkaa meni noin 350 annosta ja meininki oli kaikin puolin hyvä ja kannustava. Perussuomalaisuus on Alavudella kovassa nosteessa, kertoo erinomaista työtä Alavudella tehnyt yhdistyksen nokkamies Yrjö Paukkunen.

Alavuden hernerokkatapahtumassa oli mukana myös kansanedustaja Reijo Hongisto.
Yrjö Paukkunen haluaa muistuttaa Alavuden Perussuomalaisten puolesta siitä, että sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila vierailee Alavudella 1. huhtikuuta, ja silloin on Alavuden kaupungintalolla yleisötilaisuus klo 11.30. Kahviakin pääsee nauttimaan jo klo 11 alkaen. Paukkunen toivottaa kaikki piirin perussuomalaiset tervetulleiksi Alavudelle.

Persujen vaaliavaus Alavus 005

Alavuden Perussuomalaisilla riittää virtaa. Viimeinen osoitus tästä oli onnistunut hernerokkatapahtuma. Soppaa meni lähes 350 annosta, ja mukana tilaisuudessa vieraili mm. kansanedustaja Reijo Hongisto.

Kirjoitettu 15.1.2017

Mäkynen, Panttila ja Yli-Rahnasto piirin varapuheenjohtajiksi

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri piti järjestäytymiskokouksessa tammikuun alussa Seinäjoella upeassa Apila-kirjaston Jaaksi-salissa.

Piirin ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin äänestyksen jälkeen Jukka Mäkynen Vaasasta, toiseksi varapuheenjohtajaksi Eliisa Panttila Teuvalta ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi Sami Yli-Rahnasto Kauhajoelta.

Piirisihteerinä jatkaa Anneli Manninen Seinäjoelta ja taloudenhoitajana Mikael Ö Vaasasta. Vaasalainen Juha Rantala toimii piirin vaalipäällikkönä ja tiedottajana.

Piirin tärkeään työvaliokuntaan valittiin Martti Alkula Jalasjärveltä, Yrjö Paukkunen Alavudelta, Arto Rinne Kauhavalta, Asko Salminen Laihialta ja Micael Westerholm Mustasaaresta. Puheenjohtajiston, sihteerin ja taloudenhoitajan lisäksi työvaliokuntaan kutsuttiin myös piirin vaalipäällikkö ja tiedottaja Juha Rantala.

Jarjkokous 2017

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin järjestäytymiskokous Seinäjoella tammikuun alussa sujui erinomaisessa hengessä. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 14.12.2016

Raimo Vistbacka jatkaa yksimielisesti Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana

DSC_0046

Raimo Vistbacka Alajärveltä valittiin uudelleen yksimielisesti Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi Vaasassa järjestetyssä piirin syyskokouksessa. – Kuva: Juha Rantala

Valtiopäiväneuvos, pitkäaikainen kansanedustaja, puolueen entinen puheenjohtaja, varatuomari Raimo Vistbacka valittiin uudelleen yksimielisesti Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi Vaasassa pidetyssä piirin syyskokouksessa. Vaasan yhdistys sai nyt ensimmäistä kertaa tapahtuman järjestettäväkseen, ja suoriutui siitä kiitettävästi.

Kokous pidettiin upeissa puitteissa panimoravintola Bock`sin tiloissa. Tapahtumaan oli saapunut lähes 70 piirikokousedustajaa ja lähes saman verran muita alueen puolueaktiiveja. Syyskokouksen vieraaksi oli kutsuttu Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Sampo Terho. Hänelle olikin varattu vaasalaisyhdistyksen puolesta ohjelmaa koko lauantaipäiväksi.

Ensin Terholle oli järjestetty vartavasten tapaaminen vaasalaisten perussuomalaisaktiivien kanssa Keidas-seurakunnan tiloissa, sitten oli vuorossa tutustuminen UPC Mediaan sekä paikalliseen panimotoimintaan ja vasta kolmanneksi päästiin itse asiaan eli syyskokoukseen.

Kokousväen toivotti tervetulleeksi paikallisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Mäkynen, joka antoi huutia gallupeille ja vihervasemmistolaista politiikkaa myötäilevälle valtamedialle.

– On ikävä sanoa, mutta joudumme taas tuottamaan medialle keväällä suuren pettymyksen. Emme suinkaan usko mihinkään kannatuksemme puolituksiin, vaan teemme työtä voittaaksemme. Se, kuinka suureksi tuo kuntajytky muodostuu, on aivan itsestämme kiinni.

Piirin puheenjohtaja Raimo Vistbacka oli puheessaan samoilla linjoilla.

– Meillä oli edellisissä kuntavaaleissa tässä piirissä 424 ehdokasta. Tavoite on panna tuosta vähän paremmaksi, ja sehän taas tietää lopputuloksessa vain meille hyvää. Nyt vain tuo vaalityö on otettava tosissaan. Ei jätetä noita ehdokassuostumuksia viime hetkeen, vaan toimitaan nyt heti. Se antaa sitten itse kullekin aikaa tehdä oma vaalityö paremmin.

Ennen Sampo Terhoa oli äänessä myös paikan isäntä, toimitusjohtaja Sture Udd, joka omalla tervehdyspuheellaan jo herätteli kokousväkeä.

– Perussuomalaiset ovat tuoneet suomalaiseen politiikkaan sitä mitä on tarvittukin eli uutta liikettä ja ryhtiä. Tämän työn on jatkuttava. Myös kotimaista työtä on arvostettava, ja taloutemme saisi merkittävän lisäruiskeen jo sillä, että jokainen suomalainen ostaisi kotimaisia tuotteita 100 eurolla vuodessa enemmän. Se toisi lisää työpaikkoja ja hyvinvointia. Tämä kokoustilakin on rakennettu muhkeasta alajärveläisestä kivestä ja baarin puoli suomalaisesta puusta, sanoi Udd ja sai raikuvat aplodit.

Tavallisen ihmisen asialla

Illan tähtivieras Sampo Terho osasi myös ottaa yleisönsä. Hän painotti Perussuomalaisten olevan tavallisen ihmisen asialla, vaikka vihervasemmisto ja valtamedia muuta yrittävät vakuuttaa.

– Olemme hallituksessa vieneet jo nyt läpi ainakin 50 meidän esittämää aloitetta. Valitettavasti vain päätöksenteko ei käy hetkessä, sillä neuvottelut, lakimuútosten valmistelut sekä eduskuntakäsittelyt vievät aikansa. Mutta kädenjälkemme näkyy päivä päivältä yhä vahvemmin ja koko ajan tapahtuu käännettä parempaan.

Terho lyttää demareiden varjobudjetin täytenä poliittisena höttönä.

– He haluavat viestittää kansalle, että me muka otamme köyhiltä ja annamme rikkaille. Juuri Perussuomalaiset esti mm. eläkeläisten asumistukileikkaukset ja olimme korottamassa pääomaveroa. Lisäksi saimme maahanmuuttopolitiikkaan järkeä ja tarvittavaa tiukkuutta. Samoin olemme olleet jarruna EU:n liittovaltiokehityksessä.

Ja mitä vaaleihin tulee, niin Sampo Terho totesi, ettei niitä voiteta rahan voimalla.

– Haemme kannatuksen ihmisten parista. Turuilla ja toreilla olemme parhaimmillamme; saamme tavata ihmisiä kasvoista kasvoihin ja kertoa asiat suoraan heille vääristelemättä.

Piirihallitus vuodelle 2017

Piirin syyskokouksessa valittiin myös piirihallituksen kokoonpano vuodelle 2017. Piirihallitukseen valittiin Alajärveltä Turo Kalliomaa (varalla Anne Matokangas), Alavudelta Yrjö Paukkunen (Pekka Kaihoniemi), Ilmajoelta Esa Niemistö (Kaisu Talvitie), Isojoelta Jorma Rantala (Sakari Halkoaho), Isostakyröstä Sami Laine (Raili Varo), Jalasjärveltä Martti Alkula (Asko Saunala), Kaskisista Lasse Lähdesluoma (Juhani Pihkamäki), Kauhajoelta Sami Yli-Rahnasto (Mika Muurimäki), Kauhavalta Arto Rinne (Martti Koivisto), Kristiinankaupungista Jukka Kangasniemi, Kuortaneelta Tauno Lampinen (Seppo Palomäki), Kurikasta Jorma Varpula (Vesa-Matti Saarakkala), Laihialta Asko Salminen (Piia Riiki), Lappajärveltä Ahti Kautiainen (Arvi Kangastie), Lapualta Riitta Kangasluoma (Sini Syrjälä), Mustasaaresta Micael Westerholm (Jukka Kuusalo), Seinäjoelta Marko Kähönen (Sirkka Kumpula), Teuvalta Eliisa Panttila (Heikki Tuomela), Vaasasta Jukka Mäkynen (Lauri Karppi) ja Vimpelistä Reijo Hongisto.

Piirin puheenjohtajana siis jatkaa Raimo Vistbacka Alajärveltä, piirisihteerinä toimii Anneli Manninen Seinäjoelta, piirin vaalipäällikkönä ja tiedottajana Juha Rantala Vaasasta sekä taloudenhoitajana Mikael Ö Vaasasta.

Teksti: Juha Rantala

 

DSC_0047

Vaasalainen panimopubi täyttyi ääriään myöten täyteen Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin pitäessä syyskokoustaan. – Kuva: Juha Rantala

DSC_0012

Toimitusjohtaja Sture Udd suoritti mielenkiintoisen yritysesittelyn mediakonsernistaan ja panimosta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ja Laihian Perussuomalaisia edustava Asko Salminen ovat kuulolla. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 6.12.2016

Naisilla vahva asema Teuvan Perussuomalaisissa

Teuvan Perussuomalaiset ry:n syyskokous valitsi Eliisa Panttilan yksimielisesti uudestaan yhdistyksen puheenjohtajaksi myös vuodelle 2017.

Hallitukseen valittiin lisäksi (suluissa henkilökohtaiset varajäsenet) Ritva Tanskanen (Anneli Hangasluoma), Kirsi Martikainen (Arja Koivisto), Heikki Tuomela (Kristian Niemi) ja Erkki Tapanainen (Jorma Luhtala).

Piirikokousedustajiksi valittiin Ritva Tanskanen (Jorma Luhtala), Erkki Tapanainen (Antti Tuisku), Heikki Tuomela (Osmo Ristiluoma) ja Eliisa Panttila (Anneli Hangasluoma).

Piirihallitukseen Teuvan Perussuomalaiset valitsivat edustajakseen Eliisa Panttilan, varalle Heikki Tuomelan.

Kirjoitettu 6.12.2016

Martti Alkula johtaa Jalasjärven Perussuomalaisia

Jalasjärven Perussuomalaisten syyskokouksessa valittiin Martti Alkula yksimielisesti uudestaan yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2017.

Hallitukseen valittiin Jenni Sippola, Heidi Pihlaja, Jenni Hietala, Tapani Hautamäki, Asko Saunala, Keijo Haanpää ja Matti Heinonen.

Martti Alkula edustaa Jalasjärveä myös Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallituksessa, varalla on Asko Saunala. Piirin kokouksiin valittiin jäsenten määrän perusteella maksimi kymmenen edustajaa. Toiminnantarkastajiksi valittiin Pauli Antila ja varalle Pertti Ketola.

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa valitaan sitten varapuheenjohtaja, taloudenhoitaja, sihteeri sekä tiedottaja.

Puheenjohtaja Martti Alkula totesi ilahtuneena, että kokoukseen osallistuneita oli paikalla ennätysmäärä.

– Liekö kuntavaaleilla sitten osuutta aktiivisuuteen. Kokouksessa keskustelimme myös kuntaliitoksen tuomista pienistä rypyistä, koska paikkajaossa on hieman sanomista. Omalta osaltamme toimimme kuitenkin rakentavasti ja yhteistyötä tehden kaikkien ryhmien kanssa. Päätöksiin toivomme perusteltua jämäkkyyttä sekä tasapuolista ja oikeudenmukaista kohtelua kaikille kaupunkilaisille. Mahdollisia oman edun tavoittelua emme hyväksy missään päätöksissä, tiivisti Alkula kokouksen antia.

Kirjoitettu 4.12.2016

Ilmajoen Perussuomalaiset valitsivat Esa Niemistön puheenjohtajakseen

Ilmajoen Perussuomalaiset ry piti syyskokouksensa Ilmajoella. Kokous sujui sääntömääräisten asioiden puitteissa. Keskustelu oli vilkasta tulevien kuntavaalien tiimoilta. Kuntavaalien ehdokkaita on jo saatu, mutta ehdokkaiden hankinta on edelleen käynnissä.

Syyskokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi ensi vuodelle Esa Niemistön. Yhdistyksen hallitukseen tulivat valituiksi (suluissa varajäsen) Kaisu Talvitie (Seija Salmi), Hannu Akkanen (Heikki Kuula), Petri Saunamäki (Pentti Tolonen), Juha Mäenpää (Ari Grav), Jarkko Leiniö (Kalervo Lähteenmaa) ja Ville Muilu (Aki Tolonen).

Piirin kokousedustajiksi valittiin Juha Mäenpää (Kaisu Talvitie), Esa Niemistö (Ville Muilu), Seija Salmi (Kalervo Lähteenmaa) ja Petri Saunamäki (Pentti Tolonen).

Piirihallitukseen esitetään Esa Niemistöä (varalle Kaisu Talvitie).

Kirjoitettu 27.11.2016

Raili Varo jatkaa puheenjohtajana Isonkyrön Perussuomalaisissa

Raili Varo jatkaa yksimielisesti Isonkyrön Perussuomalaisten puheenjohtajana. Yhdistykseen hallitukseen valittiin lisäksi vuodelle 2017 (suluissa henkilökohtainen varamies) Sami Laine (Seppo Ventä), Juha Ihalainen (Markus Karhu) ja Juha Kalliomäki (Raija Hautamäki).
Piirikokousedustajiksi ensi vuodelle valittiin Juha Kalliomäki (varalla Markus Karhu) ja Sami Laine (Seppo Ventä). Piirihallitukseen Isonkyrön Perussuomalaisten edustajaksi valittiin Sami Laine (varalle Raili Varo).

Isokyrö2016
Isonkyrön Perussuomalaisten syyskokouksen jälkeen osa kokousedustajista ryhmittyi perinteiseen ryhmäpotrettiin. Takarivissä vasemmalta Juha Kalliomäki, Sami Laine ja Seppo Ventä. Eturivissä puolestaan Markus Karhu, Soile Hakala ja Raili Varo. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 27.11.2016

Marko Kähönen johtaa Seinäjoen Perussuomalaisia

Seinäjoen Perussuomalaiset valitsivat syyskokouksessaan yksimielisesti Marko Kähösen puheenjohtajakseen vuodelle 2017.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin lisäksi Tellervo Tulisalo, Mika Ojala, Päivi Helle, Juhani Kaukosalo sekä Sirkka Kumpula. Varalle Erkki Valtamäki, Esa Nurmela, Erkki Aro, Petri Rintamäki ja Ritva Latvala.

Edustajiksi Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallitukseen valittiin puheenjohtaja Marko Kähönen ja varalle Sirkka Kumpula.

Piirin kokouksiin yhdistyksen jäsenmäärän perusteella valittiin seuraavat kymmenen edustajaa: Marko Kähönen, Juhani Kaukosalo, Sirkka Kumpula, Mika Ojala, Erkki Valtamäki, Hannu Haapasalmi, Anja Vuolle, Eino Koivula, Orvo Hakala ja Esa Nurmela. Ja varalle: Erkki Latvala, Tellervo Tulisalo, Päivi Helle, Jukka Ahlgren, Väinö Koivula, Jarkko Kärki, Petri Rintamäki, Ritva Latvala, Erkki Aro ja Alpo Järvi.

Kirjoitettu 21.11.2016

Vaasan Perussuomalaisilla onnistunut toritapahtuma

Vaasassa perussuomalaisuus vetää. Lokakuun ensimmäisenä lauantaina järjestetty toritilaisuus lupaa hyvää kuntavaaleja ajatellen. Palaute oli hyvää ja puolueen työhön uskotaan. - Kuva: Lauri Karppi

Vaasassa perussuomalaisuus vetää. Lokakuun ensimmäisenä lauantaina järjestetty toritilaisuus lupaa hyvää kuntavaaleja ajatellen. Palaute oli hyvää ja puolueen työhön uskotaan. – Kuva: Lauri Karppi

Perussuomalaiset muistivat taas ainoana puolueena Vaasassa myös ns. rahvasta kaupungin vuosipäivän kunniaksi. Eli kun kaupungin eliitti kilisteli shampanjalasejaan orkesterin tahdissa salonkikemuissaan, päättivät Vaasan perussuomalaiset aikaisempien vuosien tapaan kestitä vaasalaisia torilla perinteisellä grillimakkaratapahtumalla.
Ja menestys lokakuun ensimmäisenä lauantaina oli taattu.
Ei turhaan perussuomalaisia ole kehuttu maan parhaaksi toripuolueeksi, sillä tunnelmaa ja palautetta Vaasassa on vaikea sanoiksi pukea. Tällaista positiivista menoa mitä torilla oli, ei aikoihin ole koettu. Makkara maistui, materiaali kelpasi ja juttu lensi; ja vielä myönteiseen suuntaan.

Perussuomalaisten teltalla koko kolmetuntisen päivystänyt kaupunginvaltuutettu ja paikallisen yhdistyksen sihteeri Vesa Kela oli kaikin puolin tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa.
– Kyllä tässä päivässä oli sellainen tekemisen meininki, että tämä tietää vain hyvää kuntavaaleja ajatellen. Keskustelu oli hedelmällistä ja se poiki meille ainakin kolme uutta jäsentä. Ihmiset alkavat median vastaväitteistä huolimatta arvostamaan perussuomalaisten tekemää pitkäjänteistä, tasapainoista ja johdonmukaista hallituspolitiikkaa. Eivät suomalaiset tyhmiä ole, sillä he tajuavat että jos Suomi-laivaa on puskettu toistakymmentä vuotta itsepäisesti väärään suuntaan, niin ei kurssin korjaamiseen yksi vuosi tahdo riittää.
Samoilla linjoilla oli vaasalainen ps-veteraani Aulis Kotanen, joka pussitti kiivaaseen tahtiin niin yhdistyksen kuin puolueen lehtiä ja muuta materiaalia kaupunkilaisille jaettavaksi.

– Meinaa tässä aivan kiirettä pitää. Vievät nämä lehdet aivan käsistä. Niin, ja makkara on väelle maistunut ja hyviä keskusteluja on käyty. Kyllä tässä moni on ihmetellyt, kuinka täällä näin paljon väkeä on liikkeellä. Näitä torijuttuja kannattaa ehdottomasti jatkaa kuntavaaleihin saakka, huikkaa Kotanen kiireittensä keskeltä.

– Kylläpä on antoisa päivä. Aurinko paistaa, väkeä valtavasti liikkeellä ja ihmiset ovat hyvällä tuulella, kommentoi puolestaan vuonna 2011 puolueeseen liittynyt vaasalaisaktiivi Liisa Stolt.
Liisan panos on Vaasassa korvaamatonta. Hyötyliikuntana lehtien luukuttamisen ottava Liisa on jo tähän mennessä tänä vuonna jakanut vaasalaistalouksiin yli toistakymmentätuhatta puolueen ja yhdistyksen lehteä (kyllä luit oikein)!

Vaasalaisosastolle suoritti tervehdyskäynnin Espoon Perussuomalaisten vaalipäällikkö Kari Paunonen, joka oli avustamassa tyttärensä muuttoa Vaasaan. Paunonen ihasteli tapahtuman erinomaista henkeä ja vaasalaisten perussuomalaisten aktiivisuutta ja huikkasi ennen lähtöään, että ”ainako teillä käy tällainen vilske tapahtumissanne”?
Tästä on hyvä jatkaa!

Juha Rantala

Kirjoitettu 14.11.2016

Piia Riiki valittiin Laihian Perussuomalaisten johtoon

DSC_0005 (1)

Piia Riiki – Kuva: Juha Rantala

31-vuotias myynnin ammattilainen Piia Riiki valittiin Laihian Perussuomalaisten syyskokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2017. Yhdistyksen hallitukseen ensi vuodeksi valittiin (suluissa henkilökohtaiset varajäsenet) Pentti Kananoja (Merja Ujanen), Pasi Laakso (Asko Koivisto), Jukka Jänisoja (Asko Perälä), Asko Salminen (Sirkka Keko), Jyrki Pihlajamaa (Samuli Vainionpää), Heikki Latva-Nikkola (Veikko Kivioja). Sihteeriksi valittiin Merja Ujanen.

Piirikokousedustajiksi ja varajäseniksi valittiin hallituksen varsinaiset jäsenet ja varajäsenet täydennettynä Piia Riikillä (varalla Eveliina Salminen).

Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen jäseneksi ensi vuodeksi valittiin Asko Salminen ja varalle Piia Riiki.

Laihian Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Piia Riiki totesi ensi kevään kuntavaalien olevan yhdistykselle kova ponnistus, jonka eteen tullaan tekemään tosissaan töitä.

– Ehdokasasettelu on käynnissä ja sitä tehdään niin pitkälle kuin on tarpeen, että yhdistys saisi vaaleihin mahdollisimman kattavan ja edustavan listan. Myös kuntavaalitapahtumia tullaan järjestämään aina vaaleihin saakka, kertaa nuorta naisenergiaa yhdistyksen työhön tuova Piia Riiki.

Laihian Perussuomalaisten syyskokouksessa oli läsnä myös Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin vaalipäällikkö Juha Rantala.
DSC_0004 (1)
Laihian Perussuomalaisten syyskokouksessa todettiin kuntavaalien olevan yhdistykselle ensi vuonna suuri ponnistus. Ehdokasasettelu on käynnissä ja kuntavaalitapahtumia järjestetään aivan vaaleihin saakka. – Kuva: Juha Rantala

 

Kirjoitettu 14.11.2016

Matti Anttonen valittiin Vaasan Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi

Anttonen_Matti_Diplomi_insinoori_toiminnanjohtaja

38-vuotias toiminnanjohtaja Matti Anttonen valittiin Vaasan Perussuomalaiset ry:n syyskokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodeksi 2017. Anttonen voitti puheenjohtajaäänestyksessä Lauri Karpin. Nykyinen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Jukka Mäkynen puolestaan valittiin edustamaan Vaasaa perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallitukseen. Mäkysen varamies piirihallituksessa on Lauri Karppi.

Yhdistyksen hallitukseen ensi vuodeksi valittiin (suluissa henkilökohtaiset varajäsenet) Juha Rantala (Raija Koivisto), Mauri Ollila (Kai Seilonen), Lauri Karppi (Päivi Karppi), Jukka Mäkynen (Risto Suni), Jouni Helle (Ville Hämäläinen), Matti Sorvari (Liisa Stolt) ja Niina Mäkinen (Janne Heinua). Anttosen varamies hallituksessa on Timo Mäkinen.

Yhdistyksen taloudenhoitajana jatkaa Mikael Ö.

Piirikokousedustajiksi valittiin hallituksen jäsenten ja varalle heidän henkilökohtaisten varajäsenten lisäksi Pertti Meriruoho (Risto Rintamäki) ja Marja-Leena Mäkynen (Juha Mäkynen).

Vaasan yhdistys on muutenkin hyvin näkyvillä piirin toiminnassa, sillä yhdistyksen lehteä vuosikaudet toimittanut Juha Rantala valittiin koko piirin vaalipäälliköksi.

Uuden puheenjohtajan Matti Anttosen tärkein tehtävä on luotsata yhdistys ensi kevään kuntavaaleihin. Sen lisäksi hän aikoo kannustaa yhdistystä toimimaan enemmän tiiminä.

– Jotain hyväähän me Vaasassa olemme tehneet, sillä olemme jäsenmäärällisesti ja toiminnallisesti piirin suurin ja maan kolmanneksi suurin yhdistys. Politiikan puolella maailma muuttuu jatkuvasti ja varsinkin sote-uudistukseen valmistautuminen on yksi meidän suurimmista haasteista.

Toimintasuunnitelmaa esitellyt Jukka Mäkynen ei suostu kumartelemaan gallupeille eikä medioiden näkemyksille.

– Me täällä Vaasassa pyrimme tietysti nostamaan kannatustamme ja sitä kautta valtuustoryhmän kokoa kevään kuntavaaleissa. Toreilla ja turuilla meidät nähdään jatkossakin ja tulemme kertomaan kaupunkilaisille miksi heidän on syytä äänestää juuri perussuomalaisia. Itse haluan viedä tätä vaasalaista perusflow`ta koko piirin alueelle. Siksi haluan nimenomaan jatkaa työtäni koko piirin hyväksi. Tehdään Perussuomalaisista se alueen suurin voima.

Samoilla linjoilla oli myös Etelä-Pohjanmaan piirin vaalipäällikkö, vaasalainen Juha Rantala.

– Perussuomalaisten menestys kuntavaaleissa on aivan meistä itsestä kiinni. Meillä on ylivertainen puolue ja ylivertainen sanoma suomalaisille ja pohjalaisille. Se perussanoma vain pitää tuoda äänestäjille esille. Jokaisessa kunnassa on oma agendansa, ja juuri siksi eri yhdistysten täytyy ottaa vastuu kuntansa alueella tehtävästä työstä. Niin kuin Jukka tuossa aikaisemmin totesi, niin ei meidän pidä kallistaa korvaamme punavihreille median valheille ja syytöksille. Nykyinen oppositio edustaa rapauttajia, me rakentajia.

DSC_0009 (1)

Vaasan Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi ensi vuodelle valittu Matti Anttonen kertoo näkemyksiään Vaasan Perussuomalaisten syyskokouksessa. – Kuva: Juha Rantala

 

DSC_0014 (1)

Vaasan Perussuomalaisten syyskokouksessa keskustelua riitti iltamyöhälle saakka. Siksipä vain kaikkein sitkeimmät pääsivät perinteiseen yhteispotrettiin. – Kuva: Juha Rantala