Kirjoitettu 16.7.2018

Halla-aho ja Hakkarainen Lappajärven markkinoilla nyt viikonloppuna!

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Jussi Halla-aho avaa Lappajärven markkinat perjantaina 20.7. klo 10. Tervetuloa PS-teltalle juttelemaan.

Jussi Halla-aho paikalla 10.30-11.30

Teuvo Hakkarainen paikalla klo 11.30-13.00.

Kirjoitettu 4.7.2018

Perussuomalaisten kansanedustajat Alajärven Rokulipäivillä nyt perjantaina ja lauantaina!

PERJANTAINA 6. HEINÄKUUTA:
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen paikalla klo 12-14.

LAUANTAINA 7. HEINÄKUUTA:
Kansanedustaja Ville Vähämäki klo 10:30-13
Puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho paikalla klo 12-13.

Tervetuloa juttelemaan!

Kirjoitettu 24.6.2018

Eliisa Panttila Teuvalta valittiin Perussuomalaisten puoluehallitukseen

Teuvalainen kunnanvaltuutettu, Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja ja Teuvan Perussuomalaisten puheenjohtaja Eliisa Panttila valittiin Helsingissä Perussuomalaisten puoluehallitukseen. Puoluehallitukseen kuuluvat puolueen puheenjohtajiston lisäksi puoluesihteeri, eduskuntaryhmän edustaja sekä seitsemän puolueen eri piireistä valittua edustajaa. Panttila kuuluu puoluehallituksen lisäksi myös puoluevaltuustoon.

Puoluehallituksen kokoonpano on historiallinen, sillä valituista piirien seitsemästä jäsenestä neljä on naisia.

– Rakastan uusia haasteita. Luottamustehtävät tuovat iloa, virkistystä ja vaihtelua elämään, sanoo maatalouslomittajana Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymässä työskentelevä Panttila.

 

Teuvalainen Eliisa Panttila (kuvassa neljäs vas.) valittiin viime viikonloppuna Perussuomalaisten puoluehallitukseen. Mukana on tuttuja perussuomalaisia aina Laura Huhtasaaresta Jussi-Halla-ahoon.

Kirjoitettu 24.6.2018

Etelä-Pohjanmaan piirin kevätkokouksessa patistettiin yhdistyksiä työntekoon

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Seinäjoen Nurmon Nurmoo-salissa. Toistakymmentä yhdistystä oli lähettänyt kokoukseen edustajansa ja kokouksen puheenjohtajaksi valittiin järjestävän yhdistyksen eli Seinäjoen Perussuomalaisten puheenjohtaja Erkki Valtamäki.

Kokouksen avauspuheenvuorossa piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen Vaasasta herätteli piirin yhdistyksiä työntekoon.

– Syksyllä on edessä näillä näkymin kahdet vaalit. Maakunta- ja seurakuntavaaleihin valmistautumista ei saa jättää viime tinkaan, vaan töihin on lähdettävä joka yhdistyksessä välittömästi ja tosissaan. Maakuntavaalit käyvät erinomaisena preppauksena tuleviin eduskuntavaaleihin. Nyt on mahdollista mitata valmiutemme.

Jukka Mäkynen ei epäile lainkaan sitä, etteikö perussuomalaisuus voisi Etelä-Pohjanmaalla hyvin.

– Perussuomalaisuus asuu meissä pohjalaisissa. Se, kuinka vaaleissa pärjäämme, on meistä itsestä kiinni. Yhdessä teemme jatkossakin hyvää tulosta. Meidän ei pidä kuluttaa voimavaroja miettimällä liikoja eilispäivää. Puolueesta lähteneet ovat valintansa tehneet eikä sinne suuntaan kannata enää katsella. Suurin osa loikkareista katuu jo katkerasti päätöksiään, mutta heidänhän se hävetä kuuluu, ei meidän.

Mäkynen nosti kuin malliksi vaalityöstä Etelä-Pohjanmaan piirin alueella presidentinvaalit ja Laura Huhtasaaren kampanjan.

– Tuo työ Lauran hyväksi osoitti sen potentiaalin mitä täältä parhaimmillaan löytyy. Yhdessä tekeminen on meidän voimavaramme myös syksyn vaaleihin. Näytetään niissä taas muulle Suomelle hieman tekemisen mallia, innosti Mäkynen.

Teksti: Juha Rantala
Kuvat: Inga Petäjäniemi

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin kevätkokous täytti Seinäjoen Nurmossa paikallisen Nurmoo-talon Nurmoo-salin tupaten täyteen. Kevätkokouksen kulkua seuraavat tarkkaavaisina Ilmajoen Ville Muilu ja Petri Saunamäki, Alavuden Matti J. Mikkola, Mustasaaren Micael Westerholm sekä piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen Vaasasta.

Isojoen Tony Vaarainkorpi ja Jorma Rantala, Kristiinankaupungin Jukka Kangasniemi sekä Alajärven Jukka Kangastie ja Markus Järvelä kevätkokouksen tuoksinnassa.

Piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen löysi mitä etsi eli elämänsä sämpylän.

Kirjoitettu 24.6.2018

Perussuomalaiset näyttävästi esillä Yrittäjät Areenalla-tapahtumassa Alavudella

Joka kolmas vuosi Alavudella järjestettävä kaksipäiväinen Yrittäjät Areenalla-tapahtuma keräsi paikalliselle Areenalle huikeat yli 5 000 kävijää. Tapahtuma on kuulunut Alavuden Perussuomalaisten puheenjohtajan Yrjö Paukkusen mukaan alusta saakka yhdistyksen ohjelmaan.

– Tapahtuma on erittäin merkittävä sekä alavutelaisille että koko seutukunnalle. Se on merkki täällä kuusiokuntiemme elinvoimasta.

Alavuden Perussuomalaiset olivat valmistautuneet paikallisesti merkittävään tapahtumaan huolella, ja se nimenomaan näkyi kahden tapahtumapäivän aikana. Perussuomalainen ilmapallomeri käytännössä valloitti koko areenan. Sininen pallomeri ei jäänyt keneltäkään, ei edes tapahtumatähti Tanhupallolta, näkemättä.

– Olimme kirjaimellisesti tapahtuman ylivoimaisesti näkyvin osasto. Sen lisäksi jaoimme hyvän määrän mm. Perussuomalainen-lehteä. Siinä oli kannessa Turun terroristipuukottajasta kuva, ja se kirvoitti osastollamme vilkasta keskustelua maahanmuutosta. Perussuomalainen kanta sai lähes poikkeuksetta kävijöiltä kiitosta, kertaa Paukkunen markkinatapahtuman kulkua.

Alavudella perussuomalaisuus voi hyvin.

– Olemme saaneet kuntapoliittisesti Alavudella erittäin hyvän aseman. Meitä kunnioitetaan ja kuunnellaan. Se ei ole tullut ilmaiseksi, vaan työtä tekemällä. Meillä on kahdeksan valtuutettua ja erittäin toimelias ja yhteen hiileen puhaltava yhdistys, linjaa Paukkunen.

Yrittäjät Areenalla-tapahtuma järjestettiin tänä keväänä neljännen kerran. Se tarjosi ohjelmaa ja elämyksiä koko perheelle. Tällä kertaa aina suosituista muotinäytöksistä stand up-komiikkaan ja tietysti sokerina pohjalla olivat Putoushahmo Tanhupallo alias näyttelijä Kiti Kokkonen sekä perussuomalainen pallomeri.

Teksti: Juha Rantala

Messujen valovoimaisin tähti ja yleisön suosikki Putoushahmo Tanhupallo alias näyttelijä Kiti Kokkonenkaan ei jäänyt paitsi perussuomalaisten pallomeren lumosta. – Kuva: Yrjö Paukkunen

Alavuden Perussuomalaisten Petri Juurakko työstää lisää ps-palloja markkinayleisön riemuksi. – Kuva: Yrjö Paukkunen

Kirjoitettu 17.6.2018

Panttila ja Westerholm nimettiin ehdolle eduskuntavaaleihin

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallitus nimesi kokouksessaan Laihialla Eliisa Panttilan Teuvalta ja Micael Westerholmin Mustasaaresta ehdokkaikseen ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Eliisa Panttila on teuvalainen kunnanvaltuutettu ja paikallisyhdistyksen puheenjohtaja sekä piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hänet valittiin keväällä myös puolueensa puoluehallitukseen. Ammatiltaan Panttila on maatalouslomittaja.

Micael Westerholm on puolestaan mustasaarelainen yrittäjä ja niinikään paikallisyhdistyksensä puheenjohtaja, piirin toinen varapuheenjohtaja sekä kunnanvaltuutettu.

Perussuomalaiset nimeää Vaasan vaalipiirin alueelta kaikkiaan 16 eduskuntavaaliehdokasta. Vaalipiiriin kuuluvat sekä Etelä- että Keski-Pohjanmaan piirit.

Panttilan ja Westerholmin lisäksi piiri on nimennyt jo aiemmin vaasalaiset Jukka Mäkysen ja Päivi Karpin ehdolle eduskuntaan. Listaa täydennetään kesän ja syksyn aikana.

Kirjoitettu 10.6.2018

Teuvan perussuomalaisilla menivät kesämarkkinat nappiin

Teuvalla järjestettiin 42. kerran perinteiset kesämarkkinat. Viikonlopun tapahtuma keräsi runsaslukuisesti väkeä paikalle läheltä ja vähän kauempaakin. Paikalla olivat myös Teuvan perussuomalaiset tyylikkään kesäisellä osastollaan, joka tarjosi Suomen lippuineen, koivunoksineen ja syreeneineen silmänruokaa, mutta myös perussuomalainen asia oli vahvasti esillä, kuten myös muu markkina-aktiviteetti arpamyyntineen, kahvitteluineen ja muine tarjoiluineen.

Paikalla vieraili myös kesätapahtumia ja -markkinoita kiertävä Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen, joka oli silminnähden tyytyväinen näkemäänsä.

– Täydet pisteet teuvalaisille ja eritoten Teuvan perussuomalaisille erinomaisen tapahtuman järjestelyistä. Teuvan paikallisosasto näytti esimerkkiä siitä, miksi meitä sanotaan maan parhaaksi toripuolueeksi. Jos aurinko paistoi sunnuntaina lämpimästi, niin lämpöä ja ystävällisyyttä välittivät Teuvalla myös perussuomalaiset, kiitteli Mäkynen markkinoiden ilmapiiriä.

Perussuomalaiset ottivat muutenkin kirjaimellisesti pinnat kotiin, sillä se oli ainoa puolue, joka oli vastannut kesäiseen markkinakutsuun.

– Kyllä meillä jäi tapahtumasta hyvä mieli. Suotuisampaa ilmapiiriä ei olisi voinut kuvitellakaan. Teuvalla on asenteet perussuomalaisia kohtaan muuttuneet tosi myönteisiksi ja sen huomasi kaikessa kanssakäymisissä ihmisten kanssa tässä parin markkinapäivän aikana, kiitteli Teuvan Perussuomalaisten puheenjohtaja ja Etelä-Pohjanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja Eliisa Panttila.

– Tällainen vastaanotto mitä me täältä saatiin lupaa hyvää jo vaalejakin ajatellen. Tämä jos mikään kannustaa tekemään entistä enemmän työtä ihmisten paríssa. Ja senhän asian me kaikki olemme jo aina tienneet, että perussuomalaisuus ja pohjalaisuus ovat täällä vähän niin kuin synonyymejä, naurahtivat Mäkynen ja Panttila.


Juha Rantala

Perussuomalaisten osasto Teuvan kesämarkkinoilla oli yksi tapahtuman suosituimmista pysähdyspaikoista. – Kuva: Samuel Martin

Kirjoitettu 20.5.2018

Jukka Mäkynen ja Päivi Karppi Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiksi

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen kokouksessa Lapualla olivat tulevat vaalit odotetusti esillä ja ehdokasasettelusta käytiin vilkasta keskustelua.

Maakuntavaalien osalta piirihallitus hyväksyi tukun uusia ehdokkaita ja listat niin Etelä-Pohjanmaalla kuin Pohjanmaalla täydentyvät hyvää vauhtia.

Suomen 38. eduskuntavaalit käydään huhtikuussa 2019 ja Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitus nimesi jo ensimmäiset ehdokkaansa Vaasasta. He ovat piirin puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Jukka Mäkynen sekä kaupunginvaltuutettu Päivi Karppi.

Lisänimiä on odotettavissa myös eduskuntavaaleihin lähiaikoina, kunhan yhdistykset tekevät asiasta esityksensä ja piirihallitus ne sitten vahvistaa.

Kirjoitettu 10.5.2018

Kansanedustaja Ville Tavio Vaasassa lauantaina 12.5

Kansanedustaja Ville Tavio lauantaina 12.5. Vaasassa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio vierailee J.V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä, lauantaina 12. toukokuuta 2018 Vaasassa.

Ville Tavio aloittaa vierailunsa Vaasan torilta, jossa hän on tavattavissa klo 12 – 13. Vaasan Perussuomalaiset aloittavat toritilaisuuden jo tuntia aiemmin eli klo 11 makkaratarjoilulla. Torilta siirrymme Vaasan Keidas-seurakunnan tiloihin (Varastokatu 7), jossa Tavio pitää meille perussuomalaisille poliittisen tilannekatsauksen. Sen jälkeen meillä on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun kahvittelun kera. Tilaisuus loppuu noin klo 15.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki piirin perussuomalaiset!

 

Ystävällisin terveisin

Juha Rantala

Etelä-Pohjanmaan piirin tiedottaja/ vaalipäällikkö

Vaasan Perussuomalaisten puheenjohtaja

puh. 045 – 168 1484

Kirjoitettu 29.4.2018

Pohjanmaan Suurmessut

Perussuomalaisuus kiinnosti Pohjanmaan Suurmessuilla

Perussuomalaiset on tuttu vieras kerran vuodessa aina alkukeväisin Mustasaaren Botniahallilla järjestettävillä kaksipäiväisillä yleismessuilla. Messuilla vieraili yhteensä yli 20 000 kävijää. Koska tapahtumaa markkinoidaan varsinkin Pohjanmaan maakunnan alueella varsin näyttävästi, niin on selvää, että lähes puolet kävijöistä oli äidinkieleltään ruotsinkielisiä.
Perussuomalaiset ovat onnistuneet myönteisellä markkinailmeellään tuomaan puolueen aatetta tutuksi pohjalaisille. Perussuomalainen sanoma kiinnosti ja aikaisempia vuosia ahkerammin messuvieraat jäivät osastollemme keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä. Kiitosta tuli yllättäen myös osastollamme vierailleilta lähikuntien muiden puolueiden valtuutetuiltakin siitä hyvästä työstä ja yhteistyökyvystä mitä perussuomalaiset harjoittavat valtuustoissaan.

Mustasaaren Perussuomalainen puheenjohtaja ja Etelä-Pohjanmaan piirin toinen varapuheenjohtaja Micael Westerholm on tehnyt erinomaista työtä raja-aitojen ja väärien käsitysten sekä ennakkoluulojen murtamisessa äidinkieleltään ruotsinkielisten keskuudessa.
– Kyllä tässäkin asiassa pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää. Kun vertaa ensimmäisiin kertoihin, kun olimme näillä apajilla, niin eroa on meidän hyväksi kuin yöllä ja päivällä. Ruotsinkielisten asenne meitä kohtaan on pehmennyt ja mielenkiinto meitä kohtaan on aivan selvästi lisääntynyt. Ja yhteistä säveltä haetaan muualtakin kuin maahanmuutosta.
Westerholm näkee nimenomaan ruotsinkielisissä puolueella todellisen mahdollisuuden kannatuspohjan laajentamiseksi.
– Pitää muistaa, ettei jokainen äidinkieleltään ruotsia puhuva suinkaan äänestä RKP:tä.
Ilmajoen Perussuomalaisten puheenjohtaja Petri Saunamäki osallistui Pohjanmaan Suurmessuille ensimmäistä kertaa ja piti näkemästään.
– Tuli hyvinkin selvästi, että varsinkin nuori, kaksikielinen, sukupolvi ei enää lokeroi perussuomalaisia, vaan olen varma, että löydämme jatkossakin yhä enemmän äänestäjiä, kannattajia ja jopa jäseniä ruotsinkielisistä. Westerholm on tehnyt rannikko-Pohjanmaalla erinomaista pioneerityötä ja sen tueksi löytyy jo faktaakin. Vaali vaalilta kannatuksemme nousee rannikko-Pohjanmaalla. Hitaasti, mutta varmasti.
Vaasan perussuomalaisista osastolla hääri molempina päivinä vajaan vuoden jäsenyydestä nauttinut Anne Jussila.

– Oli tosi mahtava ja avartava kokemus. Olin ensimmäistä kertaa näillä messuilla ja se kannatti. Meillä oli osastollamme niin mahdottoman hyvä fiilis ja hauskaa, että se ilo tarttui varmasti messuvieraisiinkin. Vuorovaikutus oli erinomaista. Tällaisiin juttuihin lähden varmasti jatkossakin, kehräsi Jussilan Anne.
Teksti: Juha Rantala
Kuva: Päivi Karppi
Kirjoitettu 2.4.2018

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri ry:n kevätkokous su 15.4. klo 13.00

ETELÄ-POHJANMAAN PIIRI

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 15. huhtikuuta 2018 klo 13.00 alkaen Seinäjoella Nurmoo-talon Nurmoo-salissa, Nurmontie 7, 60550 Nurmo. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouksen koollekutsujana piirihallitus. Tervetuloa!

—————————-

Hei kaikki yhdistysten edustajat!

Välittäkää tieto kevätkokouksesta eteenpäin jäsenistölle. Kevätkokous on avoin kaikille puolueen jäsenille.

Tarkistakaa arvoisat piirikokousedustajat hyvissä ajoin, että jäsenmaksut ja jäsenyysasiat ovat ajan tasalla.

keväisin terveisin

Juha Rantala

piirin tiedottaja

Kirjoitettu 18.3.2018

Teuvalla Pekasus-koulutusta

Teuvalla järjestettiin Pekasus-koulutusta järjestö- ja kotisivuasioissa

Teuvan Perussuomalaiset järjestivät 16.-17. maaliskuuta järjestökoulutusta oman kunnan lisäksi myös Karijoen, Isojoen, Kaskisten, Kristiinankaupungin ja Kauhajoen toimijoille. Kouluttajana järjestö- ja kotisivuasioissa toimi Niilo Kärki Perussuomalaisten Opintokeskus Pekasuksesta.
Teuvan kunnan viihtyisään kokoustilaan järjestettyyn koulutukseen sisältyi perjantaina ja lauantaina yhteensä neljä kurssia, joten useimmat löysivät omaan aikataluunsa sopivat ajat. Koulutus tarjosi mukavan yhdessäolon ja uuden oppimisen lisäksi ajankohtaiskeskustelu- ja verkostoitumismahdollisuuksia.
Teksti & kuva:
Eliisa Panttila

Teuvan Perussuomalaiset järjestivät Pekasus-kouluttaja Niilo Kärjen johdolla opetustilaisuuden, jossa käytiin läpi järjestö- ja kotisivuasioita.

Kirjoitettu 17.3.2018

Kevätkokouksia ja tapahtumia

Kevätkokouksia ja tapahtumia

Kevät vilkastuttaa poliittista kenttää. Niin myös Vaasan Perussuomalaisten osalta.

Vaasan Perussuomalaiset ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään lauantaina 7. huhtikuuta 2018 klo 15 Vaasan Keidas-seurakunnan tiloissa, Varastokatu 7. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouksen koollekutsujana toimii hallitus. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita!

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin sääntömääräinen kevätkokous pidetään taas Seinäjoella sunnuntaina 15. huhtikuuta 2018 klo 13 alkaen Nurmoo-talossa, Nurmontie 7. Käsitellään myös sääntömääräiset asiat. Vaasan yhdistystä kevätkokouksessa edustavat yhdistyksen viime syyskokouksessa valitsemat henkilöt. He ovat: Mauri Ollila (varalla Ville Hämäläinen), Seppo Jussila (Teemu Syrjäläinen), Niina Mäkinen (Jarno Kojonen), Anne Jussila (Päivi Karppi), Lauri Karppi (Kai Seilonen), Jukka Mäkynen (Timo Mäkinen), Matti Sorvari (Risto Rintamäki), Juha Rantala (Marja-Leena Mäkynen), Raimo Turpeinen (Maarit Roine) ja Matti Anttonen (Ismo Takala).

Ja hyvät yhdistyksen jäsenet! Tarkistakaa, että olette maksaneet sekä puolueen (25,00 €) että Vaasan yhdistyksen (10,00 €) vuoden 2018 jäsenmaksut.

Perussuomalaiset ovat perinteisesti olleet mukana Pohjanmaan Suurmessuilla Botniahallissa. Niin olemme nytkin. Osastomme numero on G 741.

Pohjanmaan Suurmessut ovat viikonvaihteessa (7.-8.4.). Messujen aukioloajat ovat molempina päivinä (lauantai ja sunnuntai) klo 10 – 17. Messuilla käy joka vuosi reilut 20 000 kävijää, joten niiden merkitystä meille lienee tässä turhaa enempää korostaa mm. maakuntavaaleja ajatellen.

Messut ovat valitettavasti osittain päällekkäin meidän lauantaisen Vaasan yhdistyksen kevätkokouksen kanssa. Yritetään parhaamme mukaan jaksaa osallistua ainakin lauantain aamu- ja osittain myös iltapäivävuoroihin. Myös piirin muut yhdistykset saavat ottaa osaa päivystysvastuusta varsinkin lauantain iltapäivän osalta.

terveisin

Juha Rantala

yhdistyksen puheenjohtaja

puh. 045 – 168 1484

Kirjoitettu 23.2.2018

Anne Matokangas palaa perussuomalaisiin

Valtuutettu Anne Matokangas palaa perussuomalaisiin

Alajärveläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Anne Matokangas, 48, palaa takaisin perussuomalaisiin. Matokangas kertoi päätöksestään eilen.

Matokangas on toisen kauden valtuutettuja. Hän liittyi perussuomalaiseen puolueeseen vuonna 2012 ja on ollut puolueen kantavia voimia järviseudulla.

Matokangas siirtyi kuitenkin yllättäen viime vuoden marraskuussa Sininen tulevaisuus-puolueen riveihin. Hän myöntää nyt kuitenkin avoimesti ratkaisunsa olleen hätiköity ja väärä.

– En tuntenut missään vaiheessa olevani sinisissä kotona ja huomasin, kuinka syvälle loppujen lopuksi perussuomalaiset arvot olivatkaan minuun juurtuneet. Puolueen ja Etelä-Pohjanmaan piirin terävöitynyt politiikka sekä Laura Huhtasaaren onnistunut ja näkyvä presidentinvaalikampanja, jossa perussuomalainen arvomaailma, Suomi ja suomalaiset, tekivät minuun sellaisen vaikutuksen, että loppujen lopuksi päätöstäni palata perussuomalaisiin oli enää turha pitkittää. Takaisin kotiin on aina mukava tulla, tiivistää Anne Matokangas.

Kirjoitettu 20.2.2018

Kansanedustaja Arja Juvonen vieraili Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla

Arja Juvonen otettiin Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla lämpimästi vastaan

Pieni helmikuinen pakkanen ei purrut pohjalaisiin, kun perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen lämmitti Järviseudun aktiivit vierailullaan. Keski-Pohjanmaalta Etelä-Pohjanmaan puolelle Alajärvelle ja Lappajärvelle kylään saapunut Juvonen sai hyvin talvisena lauantaina väen liikkeelle.

Juvosen välitön esiintyminen sai paljon kiitosta.

– Juvosesta tykättiin todella paljon. Hän on helposti lähestyttävä ja ihmiset tulivat hyvin juttuun hänen kanssaan. Toivottavasti saamme hänet pian Alajärvelle takaisin, sanoi Alajärven Perussuomalaisten puheenjohtaja Jukka Kangastie.

– Tällaisilla huippuvierailuilla on aina positiivinen merkitys yhdistyksen toimintaan. Meillä Alajärvellä perussuomalaisuus on viime kesästä lähtien ollut todella kovassa kurssissa ja jäsenhakemuksia on tullut koko ajan tasaisesti lisää. Hyvältä näyttää, hymyili Kangastie.

Myös Lappajärven puolella Juvosen vierailu sai hyvää palautetta.

– Arja on todella lämmin ja ihana ihminen. Tällaiselle pienelle yhdistykselle kansanedustajan vierailun merkitys on tärkeää. Nytkin Juvosen käynti kiinnosti ihmisiä yli puoluerajojen. Tällainen tapahtuma jos mikään on omiaan edistämään puolueen toimintaa ja lisäämään ihmisten kiinnostusta perussuomalaisia kohtaan, totesi Lappajärven puolella kansanedustajan vierailua organisoinut yhdistyksen varapuheenjohtaja Arvi Kangastie.

Juha Rantala

Kansanedustaja Arja Juvosen vierailu Alajärvellä sai paljon huomiota. Perussuomalaisuus on paikkakunnalla vahvassa nosteessa. – Kuva: Juha Rantala

20

 

Kirjoitettu 20.2.2018

Etelä-Pohjanmaalla kierrätetään taas piirihallituksen kokoukset

Etelä-Pohjanmaalla kierrätetään

taas piirihallituksen kokoukset

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirissä palattiin takaisin vuosien takaiseen käytäntöön eli piirihallitus päätti kierrättää kokouksiaan eri paikkakunnille. Useamman vaalikauden ajan kokoukset on pidetty Seinäjoella. Valinta on ollut luonteva, sillä Seinäjoki sijaitsee keskellä maakuntaa ja siellä sijaitsee myös puolueen piiritoimisto.

– Päätöksemme perustui aivan tasapuolisuusnäkökulmaan. Matkat kokouksiin tasoittuvat ja mikä tärkeintä, niin yhä useammille yhdistyksille tulee kontolleen järjestelyvastuu. Ensimmäisenä uuden mallin kokous järjestettiin Kauhajoella ja seuraavaksi isännöi Mustasaari. Idea on otettu piirin yhdistyksissä ilolla vastaan. Näin myös piirihallituksen edustajat pääsevät tutustumaan läheltä järjestävän yhdistyksen toimintaan, sanoo Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen.

Myös Kauhajoen yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Pihlaja pitää uutta systeemiä hyvänä.

– Toimin vuosia sitten piirin puheenjohtajana ja myös silloin toteutimme tuota järjestelyvastuun kierrätystä.

Kauhajoella perussuomalaisuus on aina ollut korkeassa kurssissa. Tapio Pihlajan johdolla viime kuntavaaleissa puoluetta äänesti Kauhajoella peräti 21,2 prosenttia äänioikeutetuista ja yhdistyksellä oli listoillaan eniten ehdokkaita Etelä-Pohjanmaan piirissä. Myös presidentinvaalit sujuivat Kauhajoella hyvin, ja Laura Huhtasaari saikin ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä.

– Ei täällä mitään poppakonsteja menestyksen eteen ole tarvittu. Meillä on yhdistyksessä hyvä hallitus ja erinomainen tekemisen meininki. Kannatusluvut kertovat myös siitä, että kova ja pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta. Itse kierrän kenttää aivan kuin malliksi suhteellisen ahkerasti, sanoo Pihlaja.

Juha Rantala

Tapio Pihlaja, Riitta Pihlaja, Riitta Myllyaho ja Mika Muurimäki vastasivat Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen kokouksen järjestelyistä Kauhajoella. – Kuva: Juha Rantala

Perussuomalaisten piirihallituksen väki kuuntelee mitä Ilmajoen Petri Saunamäellä on sanottavaa. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 30.1.2018

Presidentinvaalit Vaasan vaalipiirissä

Laura Huhtasaari sai sanomansa perille Etelä-Pohjanmaalla

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ja hänen sanomansa Suomen ja suomalaisten puolesta sai hyvän vastaanoton kaikkialla Suomessa ja eritoten Pohjanmaalla.

Valtakunnallisessa laskennassa Huhtasaari sai ehdokkaista hienosti kolmanneksi eniten ääniä, mutta Vaasan vaalipiirissä (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa) ja Etelä-Pohjanmaan piirissä Huhtasaari oli upeasti hopealla. Tulos oli perussuomalaisten mittapuussa kärkilukemia. Eli vaalityö piirissä hoidettiin kiitettävästi.

Huhtasaari sai vaalipiirissä 7,8 prosenttia äänistä jättäen taakseen mm. keskustan molemmat ehdokkaat, demarien Haataisen sekä RKP:n Thorvaldsin.

Perussuomalaisten ehdokas Huhtasaari oli ehdokkaista ainoa, joka oli todella huolissaan mitä huominen tuo tullessaan Suomelle ja meille suomalaisille.

– Isänmaa on meille kaikille yhteinen. Täällä pitäisi kaikilla olla turvallista asua, elää, olla ja yrittää. Kansan kahtiajako ja eriarvoistuminen on saatava yhteisin ponnistuksin pysäytettyä. Vasta sen jälkeen voimme me puhua hyvinvointi-Suomesta, korosti Huhtasaari kampanjassaan myös täällä Etelä-Pohjanmaalla.

Huhtasaari kampanjoi Etelä-Pohjanmaalla Vaasassa, Kauhavalla, Lapualla, Seinäjoella ja Alavudella ja kaikkialla hän sai innostuneen vastaanoton, joka todisti, että perussuomalainen sanoma elää ja voi hyvin kaikkialla Pohjanmaalla. Lauraa oli haluttu vieraaksi Vaasan vaalipiirissäkin joka kylään ja kaupunkiin, mutta valitettavasti vain se ei aikataulullisista syistä ollut mahdollista.

Laihia, Alavus ja Kauhava kärjessä

Koko vaalipiirissämme Huhtasaari sai kaikkiaan lähes 19 000 ääntä, joka riitti kakkostilaan. Etelä-Pohjanmaan piirissä Huhtasaaren sanoma vaikutti parhaiten Laihialla, Alavudella ja Kauhavalla.

Laihialla Huhtasaari teki kovan tuloksen saaden 12,4 prosenttia annetuista äänistä. Alavudella tulos oli 12,0 % ja Kauhavalla 11,7 %. Huomattakoon vielä, että Seinäjoella Huhtasaari oli 8,8 %:n osuudella toiseksi suosituin ja Vaasassakin kolmantena! Kaksikielisessä kaupungissa RKP:n ehdokkaan Nils Thorvaldsin selättäminen oli kova juttu, jota ihmeteltiin mm. paikallisessa ruotsinkielisessä valtalehdessä.

Ohessa vielä kuntakohtaiset tilastot presidentinvaaleista Etelä-Pohjanmaan piirin osalta. Kunnan nimen jälkeen on siis kirjattuna Huhtasaaren prosentuaalinen äänimäärä.

Alajärvi 9,8 %, Alavus 12,0 %, Evijärvi 8,1 %, Ilmajoki 9,8 %, Isojoki 6,4 %, Isokyrö 9,8 %, Karijoki 8,3 %, Kaskinen 7,9 %, Kauhajoki 9,5 %, Kauhava 11,7 %, Korsnäs 0,9 %, Kristiinankaupunki 4,3 %, Kuortane 10,1 %, Kurikka 9,6 %, Laihia 12,4 %, Lappajärvi 9,5 %, Lapua 11,3 %, Maalahti 1,5 %, Mustasaari 4,0 %, Närpiö 1,2 %, Seinäjoki 8,8 %, Soini 8,5 %, Teuva 8,5 %, Vaasa 8,7 %, Vimpeli 8,0 %, Vöyri 2,3 % ja Ähtäri 5,6 %.

Lauran kampanja oli piristysruiske koko piirin perussuomalaisilla

Laura Huhtasaari teki paitsi erinomaisen presidentinvaalikampanjan, niin hänen esiintyminen ja sanomansa oli kuin piristysruiske koko piirin perussuomalaisille.

– Lauran kampanja otettiin vastaan tosi myönteisesti ja hänen iloisuutensa ja avoimuutensa teki äänestäjiin vaikutuksen. Minut tulos yllätti myönteisesti ja tämä loi erinomaisen pohjan jatkolle. Laihian osalta voidaan sanoa, että täällä tehty pitkäjänteinen työ kantaa nyt hedelmää. Luottamus perussuomalaisiin kuntatasolta aina valtakunnallisestikin on huimassa nousussa. Tästä on erinomaista jatkaa, sanoi Laihian Perussuomalaisten puheenjohtaja Piia Riiki.

Pitkälle samoilla linjoilla on myös Alavuden Perussuomalaisten puheenjohtaja Yrjö Paukkunen.

– Meillä koko yhdistyksen väki innostui ennennäkemättömästi Lauran kampanjasta. Varsinkin meidän nuoret oikein kyselivät, että mitä he voivat Lauran eteen täällä tehdä. Näkyvyyttä teimme eritoten sosiaalisen median kautta, joka oli tällä kertaa meidän ykkösaseemme. Myös Huhtasaaren Alavuden vierailu veti valtavasti väkeä. Muutenkin perussuomalaisuus on täällä nousussa. Se on monien asioiden summa, mutta yhdistyksen työ on tällä sektorilla aina avainsana, toteaa Paukkunen.

Lähes kymmenen vuotta Kauhavan yhdistystä johtanut Risto Mattila sanoo tuloksen osoittavan, että jotakin Kauhavalla on tehty hyvin ja oikein. Perussuomalaisuus on Kauhavalla kova sana.

– Puheenjohtajakauden aikana olemme Kauhavalla menneet joka vaaleissa eteenpäin. Myös jäsenmäärä on tasaisessa kasvussa ja ehdokkaita vaaleihin on aiempaa helpompi saada. Myös työtämme arvostetaan täällä yli puoluerajojen

Kiitos Etelä-Pohjanmaan piiri! Tästä on hyvä jatkaa työtä Suomen ja suomalaisten eteen.

Juha Rantala

Laura Huhtasaari Seinäjoella seurassaan Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja Eliisa Panttila Teuvalta sekä Ville Muilu Ilmajoelta. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 20.1.2018

Alajärven Perussuomalaisten henkilövalintoja

Alajärven Perussuomalaisten henkilövalintoja

Alajärven Perussuomalaiset ry:n paikallisyhdistyksen järjestäytymiskokouksessa täydennettiin hallitusta toimintavuodelle 2018.

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi nimettiin yksimielisesti: Jukka Kangastie (puheenjohtaja), Heikki Honko (varapuheenjohtaja), Markus Järvelä (sihteeri/ taloudenhoitaja), sekä Pasi Siirilä, Orvo Kantonen ja Teemu Höykinpuro sekä varajäseniksi Tero Myllymäki, Timo Pakka, Matti Suovanen, Timo Kivimäki, Simo Kangastie ja Lauri Leppäkangas.
Hallitus hyväksyi lisäksi kolme uutta jäsentä paikallisyhdistykseen.

Kirjoitettu 15.1.2018

Laura Huhtasaaren vierailu Etelä-Pohjanmaalla

Laura Huhtasaari valloitti Etelä-Pohjanmaan

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kauan odotettu Etelä-Pohjanmaalle suuntautunut vierailu toteutui vihdoin maanantaina 15. tammikuuta. Hyisen ilman vastapainoksi Huhtasaaren välitön esiintyminen ja rohkaiseva sanoma sulatti välittömästi kuulijat. Vaikka maanantai ei välttämättä ollut vierailun kannalta aivan se paras viikonpäivä, niin siitä huolimatta Lauran vierailu sai kansan liikkeelle.

Huhtasaari aloitti kampanjakiertueensa Vaasasta, josta matka jatkui Kauhavalle, Lapualle, Seinäjoelle ja lopulta Alavudelle. Paikalliset yhdistykset olivat tehneet erinomaista työtä järjestelyjen eteen, ja siitä Laura antoi lämpimät kiitokset.

– Kun tulee Pohjanmaalle, niin tulee kuin kotiinsa. Täällä ovat suomalaiset arvot kohdallaan, kehui Huhtasaari kuulijoitaan.

Huhtasaaren poliittinen sanoma upposi myös erinomaisesti pohjalaiseen kuulijakuntaan.

– Suomi takaisin tarkoittaa kampanjassani sitä, että Suomi on meille maailman tärkein maa. Olemme ylpeitä maastamme ja siksi isänmaallisuus on meille hyve. Suomi takaisin tarkoittaa myös, että meillä pitää olla taloudellinen, moraalinen ja kulttuurinen oikeus huolehtia ensin omista kansalaisistamme ja näiden tarpeista. Eikä meidän tarvitse pyytää tätä oikeutta anteeksi. Maailma olisi paljon parempi paikka, mikäli kaikki valtiot tekisivät näin, tiivisti Huhtasaari.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen piti Huhtasaaren vaalikiertuetta onnistuneena ja valitti sitä, että ajanpuutteen vuoksi jokaisella paikkakunnalla piirin alueella ei pystytty nyt käymään.

– Iso kiitos tapahtumia järjestäneille yhdistyksille. Homma toimi erinomaisen hyvin kaikilla paikkakunnilla ja väkeä oli kiitettävästi liikkeellä. Myös Lauran kanssa käydyt kahdenkeskiset keskustelut olivat paljon antavia ja vahvistivat käsitystäni siitä, että juuri Huhtasaari olisi paras vaihtoehto johtamaan Suomea presidenttinä.

Teksti: Juha Rantala
Kuvat: Inga Petäjäniemi

Laura Huhtasaari kampanjoi Lapualla.

– Suomi on meille maailman tärkein maa, oli Huhtasaaren viesti eteläpohjalaisille.

Alavuden paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Yrjö Paukkunen oli paikallisine aktiiveineen järjestänyt Alavudelle Laura Huhtasaarelle upean vaali-illan.

Kirjoitettu 15.1.2018

Jalasjärven Perussuomalaisten valintoja 15.1.2018

Jalasjärven Perussuomalaisten valintoja

Jalasjärven Perussuomalaisten järjestäytymiskokouksessa yhdistys valitsi varapuheenjohtajakseen Heidi Pihlajan, sihteeriksi Matti Heinosen ja taloudenhoitajaksi Jenni Sippolan. Jalasjärven Perussuomalaisten kotisivujen ylläpidosta vastaavat Jenni Sippola, Jenni Kiviniemi (Hietala) ja Matti Heinonen.

Yhdistyksen syyskokoushan valitsi puheenjohtajaksi tälle vuodelle Martti Alkulan.

Kirjoitettu 7.1.2018

Vaasan Perussuomalaisten järjestäytymiskokous

Vaasan Perussuomalaiset järjestäytyivät

Vaasan Perussuomalaiset pitivät järjestäytymiskokouksensa, jossa yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Niina Mäkinen, sihteeriksi Teemu Syrjäläinen ja taloudenhoitajaksi Lauri Karppi.

Yhdistyksen syyskokous oli jo lokakuussa valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Juha Rantalan. Vaasan Perussuomalaisten hallituksessa on Rantalan lisäksi myös Mauri Ollila, Seppo Jussila, Niina Mäkinen, Anne Jussila, Lauri Karppi, Jukka Mäkynen ja Matti Sorvari sekä varalla Ville Hämäläinen, Teemu Syrjäläinen, Jarno Kojonen, Päivi Karppi, Kai Seilonen, Timo Mäkinen ja Risto Rintamäki.

Kirjoitettu 6.1.2018

Sebastian Tynkkysen Pekasus-koulutus Etelä-Pohjanmaalla 05.-06. tammikuuta

Sebastian Tynkkynen koulutti viestintäasioissa piirin aktiiveja

Sebastian Tynkkynen vieraili tammikuun alussa Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin alueella koulutusasioissa. Hänet on palkattu Perussuomalaisten opetuskeskukselle (PEKASUS) kiertämään kenttää ja opettamaan poliittista viestintää ja yhdistystoimintaa niin uusille jäsenille kuin hieman kokeneimmillekin aktiiveille.
Piiri ja yhdistykset ottivat Etelä-Pohjanmaalla Tynkkysen innostuneena vastaan. Koulutustilaisuuksia oli kaksi. Vaasassa ensimmäisessä koulutusosiossa olivat esillä esiintyminen ja haastattelut ja seuraavana päivänä lauantaina Seinäjoella puolestaan sosiaalinen media ja kriisiviestintä.
– Tämän kaltaista koulutusta on toivottu jo pitkään. Ja nyt kun koulutus toteutui, niin oli hienoa, että näinkin moni oli loppiaispyhästä huolimatta lähtenyt liikkeelle, totesi Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin 2. varapuheenjohtaja Micael Westerholm Mustasaaresta. Westerholm osallistui koulutukseen Seinäjoella.
Myös Tynkkynen antoi kiitosta piirin aktiivien osoittamasta kiinnostuksesta.
– Yli kolmenkymmenen osallistujan määrä yhteensä ylitti odotukset. Tällaisiin lukemiin harvoin päästään. Kiitos siitä pohjalaiset.
Tynkkynen kertoi suunnitelleensa tilaisuudet niin, että lähipaikkakunnilla pidetään koulutukset eri aiheista, jotta toimijoilla olisi mahdollisuus osallistua halutessaan molempiin tilaisuuksiin.
Tynkkysen koulutusaiheet olivat kaikki hyvin ajankohtaisia ja aiheet herättivät niin Vaasassa kuin Seinäjoellakin vilkasta keskustelua ja kiperiäkin kysymyksiä. Vilkas osanotto ja kannanotot osoittivat, että koulutustilaisuus tuli kuin mittatilaustyönä.
Tynkkysen tietotaito ja kyky toimia innostavana vetäjänä sai laajasti kiitosta ja toivomme näkevän hänet piankin uudestaan näissä merkeissä.
Teksti: Juha Rantala
Kuvat: Inga Petäjäniemi

Sebastian Tynkkynen opetti viestintäasioita perussuomalaisille aktiiveille Etelä-Pohjanmaalla.

Seinäjoen Nurmoossa Tynkkysen koulutuksen aiheina olivat hyvinkin ajankohtaiset asiat eli sosiaalinen media ja kriisiviestintä.

Kirjoitettu 23.12.2017

Karijoen Perussuomalaisten syyskokous

Seppo Tienhaara jatkaa Karijoen Perussuomalaisten puheenjohtajana

Seppo Tienhaara valittiin uudelleen Karijoen Perussuomalaisten puheenjohtajaksi yhdistyksen syyskokouksessa.

Tienhaaran lisäksi yhdistyksen hallitukseen vuodelle 2018 valittiin Rami Aalto, Heimo Rantamäki, Birgit Ojantola, Pirjo Kohtakangas, Kristian Uusitalo, Kim Uusitalo, Roosa Hannula ja Arja Tienhaara.

Karijoen Perussuomalaisia Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa edustaa Seppo Tienhaara, varalla Rami Aalto.

Kirjoitettu 21.12.2017

Lauran vaalibussi Vaasassa

Laura Huhtasaaren vaalibussi parkkeerasi Vaasan torille

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren puolesta ahkerasti vaalityötä tekevä ja maatamme ristiin rastiin kiertävä Huhtasaaren vaalibussi ohjaimissaan Kirsi Kallio ja Sari Karlström parkkeerasi ajokkinsa viikkoa ennen jouluaattoa Vaasan kauppatorille.

– Suomalaisen työn ja yrittäjyyden puolustaminen ja ylipäätänsä suomalaisuuden ja Suomen puolesta puhuminen ovat arvoja, jotka ovat kiertueellamme saaneet huomattavasti kiitosta ja hyvää palautetta. Vaikka meille on pikku hiljaa tullut väsykin puseroon pitkästä kiertämisestä, niin nämä ovat arvoja, joiden eteen on kunnia antaa oman panoksensa. Ja saapa sitä kummasti näiden Lauran ajamien arvojen puolustamisesta aina lisäenergiaa, totesivat Kallio ja Karlström yhdestä suusta.

Huhtasaari ei itse ymmärrettävistä syistä ehdi kampanjansa aikana vierailemaan itse henkilökohtaisesti kaikkialle. Juuri siitä syystä syntyi tämä Laura-bussi-idea. Bussista saa paitsi hyvää mieltä, hyvää kahvia, niin myös kaikkea Lauran kampanjaan liittyvää materiaalia.

– Laura-bussi on otettu mahtavasti vastaan missä ikinä sitten olemme liikkuneetkaan. Lisäksi ne lukuisat kilometrit ympäri Suomea tien päällä tällä bussilla on taatusti herättänyt ansaittua huomiota.

– Juha Rantala

Laura Huhtasaaren vaalibussi parkkeerasi pariksi tunniksi myös Vaasan jouluiselle kauppatorille. Menossa mukana olivat mm. Lauri ja Päivi Karppi, Kirsi Kallio, Jukka Mäkynen, Seppo ”Sede” Jussila, Sari Karlström, Raimo Turpeinen, Merja Ujanen ja Jorma Viljanmaa. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 16.12.2017

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanman piirin hallitus

ETELÄ-POHJANMAAN PIIRI

Puheenjohtajisto

Puheenjohtaja

Jukka Mäkynen, Vaasa

puh. 050 – 5430 231 / email: uglyjukka@nullgmail.com

1.varapuheenjohtaja

Eliisa Panttila, Teuva

puh. 050 – 570 8243 / email: ennukka76@nullhotmail.com

2. varapuheenjohtaja

Micael Westerholm, Mustasaari

puh. 044 – 5227 859 / email: mikki.westerholm@nullgmail.com

3. varapuheenjohtaja

Erkki Valtamäki, Seinäjoki

puh. 0400 – 664 715 /email: erkki.valtamaki@nullseinajoki.fi

Muut vastuuhenkilöt/ piirihallitus

ALAJÄRVI

Jukka Kangastie, puh. 050 – 553 0833, email: kangastiej@nullgmail.com

varalla: Heikki Honko, puh. 050 – 375 8869, email: hehonko@nullgmail.com

ALAVUS

Yrjö Paukkunen, puh. 0500 – 362 481, email: yrjo.paukkunen@nullpp.inet.fi

varalla: Pekka Kaihoniemi, puh. 040 – 546 6293, email: pekka.kaihoniemi.gmail.com

ILMAJOKI

Petri Saunamäki, puh. 0400 – 326 108, email: petri.saunamaki@nullgmail.com

varalla: Seija Salmi, puh. 050 – 345 9913, email: seija.salmi62@nullgmail.com

ISOJOKI

Jorma Rantala, puh. 0400 – 657 544, email: jorma.a.rantala@gmail.com

varalla: Tony Vaarainkorpi

ISOKYRÖ

Markus Karhu, puh. 0400 – 267 980, email: markus.karhu@nullnetikka.fi

varalla: Raili Varo, puh. 050 – 533 2393, email: raili.varo@nullgmail.com

JALASJÄRVI

Martti Alkula, puh. 0400 – 662 500, email: martti.alkula@nullnetikka.fi

varalla: Matti Heinonen, puh. 0400 – 367 893, email: suomi.poika@nullnetikka.fi

KASKINEN

Jukka Salo, puh. 044 – 991 0824, email: jukkasalo82@nullgmail.com

varalla: Jarmo Tarkka, puh. 050 – 598 8697, email: jarmo.tarkka@nullpp.inet.fi

KAUHAJOKI

Tapio Pihlaja, puh. 045 – 209 4905

varalla: Mika Muurimäki, puh. 050 – 371 3729, email: mikamuu@nullhotmail.com

KAUHAVA

Martti Puronvarsi, puh. 0400 – 161 930, email: martti.puronvarsi@nullhotmail.com

varalla: Martti Koivisto, puh. 050 – 321 3647

KRISTIINANKAUPUNKI

Jari Salmela, puh. 046 – 645 8856, email: jtsfitnessclub@nullgmail.com

varalla: Jukka Kangasniemi, puh. 040 – 501 0754, email: jussikalleville@nullsuomi24.fi

KUORTANE

Tauno Lampinen, puh. 0400 – 861 884, email: tauno.lampinen@nullnetikka.fi

varalla: Seppo Palomäki, puh. 0500 – 563 902, email: seppo. palomaki@nullfimnet.fi

LAIHIA

Piia Riiki, puh. 040 – 505 4800, email: piia.riiki@nullgmail.com

varalla: Merja Ujanen, puh. 040 – 577 5939, email: merja.ujanen@nullgmail.com

LAPPAJÄRVI

Ahti Kautiainen, puh. 040 – 778 7093, email: a.kautiainen@nullsuomi24.fi

varalla: Arvi Kangastie, puh. 040 – 578 3042, email: arvi.kangastie@nullluukku.com

LAPUA

Tero Juupajärvi, puh. 040 – 413 0229, email: tero@nulljuupajarvi.fi

varalla: Riitta Kangasluoma, puh. 044 – 973 5141, email: riittakangasluoma@nullgmail.com

MUSTASAARI

Micael Westerholm, puh. 044 – 522 7859, email: mikki.westerholm@nullgmail.com

varalla: Susanna Sariola

SEINÄJOKI

Erkki Valtamäki, puh. 0400 – 664 715, email: erkki.valtamaki@nullseinajoki.fi

varalla: Marko Kähönen, puh. 050 – 373 8888, email: m.j.kahonen@nullgmail.com

TEUVA

Eliisa Panttila, puh. 050 – 570 8243, email: ennukka76@nullhotmail.com

varalla: Mika Lukkarinen, puh. 046 – 653 5995, email: mikalukkarinen@nullhotmail.fi

VAASA

Lauri Karppi, puh. 050 – 347 8090, email: lauri.karppi@nullgmail.com

varalla: Niina Mäkinen, puh. 050 – 546 4012, email: niina-m.makinen@nullhotmail.fi

PIIRISIHTEERI: Merja Ujanen, puh. 040 – 577 5939, email: merja.ujanen@nullgmail.com

TALOUDENHOITAJA: Mikael Ö, puh. 040 – 550 3204, email: mikael_605@nullhotmail.com

TIEDOTTAJA/ VAALIPÄÄLLIKKÖ: Juha Rantala, puh. 045 – 168 1484, email: juharantala1@nullhotmail.com

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitusta 2018. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 13.12.2017

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen järjestäytymiskokous

Perussuomalaiset täydensivät piirin puheenjohtajistoa

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitus piti eilen Seinäjoella Nurmoo-talolla järjestäytymiskokouksensa. Piirihallitus valitsi äänestyksien ja vilkkaan keskustelun jälkeen piirin 1. varapuheenjohtajaksi Eliisa Panttilan Teuvalta, 2. varapuheenjohtajaksi Micael Westerholmin Mustasaaresta sekä 3. varapuheenjohtajakseen Erkki Valtamäen Seinäjoelta.

Uudeksi piirisihteeriksi valittiin yksimielisesti Merja Ujanen Laihialta ja taloudenhoitajana jatkaa vaasalainen Mikael Ö.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri valitsi pari viikkoa sitten Kauhavalla pidetyssä syyskokouksessa Jukka Mäkysen Vaasasta uudeksi puheenjohtajakseen. Piirin vaalipäällikkönä ja tiedottajana toimii Juha Rantala Vaasasta.

Piirin työvaliokuntaan valittiin edellä mainittujen lisäksi Tapio Pihlaja Kauhajoelta, Petri Saunamäki Ilmajoelta, Jukka Kangastie Alajärveltä, Yrjö Paukkunen Alavudelta sekä Piia Riiki Laihialta.

– Juha Rantala

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan uuden piirihallituksen järjestäytymiskokous pidettiin Seinäjoen Nurmoo-talolla. Vaikka kokouksessa äänestettiinkin ahkerasti, sujui se todella hyvässä hengessä ja uutta nousua ja tulemista ennakoiden. – Kuva: Juha Rantala

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen johtoa koolla järjestäytymiskokouksen jälkeen. Etualalla piirin 2. puheenjohtaja Micael Westerholm, piirisihteeri Merja Ujanen, puheenjohtaja Jukka Mäkynen ja piirin 3. varapuheenjohtaja Erkki Valtamäki. Takana piirin tiedottaja ja vaalipäällikkö Juha Rantala.

Kirjoitettu 26.11.2017

Piirin syyskokous Kauhavalla

Etelä-Pohjanmaan piirin väki kokousti Kauhavalla

Jukka Mäkysestä uusi puheenjohtaja

Kauhavan Alahärmässä pidetyssä Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin syyskokouksessa valittiin piirille uusi puheenjohtaja. Vaasalainen kaupunginvaltuutettu ja aiemmin piirin ensimmäisenä varapuheenjohtajana toiminut Jukka Mäkynen äänestettiin uudeksi puheenjohtajaksi selvin numeroin 44-16. Vastaehdokkaana oli Kauhavan Perussuomalaisten puheenjohtaja Risto Mattila. Jukka Mäkysen kausi alkoi välittömästi, sillä jo aiemmin aikaisempi puheenjohtaja ja pitkäaikainen perussuomalainen vaikuttaja Raimo Vistbacka oli ilmoittanut, että hän ei ole enää piirin puheenjohtajatehtävään käytettävissä ja pyysi kokousta poikkeuksellisesti siirtämään puheenjohtajavaltuudet Mäkyselle välittömästi. Tähän myös yksimielisesti suostuttiin.

Mäkynen korosti puheessaan kokousväelle sitä, että nyt on aika koota rivit, lopettaa keskinäinen riitely ja aloittaa työ puolueen nostamiseksi taas sille kuuluvaan asemaan.

– Tämä ei tarkoita sitä, etteikö puolueessa saisi keskustelua käydä. Päinvastoin sitä pitää käydä, mutta asioita ei tarvitse repostella lehtien palstoilla. Käydään se keskustelu kahdestaan tai vaikkapa ryhmissä.

Vaasalainen Jukka Mäkynen valittiin Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin uudeksi puheenjohtajaksi. – Kuva: Juha Rantala

Perussuomalainen arvomaailma istuu Mäkysen mukaan pohjalaisuuteen ja suomalaisuuteen kuin nenä päähän.

– Perussuomalaisten arvot ovat suomalaisia arvoja, joita on helppo kunnioittaa ja joihin meidän kaikkien on helppo yhtyä. Pohjanmaalla on aina ymmärretty ja tiedetty mikä on parasta isänmaallemme. Ja kun maamme historiassa on ollut vaikeita hetkiä, on se korjaussarja yleensä lähtenyt maamme hyväksi täältä meiltä – lakeuksilta.

Mäkynen lupasi myös tehostaa piirissä työntekoa ja hän korosti myös koulutuksen merkitystä.

– Meillä on piirissä 25 yhdistystä ja se työnteko on lähdettävä nimenomaan yhdistyksistä. Meillä on nyt myös yhdistysten syyskokouksissa valittu toimielimiin uudet tekijät ja vetäjät. Se tarkoittaa nyt myös uutta tekemisen kulttuuria. Meillä on täällä täydet mahdollisuudet nostaa perussuomalaisuus johtavaksi aatteeksi. Pallo on nyt sinulla ja minulla.

Puolueen tervehdyksen piirin syyskokoukseen toi 2. varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen. Tilaisuudessa myös muistettiin kukkalaittein ja puolueen viirillä ja standardilla piirissä pitkään vaikuttaneita perussuomalaisia Teuvan Heikki Tuomelaa ja Lappajärven Seppo Keskivinkkaa.

Kauhavan Perussuomalaisten järjestämä piirin syyskokous oli erinomaisesti järjestetty tilaisuus, joka kokosi perussuomalaista kenttäväkeä Alahärmään koko piirin alueelta. – Kuva: Juha Rantala

Lappajärvisen Seppo Keskivinkan ja teuvalaisen Heikki Tuomelan vuosikymmeniä jatkunut pitkäaikainen työ Perussuomalaisissa huomioitiin piirin syyskokouksessa kukkalaittein ja standardein. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 25.11.2017

Laura Huhtasaari Seinäjoella

Laura nostatti tunnelmaa Seinäjoella

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari kiertää ahkerasti Suomea ristiin rastiin. Marraskuun viimeisenä lauantaina oli Seinäjoen vuoro.

Aamupäivällä Huhtasaari osallistui valtakunnalliseen Perussuomalaisten Naisten syyskokoukseen ja iltapäivällä oli ohjelmassa vaalitilaisuus Seinäjoen torilla.

Huhtasaari sai pohjalaisilta Seinäjoella lämpimän vastaanoton. Perussuomalaisesta ehdokkaasta kiinnostuneita oli saapunut paikalle maakunnan joka kolkasta.

Huhtasaari painotti puheessaan isänmaallisia arvoja ja spontaanit aplodit keskeyttivät hänen puheensa tuon tuosta.

Suomi takaisin-teema upposi Pohjanmaallakin.

– Tarjoan vaaleissa selkeän vaihtoehdon. Sauli Niinistö on federalisti ja minä kansallisvaltion kannattaja. Ja mitä tulee Euroopan unioniin, niin muut puolueet ovat jo nostaneet kätensä ylös EU:n juoksupoikina, kun me perussuomalaiset puhkomme kuplia, joita muut puolueet rakentavat. Onko oikein, että EU:n jäsenvaltiot ovat unionia varten, eikä unioni jäsenvaltioita varten, kysyi Huhtasaari pohjalaisilta ja sai vastaukseksi aplodien ryöpyn.

Huhtasaaren välittömyys ja sanoma tehosivat. Tunnin toritilaisuuden jälkeen Huhtasaari palasi takaisin naisten pariin. Perussuomalaisten Naisten syyskokous jatkui ja siellä oli Kike Elomaa äänestetty uudeksi puheenjohtajaksi.

Laura Huhtasaaren välittömyys, ystävällisyys ja isänmaallinen sanoma tehosi Seinäjoella pohjalaisiin. Lauralla tuntui riittävän aikaa kaikille. – Kuva: Juha Rantala

Laura puhuu ja kansa kuuntelee. – Kuva: Juha Rantala’

Perussuomalaisten Naiset kokoontui syyskokoukseensa myös Seinäjoella. Kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaasta (kuvassa oik.) tuli PerusNaisten uusi puheenjohtaja. Marja-Leena Leppänen oli luotsannut PerusNaisia vuosikaudet, eikä hän enää lähtenyt ehdolle. Laura Huhtasaari varmisti, että myös maamme PerusNaiset ovat maassamme kovassa nosteessa. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 25.11.2017

Kaskisten Perussuomalaisten syyskokous

Jukka Salo valittiin Kaskisten Perussuomalaisten johtoon

Kaskisten Perussuomalaisten syyskokouksessa valittiin yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Jukka Salo. Salon lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin Jyrki Chryssanthou, Jarmo Tarkka ja Anu Lehtonen sekä heidän varajäsenikseen Sirpa Tarkka, Pia Salo, Arja Petäys ja Erja Seppälä.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa Kaskisten yhdistystä edustaa Jukka Salo, varalla Jarmo Tarkka.

Piirikokousedustajiksi puolestaan valittiin Anu Lehtonen, Seppo Petäys, Jukka Salo, Erja Seppälä sekä Jarmo Tarkka.

Kirjoitettu 25.11.2017

Etelä-Pohjanmaan PerusNaisten järjestäytymiskokous

Sirkka Kumpula johtaa piirin PerusNaisia

Sirkka Kumpula Seinäjoelta valittiin Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin PerusNaisten puheenjohtajaksi. PerusNaisten järjestäytymiskokouksessa Seinäjoella piirin PerusNaisten hallitukseen valittiin Kumpulan lisäksi Merja Ujanen Laihialta, Anneli Hangasluoma Kauhajoelta, Riitta Myllyaho Kauhajoelta, Tiia Rajala Seinäjoelta sekä Raili Varo Isostakyröstä.

Kirjoitettu 23.11.2017

Kauhajoen Perussuomalaisten syyskokous

Tapio Pihlaja valittiin Kauhajoen Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi

Tapio Pihlaja valittiin Kauhajoen Perussuomalaisten syyskokouksessa Kauhajoen kaupungintalolla yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2018.

Pihlajan lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin Mika Muurimäki (varalla Markku Ojaniemi), Marko Ylinen (Petri Björkman), Jukka-Pekka Taivalmäki (Mikko Raasakka), Veli Rajala (Marja-Helena Saarikoski), Riitta Myllyaho (Riitta Pihlaja), Pertti Järviniemi (Niina Vesala), Karisamuli Korpela (Kari Uunila) sekä Heikki Santala (Heikki Aho).

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitukseen Kauhajoen Perussuomalaisista valittiin uusi puheenjohtaja Tapio Pihlaja (varalla Mika Muurimäki).

Kauhajoen Perussuomalaisten piirikokousedustajat vuonna 2018 ovat: Mika Muurimäki (varalla Riitta Pihlaja), Tapio Pihlaja (Petri Björkman), Jukka-Pekka Taivalmäki (Pertti Järviniemi), Marko Ylinen (Markku Ojaniemi), Karisamuli Korpela (Kari Uunila), Veli Rajala (Mikko Raasakka) ja Heikki Santala (Riitta Myllyaho).

Kirjoitettu 21.11.2017

Isojoen Perussuomalaisten syyskokous

Jorma Rantala jatkaa Isojoen Perussuomalaisten puheenjohtajana

Isojoen Perussuomalaiset valitsivat syyskokouksessaan yksimielisesti Jorma Rantalan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana.

Rantalan lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin Sakari Halkoaho, Tony Vaarainkorpi ja Sari Kallio. Varajäseniksi valittiin Raimo Malin, Sirkka Liisa Rantala, Eija Kuja-Halkola ja Juhani Arola.

Isojoen yhdistystä Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa edustaa Jorma Rantala ja hänen varamiehekseen valittiin Tony Vaarainkorpi. Piirikokousedustajiksi valittiin puolestaan Jorma Rantala ja Tony Vaarainkorpi sekä heidän varajäsenikseen Sari Kallio ja Sakari Halkoaho.

Yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Petri Ylikoski ja varalle Yrjö Lumiharju.

Kirjoitettu 21.11.2017

Kuortaneen Perussuomalaisten syyskokous

Kuortaneen Perussuomalaiset valitsivat Seppo Palomäen puheenjohtajakseen

Seppo Palomäki valittiin yksimielisesti Kuortaneen Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Yhdistyksen syyskokous valitsi hallitukseensa Palomäen lisäksi myös Tauno Lampisen, Antti Koskelan ja Tuija Lindahlin sekä heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen Kalle Hernesmaan, Markku Katteluksen ja Annuka Salmisen.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa Kuortaneen yhdistystä edustaa Tauno Lampinen ja hänen varalleen valittiin Seppo Palomäki.

Antti Koskela, Tauno Lampinen ja Seppo Palomäki valittiin piirikokousedustajiksi ja heidän varajäsenikseen Markku Kattelus, Tuija Lindahl ja Kalle Hernesmaa.

Yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin puolestaan Henrik Jungel ja hänen varalleen Sinikka Jungell.

Kirjoitettu 21.11.2017

Jalasjärven Perussuomalaisten syyskokous

Martti Alkula jatkaa Jalasjärven Perussuomalaisten puheenjohtajana

Jalasjärven Perussuomalaiset valitsivat Martti Alkulan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana myös vuonna 2018. Yhdistyksen syyskokous valitsi hallitukseen Alkulan lisäksi Jenni Sippolan (varalla Joni Liminka), Heidi Pihlajan (Kalevi Männikkö), Jenni Hietalan (Aimo Uimonen), Tapani Hautamäen (Terho Mattila), Arja Viitalan (Tarja Niemi) sekä Matti Heinosen (Joni Huhtakallio).

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa Jalasjärven yhdistystä edustaa Martti Alkula (varalla Matti Heinonen).

Jalasjärvi-talolla pidetyssä syyskokouksessa valittiin myös Jalasjärven Perussuomalaisten edustajat piirin kokouksiin vuonna 2018. Valituiksi tulivat Heidi Pihlaja (varalla Marita Hautamäki), Tapani Hautamäki (Terho Mattila), Jenni Sippola (Joni Liminka), Liisa Saarinen (Rami Hietanen), Martti Alkula (Eeva Huhtakallio), Matti Heinonen (Joni Huhtakallio), Jenni Hietala (Aimo Uimonen), Arja Viitala (Aino-Maija Alkula) sekä Kalevi Männikkö.

Kirjoitettu 21.11.2017

Alajärven Perussuomalaisten puurojuhla

Alajärven Perussuomalaiset järjestivät viikkoa ennen joulua onnistuneen puurotapahtuman paikallisen ostoskeskuksen pihalla.

Ulkotulet, erinomainen joulupuuro, ystävällinen vastaanotto ja väenpaljous todistivat sen, että perussuomalaisuus on voimissaan Alajärvellä. Muutaman asteen pikkupakkanen ja pieni, kevyt lumisade yhdessä siivittivät väkeä paitsi joulutunnelmaan, niin myös osoitti sen, että perussuomalaista sanomaa kuunneltiin ja se kiinnosti.

Alajärven Perussuomalaisten puheenjohtaja Jukka Kangastie oli syystäkin tapahtumasta yhtä hymyä.

– Oli todella hieno ja onnistunut päivä. Saimme viisi uutta jäsenhakemusta ja vielä muutama muu otti paperit mukaan kotiinsa. Palaute kävijöiden taholta oli rohkaisevaa ja kannustavaa. Puuroannoksia meni yli kolmesataa, ja lisäksi perussuomalainen materiaali, lehdet ja muu, kiinnosti kävijöitä.

Alajärven Perussuomalaiset olivat saaneet tapahtumaan vieraakseen puolueen 2. puheenjohtajan, kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen sekä piirin uuden puheenjohtajan Jukka Mäkysen.

Hakkarainen oli myös tyytyväinen näkemäänsä, ja puurotapahtuman jälkeen odotti radiohaastattelu.

– Pohjanmaalle on aina mukava tulla. Kun tänne tulee, niin tulee kuin kotiansa. Täällä osataan hommat hoitaa. Olen aivan varma kokemusteni perusteella, että tämän piirin alueella puolueen kannatus tulee nousemaan kohisten. Täällä on tekemisen meininki.

Samoilla linjoilla oli myös Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin uusi puheenjohtaja Jukka Mäkynen.

– Ajelimme tänne Vaasasta piirin tiedottaja Rantalan kanssa, emmekä tehneet sitä turhaan. Tapahtuma oli erinomaisesti järjestetty ja kävijöistä näki, että perussuomalaisuus puree vahvasti niin Alajärvellä kuin koko Etelä-Pohjanmaalla. Tällaista lisää. Viesti maakunnasta on selvä. Moni pitää perussuomalaisia ainoana puolueena, joka todella ajaa Suomen ja suomalaisten asiaa. Tätä ei ainakaan Alajärvellä tarvinnut kävijöille montaa kertaa todistella.

Perussuomalaisten piirien välisestä yhteistyöstä kävi hyvänä esimerkkinä se, että Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Arto Pihlajamaa oli saapunut Alajärvelle soppatykkinsä kanssa. Pihlajamaan loihtima joulupuuro veti viimeistään kävijöiden naamat marengille.

Juha Rantala

Perussuomalaisten Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtajassa Arto Pihlajamaassa on myös pahaa kokin vikaa. Arton loihtima joulupuuro maistui alajärvisille yli kolmensadan annoksen edestä. – Kuva: Juha Rantala

Alajärven Perussuomalaisten järjestämä puurojuhla oli hieno ja onnistunut tapahtuma, jolle ei suotta peukutettu. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 17.11.2017

Seinäjoen Perussuomalaisten syyskokous

Erkki Valtamäki valittiin Seinäjoen Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi03

Erkki Valtamäki valittiin äänestyksen jälkeen Seinäjoen Perussuomalaisten syyskokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi.

Valtamäen lisäksi yhdistyksen ensi vuoden hallitukseen valittiin Jarkko Kärki (varalla Juha-Pekka Lammi), Tiia Rajala (Antti-Jussi Hirsimäki), Jukka Ahlgren (Sirkka Kumpula), Hannu Haapasalmi (Erkki Latvala), Marko Kähönen (Esa Nurmela), Tuija Ikola (Lauri Juntunen), Maarit Toivanen (Asko Franttila) ja Reija Östman (Petri Rintamäki).

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa Seinäjoen Perussuomalaisia edustaa Erkki Valtamäki (varalla Marko Kähönen).

Piirikokousedustajiksi valittiin yhdistyksen hallituksen jäsenet ja heidän varaedustajikseen yhdistyksen hallituksen varajäsenet. Lisäksi yhdistyksenjäsenmäärän mukaisesti yhdeksänneksi piirikokousedustajaksi valittiin Sirkka Kumpula. Hänen varaedustaja nimetään myöhemmin.

Kirjoitettu 16.11.2017

Alavuden Perussuomalaisten syyskokous

Yrjö Paukkunen jatkaa Alavuden Perussuomalaisten johdossa

Alavuden Perussuomalaiset valitsivat syyskokouksessaan Yrjö Paukkusen jatkamaan johdossa. Hallitukseen valittiin lisäksi Jukka Ketola (varalla Orvokki Tanila), Mikko Knuuti (Juha Soini), Pekka Kaihoniemi (Tanja Pääkkö), Antti Mäkelä (Lari Tanila), Petri Juurakko (Heikki Haarala), Matti J. Mikkola (Toini Paukkunen) ja Heli Luoto (Hannu Myllymäki).

Alavuden Perussuomalaisten sihteeri Antti Mäkelä on tyytyväinen yhdistyksen hyvään henkeen, yhtenäisyyteen ja jäsenkehitykseen.

Kirjoitettu 15.11.2017

Alajärven Perussuomalaisten syyskokous

Jukka Kangastie valittiin Alajärven Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi

Alajärven Perussuomalaiset valitsivat Jukka Kangastien syyskokouksessaan yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi.

Yhdistyksen hallitukseen vuodelle 2018 valittiin Kangastien lisäksi Heikki Honko, Markus Järvelä, Anne Matokangas, Pasi Siirilä, Raimo Vistbacka ja Pertti Väänänen.

Alajärven yhdistystä Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa edustaa puheenjohtaja Kangastie.

Piirikokousedustajiksi ja heidän varajäsenikseen valittiin Jukka Kangastie (varalla Simo Kangastie), Heikki Honko (Tero Myllymäki), Markus Järvelä (Orvo Kantonen), Anne Matokangas (Timo Kivimäki), Pasi Siirilä (Risto Sillanpää), Raimo Vistbacka (Timo Pakka) sekä Pertti Väänänen (Matti Suovanen).

Kirjoitettu 12.11.2017

Isonkyrön Perussuomalaisten syyskokous

Raili Varo jatkaa Isonkyrön Perussuomalaisten johdossa

Isonkyrön Perussuomalaiset valitsivat syyskokouksessaan Raili Varon jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Varon lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin vuodelle 2018 myös Markus Karhu, Hanni Rintala ja Seppo Ventä. Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitukseen Isonkyrön edustajaksi valittiin Markus Karhu.

Kirjoitettu 11.11.2017

Laihian Perussuomalaisten syyskokous

Piia Riiki jatkaa Laihian Perussuomalaisten johdossa

Piia Riiki valittiin yksimielisesti jatkamaan Laihian Perussuomalaisten puheenjohtajana myös vuonna 2018. Yhdistyksen syyskokous valitsi yhdistyksen hallitukseen Riikin lisäksi myös Asko Salmisen (varalla Asko Perälä), Jukka Jänisojan (Sirkka Keko), Asko Koiviston (Veikko Kivioja), Jyrki Pihlajamaan (Pirjo Kinnari), Ville Holkon (Jukka Kuusalo) sekä Merja Ujasen (Pentti Kananoja).

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa Laihian yhdistystä edustaa Piia Riiki (varalla Merja Ujanen).

Laihian Perussuomalaisten piirikokousedustajiksi valittiin Piia Riiki (Eveliina Salminen), Asko Salminen (Asko Perälä), Jukka Jänisoja (Sirkka Keko), Asko Koivisto (Veikko Kivioja), Jyrki Pihlajamaa (Pirjo Kinnari), Ville Holkko (Jukka Kuusalo) ja Merja Ujanen (Pentti Kananoja).

Laihian Perussuomalaisten syyskokouksessa vierailleet piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja Jukka Mäkynen ja piirin tiedottaja/ vaalipäällikkö Juha Rantala kertoivat mm. puolueen presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren vierailuista piirin alueella ja piirin sen hetkisestä poliittisesta tilanteesta.

Laihian yhdistyksen Asko Salminen puolestaan selvitti seikkaperäisesti ja asiantuntevasti taustatietoa käynnissä olevista neuvotteluista kunnan ja yksityisten palveluiden tuottajien välillä.

Puheenjohtaja Piia Riiki avasi myös yhdistyksen ensi vuoden toimintasuunnitelmaa.

– Presidentinvaalikampanjaan teemme yhteistyötä lähikuntien paikallisyhdistysten kanssa. Myös maakunta- ja eduskuntavaaleihin valmistaudutaan. Laihian markkinat kesällä kuuluvat perinteisesti ohjelmaamme, niin nytkin.

 

Laihian Perussuomalaiset käsittelivät syyskokouksessaan mm. lähestyviä presidentinvaaleja. – Kuva: Juha Rantala

Kuva: Laihian Perussuomalaiset

Kirjoitettu 9.11.2017

Kauhavan Perussuomalaisten syyskokous

Risto Mattila jatkaa Kauhavan Perussuomalaisten puheenjohtajana

Kauhavan Perussuomalaisten syyskokous valitsi äänestyksen jälkeen Risto Mattilan yhdistyksen puheenjohtajaksi myös vuodelle 2018. Mattilan lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin (suluissa henk.koht. varamies) Esa Puronvarsi (Jukka Mäkelä), Heikki Haukkala (Mika Haapsaari), Martti Koivisto (Hannu Salonpää), Martti Puronvarsi (Mika Kankaansyrjä), Marjut Ristolainen (Anastasia Budde) ja Reima Lilja (Marko Lindholm).

Vuoden 2018 piirikokousedustajiksi kauhavalaiset valitsivat Risto Mattilan (Esa Puronvarsi), Martti Puronvarren (Heikki Haukkala), Martti Koiviston (Marko Lindholm), Mika Haapsaaren (Hannu Salonpää), Lauri Luomaluhdan (Reima Lilja) sekä Marjut Ristolaisen (Harri Tyni).

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa Kauhavan yhdistystä edustaa vuonna 2018 Martti Puronvarsi, varalla Martti Koivisto.

Kirjoitettu 5.11.2017

Pohjalaiset Perusbileet Vaasassa

Pohjalaisissa Perusbileissä otettiin ilo irti!

Vaasan Perussuomalaisten järjestämä ensimmäinen Perusbiletapahtuma marraskuussa WsArenalla oli menestys.

Perusbileissä otettiin ilo irti, eikä illan päätyttyä nähty ensimmäistäkään myrtynyttä naamaa. Tapahtuma oli tarkoitettu kaikille Pohjanmaan maakuntien Perussuomalaisille sekä perussuomalaismielisille.

Pohjalaiset Perusbileet vetivätkin väkeä Vaasaan ympäri Etelä- ja Keski-Pohjanmaata.

– Tapahtuma onnistui erinomaisesti ja tällaista tapahtumaa kannattaa jatkossakin viritellä muuallekin. Ideaa saa vapaasti lainata, naurahti Jukka Mäkynen, yksi tapahtuman organisaattoreista.

Mäkynen kertoi, että eräs Pohjalaisten Perusbileiden järjestämisen perimmäisenä tarkoituksena oli se, että maakuntien perussuomalaiset oppisivat tuntemaan toisensa paremmin.

– Tässä myös onnistuttiin. Olimme parasta seuraa toisillemme.

Yhdessäolon ja seurustelun lisäksi illan ohjelmassa oli mm. peruskaraokea ja livemusaa, ja tässä tapauksessa tietysti suomirokkia, jota esittivät Markku Keho ja Warapatruunat. Illan tähtivieraaksi oli saapunut puolueen 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, joka tykästyi menoon niin, että ilmoitti harkitsevansa muuttoa Pohjanmaalle.

Juha Rantala

Pohjalaiset Perusbileet WsArenalla oli menestys. Illan kuluessa osa bilettäjistä ehti myös perinteiseen joukkuekuvaan. Hyvä me! – Kuva: Juha Rantala

Markku Keho ja Warapatruunat esittivät Pohjalaisissa Perusbileissä ammattitaidolla suomirokkia. – Kuva: Juha Rantala

Ensimmäiset Pohjalaiset Perusbileet oli menestys. Väkeä riitti ympäri Pohjanmaata. – Kuva: Matti Sorvari

Kirjoitettu 5.11.2017

Lapuan Perussuomalaisten syyskokous

Tero Juupajärvi valittiin Lapuan Perussuomalaisten puheenjohtajaksi

Tero Juupajärvi valittiin Lapuan Perussuomalaisten syyskokouksessa yksimielisesti yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Juupajärven lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin vuodelle 2018 Riitta Kangasluoma, Alpo Kankaanpää, Martti Kupari sekä Sini Syrjälä.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitukseen nimettiin uusi puheenjohtaja Juupajärvi, varalle Riitta Kangasluoma.

Kirjoitettu 5.11.2017

Kristiinankaupungin Perussuomalaisten syyskokous

Jari Salmela valittiin Kristiinankaupungin Perussuomalaisten johtoon

Jari Salmela valittiin Kristiinankaupungin Perussuomalaisten syyskokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Salmelan lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin Elina Kallio-Uljens, Hannele Hyvönen, Jukka Kangasniemi ja Marko Heiskanen.

Piirihallituksessa Kristiinankaupungin Perussuomalaisia edustaa puheenjohtaja Salmela, varalla Jukka Kangasniemi.

Toimintasuunnitelmassa tärkeässä roolissa on Kristiinankaupungin markkinat, jossa yhdistys ja lähikuntienkin yhdistykset ovat olleet näyttävästi esillä vuodesta toiseen. Markkinoita on keväällä, kesällä ja syksyllä, ja kävijöitä niissä on aina kymmeniätuhansia.

Kirjoitettu 31.10.2017

Ilmajoen Perussuomalaisten syyskokous

Petri Saunamäki valittiin johtamaan Ilmajoen Perussuomalaisia

Ilmajoen Perussuomalaiset valitsivat syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen Petri Saunamäen. Yhdistyksen hallitukseen valittiin edelleen varsinaisiksi jäseniksi Harri Koskela, Juha Mäenpää, Veli-Matti Köykkä ja Ville Muilu sekä heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen Kalervo Lähteenmaan, Mika Huhtasaaren, Hannu Akkasen ja Esa Niemistön.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Pentti Tolonen ja varalle Ari Grav. Piirihallituksessa Ilmajoen Perussuomalaisia edustaa Petri Saunamäki varanaan Seija Salmi. Piirikokousedustajiksi valittiin Harri Koskela, Petri Saunamäki, Ville Muilu ja Kalervo Lähteenmaa ja heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen Pentti Tolonen, Seija Salmi, Esa Niemistö ja Kaisu Talvitie.

Kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua sääntömääräisten asioiden lisäksi mm. kuntapolitiikasta.

– Keskusteluissa nousi esille mm. jäsenhankinnan tehtävien selkeyttäminen ja uusien jäsenien saaminen paikallisyhdistyksen toimintaan mukaan. Presidentinvaalit sekä maakuntavaalit tuovat osaltaan vilkkautta myös Ilmajoen Perussuomalaisten toimintaan, totesi puheenjohtajan tehtävistä vetäytyvä Esa Niemistö.

Kirjoitettu 28.10.2017

Lappajärven Perussuomalaisten syyskokous

Ahti Kautiainen jatkaa Lappajärven Perussuomalaisten puheenjohtajana

Lappajärven Perussuomalaiset valitsivat Ahti Kautiaisen edelleen yhdistyksen puheenjohtajaksi myös vuodelle 2018. Yhdistyksen syyskokous valitsi hallitukseen Kautiaisen lisäksi myös Matti Peltolan, Aku-Matti Juttuniemen, Reijo Kedon, Arvi Kangastien, Pirkko Kiviojan sekä Timo Linnun sekä heidän henkilökohtaisiksi varajäsenikseen Kerttu Kautiaisen, Kyllikki Kedon, Irma Laakson, Tuire Keski-Kujalan, Seppo Keski-Vinkan sekä Mikko Kontiaisen.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Mikko Laakso ja varalle Anneli Laakso.

Piirihallituksessa Lappajärven Perussuomalaisia edustaa Ahti Kautiainen ja varalla Arvi Kangastie.

Piirikokousedustajiksi Lappajärveltä valittiin Ahti Kautiainen, Arvi Kangastie ja Reijo Keto, ja heidän varajäseninään Aku-Matti Juttuniemi, Timo Lintu ja Irma Laakso.

Kirjoitettu 26.10.2017

Mustasaaren Perussuomalaisten syyskokous

Micael Westerholm jatkaa Mustasaaren Perussuomalaisten puheenjohtajana

Yrittäjä ja kuntavaltuutettu Micael Westerholm valittiin Mustasaaren Perussuomalaisten syyskokouksessa yksimielisesti jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Westerholm valittiin myös edustamaan Mustasaaren yhdistystä Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallitukseen.

– Yhdistyksen toiminta on saanut selvästi uutta tuulta purjeisiin. Sitä osoittaa jo jatkuvasti kasvava jäsenmäärämme. Kaksikielinen yhdistyksemme houkuttelee ihmisiä yli kielirajojen, iloitsee Westerholm.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin lisäksi Susanna Sariola, Heidi Aro ja Jussi-Petteri Lammi.

Mustasaaren Perussuomalaisten syyskokouksessa Micael Westerholm (kuvassa eturivissä toinen oik.) valittiin yksimielisesti jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Westerholmin seurassa Heidi Aro, Susanna Sariola sekä yhdistyksen taloudenhoitaja Mikael Ö. Ylärivissä Harry Reini ja Erkki Korpela.

Kirjoitettu 16.10.2017

Vasara-messuilta Perussuomalaisille rohkaisevaa palautetta

Perussuomalaiset osallistuivat Botniahallissa pidetyille rakennusalan Vasara-messuille ainoana puolueena. Kahden päivän aikana messuilla vieraili lähes 10 000 kävijää etupäässä rannikko-Pohjanmaalta. Perussuomalaisten läsnäolo messuilla herätti yleisön keskuudessa mielenkiintoa ja moni äidinkieleltään ruotsalainen uskaltautui osastollemme keskustelemaan. Näin jälleen kerran rikoimme raja-aitoja ja poistimme turhia ennakkoluuloja ja jopa valheellista tietoa, jota media meistä tarkoituksella edelleen levittää.

– Oli tosi kivaa olla jälleen kerran hyvässä porukassa mukana. Meillä on toiminnassamme aktiivinen ja ihmisläheinen ote ja tällainen kanssakäyminen jos mikä poistaa kaikenlaisia meistä luotuja vääriä käsityksiä. Tämä oli eritoten rannikko-Pohjanmaan ruotsinkielisille erinomainen kädenojennus ja saimme iloiten todeta, että yhteisiä asioita, päämääriä ja ajatuksia löytyy yllättävänkin paljon, tiivisti Vaasan Perussuomalaisten aktiivi Risto Rintamäki messujen antia.

Samoilla linjoilla kulki myös Seppo ”Sede” Jussilan linjaukset.

– Messut todistivat sen jo meille hyvin tietoon tulleen faktan, että suomenruotsalaisuus ja rkp ovat todellakin kaksi aivan eri asiaa. Yhä useampi äidinkielenään ruotsia puhuva on Vaasassa ja rannikko-Pohjanmaalla kiinnostunut toiminnastamme ja aatteestamme isänmaan hyväksi. Olin todella tyytyväinen, että lähdimme mukaan näille messuille. Palaute oli sen arvoista. Moni tuli osastollemme oikein kiittelemään, että olimme täällä mukana, mutta kaipasivat myös puolueelta materiaalia heidän omalla äidinkielellään.

Perussuomalaisten nuoren polven edustaja Matti Sorvari huomasi myös sen, kuinka monen kävijän uteliaisuus muuttui rohkeudeksi, ja ihmiset uskaltautuivat tulla osastollemme ajatustenvaihtoon.

– Kyllä osastomme iloinen ja ystävällinen ilme houkutteli kävijöitä. Teimme Vasara-messuilla arvokasta pr-työtä, ja taatusti olimme hyvin esillä. Perussuomalaisten ilmapallot eivät jääneet yhdeltäkään messuvieraalta näkemättä ja myös lehtiä ja muuta materiaalia meni hyvin jakoon. Onneksi pystyimme, kiitos Westerholmin Mikin ja Karpin Päivin, käymään keskusteluja myös ruotsinkielellä, havainnoi Sorvari.

Vasara-messut järjestettiin nyt 18:nnen kerran. Messut ovat rakentamisen, sisustamisen ja remontoinnin suurtapahtuma. Perussuomalaiset olivat mukana Sede Jussilan sanoin rakentamassa meille suomalaisille parempaa huomista. Se olikin jo tärkeä peruste osallistua tapahtumaan.

Teksti & kuva: Juha Rantala

Vasara-messuilla Perussuomalaisten osastolla päivystämässä Seppo ”Sede” Jussila, Micael Westerholm, Matti Sorvari ja Risto Rintamäki.

Kirjoitettu 8.10.2017

Teuvan Perussuomalaisten syyskokous

Eliisa Panttila jatkaa Teuvan Perussuomalaisten puheenjohtajana

Eliisa Panttila valittiin yksimielisesti jatkamaan Teuvan Perussuomalaisten puheenjohtajana. Yhdistys valitsi syyskokouksessa Panttilan lisäksi hallitukseen Kirsi Martikaisen (varalla Ritva Tanskanen), Mika Lukkarisen (Jorma Luhtala), Satu Paanasen (Tapio Paananen), Hannu Aron (Heikki Tuomela), Anneli Hangasluoman (Antti Tuisku) ja Erkki Tapanaisen (Mika Mettälä). Toiminnantarkastajaksi valittiin Mauri Filppula (Osmo Ristiluoma).

Teuvan yhdistystä edustaa piirihallituksessa vuonna 2018 Eliisa Panttila (varalla Mika Lukkarinen).

Piirikokousedustajiksi valittiin Tapio Paananen (Satu Paananen), Mika Lukkarinen (Hannu Aro), Eliisa Panttila (Anneli Hangasluoma) sekä Erkki Tapanainen (Ritva Tanskanen).

Tulevan vuoden toimintaa linjatessaan puheenjohtaja Panttila nosti esille tammikuiset presidentinvaalit ja työ puolueen ehdokkaan Laura Huhtasaaren hyväksi.

– Yhdistyksen tiedotusta tullaan myös jatkossa kehittämään, samoin kuin Teuvan Perussuomalaisten hallitus- ja valtuustoryhmätyöskentelyä. Perinteiset Teuvan markkinat kuuluvat myös ohjelmaan mukaan.

Kirjoitettu 1.10.2017

Vaasan yhdistyksen syyskokous

Juha Rantala valittiin Vaasan Perussuomalaisten johtoon

Vaasan Perussuomalaisten syyskokouksessa Juha Rantala valittiin yksimielisesti yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2018. Rantala toimii myös Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin vaalipäällikkönä ja tiedottajana. Lisäksi hän on toimittanut vuodesta 2011 lähtien kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää yhdistyksen lehteä Vaasan Perussuomalaista.

Syyskokous valitsi yhdistykselle ensi vuodeksi myös uuden hallituksen. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Mauri Ollila (varalla Ville Hämäläinen), Seppo Jussila (Teemu Syrjäläinen), Niina Mäkinen (Jarno Kojonen), Anne Jussila (Päivi Karppi), Lauri Karppi (Kai Seilonen), Jukka Mäkynen (Timo Mäkinen) ja Matti Sorvari (Risto Rintamäki).

Yhdistys valitsi edustajakseen Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitukseen Jukka Mäkysen ja varalle Lauri Karpin.

Piirin yleisiin kokouksiin (kevät- ja syyskokous) Vaasan Perussuomalaisten edustajiksi valittiin vuodelle 2018 Mauri Ollila (varalle Ville Hämäläinen), Seppo Jussila (Teemu Syrjäläinen), Niina Mäkinen (Jarno Kojonen), Anne Jussila (Päivi Karppi), Lauri Karppi (Kai Seilonen), Jukka Mäkynen (Timo Mäkinen), Matti Sorvari (Risto Rintamäki), Juha Rantala (Marja-Leena Mäkynen), Raimo Turpeinen (Maarit Roine) ja Matti Anttonen (Ismo Takala).

Juha Rantala valittiin Vaasan Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi.

Haasteellinen vuosi

Vuosi 2018 tulee olemaan yhdistykselle monella tapaa haasteellinen. Vuoden aikana järjestetään tammikuussa presidentinvaalit sekä syksyllä niin maakunta- kuin seurakuntavaalitkin.

– Tilanne tulee olemaan haastava kaikille puolueille, mutta Vaasan Perussuomalaiset vastaa pitkälti vaalityöstä Vaasan lisäksi myös koko Pohjanmaan alueella. Siksi pidän tärkeänä, että saamme koko jäsenkuntamme aktivoitua ja näin voimavarojamme jaettua tärkeään työhön, peilasi väistyvä puheenjohtaja Matti Anttonen tulevaa menemällä vuoden 2018 toimintakertomusta läpi.

Uusi puheenjohtaja Juha Rantala lupasi myös patistaa koko jäsenistön, mutta ennen kaikkea uuden hallituksen työn tekoon.

– On aika kääriä hihat ja ryhtyä taas töihin. Jokaisella jäsenelle on oma panoksensa annettavana ja kaikkia on kuunneltava. Sieltä syvistä riveistä ne hyvät ideat ovat ennenkin syntyneet. Meidän on pystyttävä entistä paremmin tuomaan esille puolueen linja ja murtaa kaikki ennakkoluulot ja väärinkäsitykset Perussuomalaisista, joita punavihreään aatteeseen kallella oleva media on joko tahallisesti tai tahattomasti levittänyt.

Rantala lupaa, että Vaasan Perussuomalaiset tulee olemaan jatkossa entistä vahvemmin esillä turuilla ja toreilla.

– Olemme vahvimmillamme kansan parissa. Siellä sanomamme tulee jatkossakin parhaiten menemään läpi. Perussuomalaisuus tulee olemaan Vaasassa vahvoilla jatkossakin.

Vaasan Perussuomalaisten syyskokouksessa keskusteltiin vilkkaasti yhdistyksen tulevasta toiminnasta. Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 28.7.2017

Jussi Halla-aho tapasi Vaasassa Pohjanmaan perussuomalaisia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiersi kesällä ahkerasti ympäri Suomea tutustuen piirien ja paikallisyhdistysten toimintaan. Heinäkuun viimeisenä perjantaina Halla-aho suuntasi kohti Vaasaa, jossa hän tapasi Pohjanmaan maakunnan alueen perussuomalaisia aktiiveja Vaasan paikallisyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa Keidas-seurakunnan kahviossa. Paikallisten aktiivien lisäksi Halla-ahon Vaasan vierailu kiinnosti kovasti myös paikallista ja valtakunnallistakin mediaa. Vaasassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Halla-aho toi pontevasti esille sen, että Perussuomalaiset on yleispuolue, jolla on omanlaista tarjottavaa kaikkiin poliittisiin kysymyksiin.

– Olemme ylpeästi populistinen puolue eli olemme elitismin vastakohta. Otamme vakavasti kaiken sen, mitä tavallinen suomalainen ihminen sanoo ja ajattelee. Olemme myös kansallismielinen puolue ja puolustamme päättäväisesti kansallista etuamme mm. maahanmuuttoasioissa ja kritisoimme holtitonta EU-politiikkaamme. Toimimme pienen ihmisen puolesta toisin kuin vihervasemmisto, joka kylvää varojamme kaikkialle muualle paitsi ei oman kansan hyväksi.

Jussi Halla-aho korosti Vaasassa myös Perussuomalaisten yhtenäisyyden tärkeyttä.

– Toisin kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää, emme me Perussuomalaisissa ole savustamassa ketään ehdoin tahdoin pois puolueesta. Mutta on selvää, että pelisäännöt pitää tehdä kaikille selviksi. Ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää, että jotkut tahot vakuuttavat toimivansa puolueen hyväksi, mutta takataskussa on jo valmiina toisen puolueen paperit.

Halla-aho matkasi Vaasan pressistä ja jäsentapaamisesta Vaasan Tervajoelle, jossa hän osallistui perinteisille Vähänkyrön Yrittäjien järjestämille Köpingin markkinoille. Ja oli sanomattakin selvää, että Halla-ahon vierailu sai aikaiseksi myönteistä kuhinaa.

– Halla-aho kiinnosti ja hän veti todella paljon uteliaita markkinoille. Kun myös mediassa oli vierailusta paljon tietoa, niin kummallisesti hän veti puoleensa myös toisten puolueiden paikallisia merkkihenkilöitä, naurahti Vaasan perussuomalainen kaupunginvaltuutettu Mauri Ollila.

Myös Ollilan valtuutettukollega Lauri Karppi oli samoilla linjoilla.

– Moni näki Halla-ahon livenä ensi kertaa ja hyvä puhe sekä ihmisten kanssa keskustelu teki porukkaan vaikutuksen. Mielestäni Jussin vierailu Vaasassa myös kokosi puolueemme rivejä ja poisti epätietoisuutta.

Valtuutettu ja Mustasaaren yhdistyksen puheenjohtaja Micael Westerholm puolestaan toi puolueen puheenjohtajalle näkemyksiään mm. kaksikielisen materiaalin tärkeydestä rannikko-Pohjanmaalla.

– Ruotsinkieltä äidinkielenään puhuvissa on paljon perussuomalaisesti ajattelevia. Siksi on tärkeää, että saamme tuoda sanomamme heille heidän omalla kielellään. Keskusteluhetki Halla-ahon kanssa oli todella hyödyllinen kokemus ja hänen kanssaan oli helppo vaihtaa ajatuksia.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja, vaasalainen kaupunginvaltuutettu Jukka Mäkynen kehui puolueen puheenjohtajaa laajakatseiseksi ihmiseksi ja hyväksi kuuntelijaksi antaen vierailullaan positiivisen vaikutelman itsestään.

– Hän haluaa tosissaan puolueen rivit kuntoon. Monen ihmisen mielenkiinto Halla-ahoa kohtaan muuttui uteliaisuudesta arvostukseksi. Tämän visiitin jälkeen en yhtään epäile sitä, että meillä on tosiaankin mahdollista kovalla työllä nousta maamme ja piirimme suurimmaksi puolueeksi. Ja täällä Pohjanmaalla, jos missään, osaamme tuon työnteon jalon taidon.

Juha Rantala

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon Vaasan vierailu oli menestys. Halla-aho vakuutti niin paikallisaktiivit kuin markkinaväen Vaasan Tervajoella. – Kuva: Ville Jussila

Kirjoitettu 16.2.2017

Laihialla nostatettiin joukkuehenkeä

Laihian Perussuomalaisilla on erinomainen tapa kokoontua pari kertaa vuodessa porukalla yhteiseen tilaisuuteen, jossa nostatetaan joukkuehenkeä ja kirjataan tavoitteita. Illanvietossa yhdistyy huvi ja hyöty.

Laihian Perussuomalaiset nostattivat joukkuehenkeä yhteisellä illanvietolla, jossa yhdistyivät huvi ja hyöty. – Kuva: Juha Rantala

Tällä kertaa laihialaiset kokoontuivat Jokisalo Hoviin, jossa läpikäytiin kaikki kuntavaaleihin liittyvät asiat aina ehdokasasettelusta vaalilautakuntapaikkoihin, tavoitteisiin ja kampanjointiin. Kävipä paikalla myös valokuvaaja kuvauttamassa kaikki siihen saakka ehdolle lähteneet kuntavaaliehdokkaat. Ja, ettei lauantai-illan vietto muodostuisi liian asiapitoiseksi, niin välillä yhdistyksen naisten toimesta oli tarjolla virvokkeita, kahvia ja kaiken kruunannut illan sapuska eli kanaa tulisella sienipaprikakastikkeella. Kuuluihan lauantaiehtooseen tietysti myös saunominen.

– Tällaiset hengennostatustilaisuudet ovat tosi tarpeen. Kaikkien paikalle saapuneiden mielipiteet huomioidaan, ei pelkästään ehdokkaiden. Erityisesti vanhempien, jo kauan kuntapolitiikassa mukana olleiden, mielipiteitä kuunnellaan tarkasti. Sieltähän tulee yleensä vain hyviä vinkkejä meille nuoremmille, naurahtaa Laihian Perussuomalaisten puheenjohtaja Piia Riiki.

Myös Asko Salminen oli tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa.
– Meillä on koossa hyvä ja yhtenäinen porukka. Vaaleissa on ehdolla eri alojen osaajia ja täällä tehdään kovasti töitä vaalimenestyksen eteen. Keskustelimme, mitkä asiat kuntalaisia puhuttavat ja kirjasimme vaaliohjelmamme näistä lähtökohdista. Löimme myös lukkoon yhdistyksemme tapahtumakalenterin eli mitä kaikkea vielä voimme tehdä ennen vaaleja. Hyvältä näyttää.

Laihian Perussuomalaisten puheenjohtaja Piia Riikiltä käy yhdistyksen johtamisen lisäksi erinomaisesti paitsi kokkaus, niin myös kädentyöt. Siitä osoituksena hänen tekemänsä Perusvillasukat. Villasukkien lisäksi työn alla on samaan sarjaan laskettavat sormikkaat, rannekkeet sekä lapaset. Näin siis Laihialla!

Perusvillasukat ovat Laihian Perussuomalaisten puheenjohtaja Piia Riikin käsialaa.

Kirjoitettu 7.2.2017

Alavuden Perussuomalaiset järjestivät hernerokkatapahtuman

Alavuden Perussuomalaisilla on kunnon tekemisen meininki. Kuntavaaleihin on lähdetty Alavudella tosissaan, ja siitä kertoo se onnistunut työ mitä yhdistys on kaupungissa tehnyt. Ehdokashankinta on hyvässä nosteessa ja sitä tukevat mainiosti Alavuden Perussuomalaisten järjestämät erilaiset tilaisuudet.

Viimeksi Alavuden Perussuomalaiset järjestivät kaupungissa hernerokkatapahtuman, joka oli kaikin puolin onnistunut.

– Hernerokkaa meni noin 350 annosta ja meininki oli kaikin puolin hyvä ja kannustava. Perussuomalaisuus on Alavudella kovassa nosteessa, kertoo erinomaista työtä Alavudella tehnyt yhdistyksen nokkamies Yrjö Paukkunen.

Alavuden hernerokkatapahtumassa oli mukana myös kansanedustaja Reijo Hongisto.
Yrjö Paukkunen haluaa muistuttaa Alavuden Perussuomalaisten puolesta siitä, että sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila vierailee Alavudella 1. huhtikuuta, ja silloin on Alavuden kaupungintalolla yleisötilaisuus klo 11.30. Kahviakin pääsee nauttimaan jo klo 11 alkaen. Paukkunen toivottaa kaikki piirin perussuomalaiset tervetulleiksi Alavudelle.

Persujen vaaliavaus Alavus 005

Alavuden Perussuomalaisilla riittää virtaa. Viimeinen osoitus tästä oli onnistunut hernerokkatapahtuma. Soppaa meni lähes 350 annosta, ja mukana tilaisuudessa vieraili mm. kansanedustaja Reijo Hongisto.

Kirjoitettu 15.1.2017

Mäkynen, Panttila ja Yli-Rahnasto piirin varapuheenjohtajiksi

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri piti järjestäytymiskokouksessa tammikuun alussa Seinäjoella upeassa Apila-kirjaston Jaaksi-salissa.

Piirin ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin äänestyksen jälkeen Jukka Mäkynen Vaasasta, toiseksi varapuheenjohtajaksi Eliisa Panttila Teuvalta ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi Sami Yli-Rahnasto Kauhajoelta.

Piirisihteerinä jatkaa Anneli Manninen Seinäjoelta ja taloudenhoitajana Mikael Ö Vaasasta. Vaasalainen Juha Rantala toimii piirin vaalipäällikkönä ja tiedottajana.

Piirin tärkeään työvaliokuntaan valittiin Martti Alkula Jalasjärveltä, Yrjö Paukkunen Alavudelta, Arto Rinne Kauhavalta, Asko Salminen Laihialta ja Micael Westerholm Mustasaaresta. Puheenjohtajiston, sihteerin ja taloudenhoitajan lisäksi työvaliokuntaan kutsuttiin myös piirin vaalipäällikkö ja tiedottaja Juha Rantala.

Jarjkokous 2017

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin järjestäytymiskokous Seinäjoella tammikuun alussa sujui erinomaisessa hengessä. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 14.12.2016

Raimo Vistbacka jatkaa yksimielisesti Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana

DSC_0046

Raimo Vistbacka Alajärveltä valittiin uudelleen yksimielisesti Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi Vaasassa järjestetyssä piirin syyskokouksessa. – Kuva: Juha Rantala

Valtiopäiväneuvos, pitkäaikainen kansanedustaja, puolueen entinen puheenjohtaja, varatuomari Raimo Vistbacka valittiin uudelleen yksimielisesti Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi Vaasassa pidetyssä piirin syyskokouksessa. Vaasan yhdistys sai nyt ensimmäistä kertaa tapahtuman järjestettäväkseen, ja suoriutui siitä kiitettävästi.

Kokous pidettiin upeissa puitteissa panimoravintola Bock`sin tiloissa. Tapahtumaan oli saapunut lähes 70 piirikokousedustajaa ja lähes saman verran muita alueen puolueaktiiveja. Syyskokouksen vieraaksi oli kutsuttu Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Sampo Terho. Hänelle olikin varattu vaasalaisyhdistyksen puolesta ohjelmaa koko lauantaipäiväksi.

Ensin Terholle oli järjestetty vartavasten tapaaminen vaasalaisten perussuomalaisaktiivien kanssa Keidas-seurakunnan tiloissa, sitten oli vuorossa tutustuminen UPC Mediaan sekä paikalliseen panimotoimintaan ja vasta kolmanneksi päästiin itse asiaan eli syyskokoukseen.

Kokousväen toivotti tervetulleeksi paikallisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Mäkynen, joka antoi huutia gallupeille ja vihervasemmistolaista politiikkaa myötäilevälle valtamedialle.

– On ikävä sanoa, mutta joudumme taas tuottamaan medialle keväällä suuren pettymyksen. Emme suinkaan usko mihinkään kannatuksemme puolituksiin, vaan teemme työtä voittaaksemme. Se, kuinka suureksi tuo kuntajytky muodostuu, on aivan itsestämme kiinni.

Piirin puheenjohtaja Raimo Vistbacka oli puheessaan samoilla linjoilla.

– Meillä oli edellisissä kuntavaaleissa tässä piirissä 424 ehdokasta. Tavoite on panna tuosta vähän paremmaksi, ja sehän taas tietää lopputuloksessa vain meille hyvää. Nyt vain tuo vaalityö on otettava tosissaan. Ei jätetä noita ehdokassuostumuksia viime hetkeen, vaan toimitaan nyt heti. Se antaa sitten itse kullekin aikaa tehdä oma vaalityö paremmin.

Ennen Sampo Terhoa oli äänessä myös paikan isäntä, toimitusjohtaja Sture Udd, joka omalla tervehdyspuheellaan jo herätteli kokousväkeä.

– Perussuomalaiset ovat tuoneet suomalaiseen politiikkaan sitä mitä on tarvittukin eli uutta liikettä ja ryhtiä. Tämän työn on jatkuttava. Myös kotimaista työtä on arvostettava, ja taloutemme saisi merkittävän lisäruiskeen jo sillä, että jokainen suomalainen ostaisi kotimaisia tuotteita 100 eurolla vuodessa enemmän. Se toisi lisää työpaikkoja ja hyvinvointia. Tämä kokoustilakin on rakennettu muhkeasta alajärveläisestä kivestä ja baarin puoli suomalaisesta puusta, sanoi Udd ja sai raikuvat aplodit.

Tavallisen ihmisen asialla

Illan tähtivieras Sampo Terho osasi myös ottaa yleisönsä. Hän painotti Perussuomalaisten olevan tavallisen ihmisen asialla, vaikka vihervasemmisto ja valtamedia muuta yrittävät vakuuttaa.

– Olemme hallituksessa vieneet jo nyt läpi ainakin 50 meidän esittämää aloitetta. Valitettavasti vain päätöksenteko ei käy hetkessä, sillä neuvottelut, lakimuútosten valmistelut sekä eduskuntakäsittelyt vievät aikansa. Mutta kädenjälkemme näkyy päivä päivältä yhä vahvemmin ja koko ajan tapahtuu käännettä parempaan.

Terho lyttää demareiden varjobudjetin täytenä poliittisena höttönä.

– He haluavat viestittää kansalle, että me muka otamme köyhiltä ja annamme rikkaille. Juuri Perussuomalaiset esti mm. eläkeläisten asumistukileikkaukset ja olimme korottamassa pääomaveroa. Lisäksi saimme maahanmuuttopolitiikkaan järkeä ja tarvittavaa tiukkuutta. Samoin olemme olleet jarruna EU:n liittovaltiokehityksessä.

Ja mitä vaaleihin tulee, niin Sampo Terho totesi, ettei niitä voiteta rahan voimalla.

– Haemme kannatuksen ihmisten parista. Turuilla ja toreilla olemme parhaimmillamme; saamme tavata ihmisiä kasvoista kasvoihin ja kertoa asiat suoraan heille vääristelemättä.

Piirihallitus vuodelle 2017

Piirin syyskokouksessa valittiin myös piirihallituksen kokoonpano vuodelle 2017. Piirihallitukseen valittiin Alajärveltä Turo Kalliomaa (varalla Anne Matokangas), Alavudelta Yrjö Paukkunen (Pekka Kaihoniemi), Ilmajoelta Esa Niemistö (Kaisu Talvitie), Isojoelta Jorma Rantala (Sakari Halkoaho), Isostakyröstä Sami Laine (Raili Varo), Jalasjärveltä Martti Alkula (Asko Saunala), Kaskisista Lasse Lähdesluoma (Juhani Pihkamäki), Kauhajoelta Sami Yli-Rahnasto (Mika Muurimäki), Kauhavalta Arto Rinne (Martti Koivisto), Kristiinankaupungista Jukka Kangasniemi, Kuortaneelta Tauno Lampinen (Seppo Palomäki), Kurikasta Jorma Varpula (Vesa-Matti Saarakkala), Laihialta Asko Salminen (Piia Riiki), Lappajärveltä Ahti Kautiainen (Arvi Kangastie), Lapualta Riitta Kangasluoma (Sini Syrjälä), Mustasaaresta Micael Westerholm (Jukka Kuusalo), Seinäjoelta Marko Kähönen (Sirkka Kumpula), Teuvalta Eliisa Panttila (Heikki Tuomela), Vaasasta Jukka Mäkynen (Lauri Karppi) ja Vimpelistä Reijo Hongisto.

Piirin puheenjohtajana siis jatkaa Raimo Vistbacka Alajärveltä, piirisihteerinä toimii Anneli Manninen Seinäjoelta, piirin vaalipäällikkönä ja tiedottajana Juha Rantala Vaasasta sekä taloudenhoitajana Mikael Ö Vaasasta.

Teksti: Juha Rantala

 

DSC_0047

Vaasalainen panimopubi täyttyi ääriään myöten täyteen Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin pitäessä syyskokoustaan. – Kuva: Juha Rantala

DSC_0012

Toimitusjohtaja Sture Udd suoritti mielenkiintoisen yritysesittelyn mediakonsernistaan ja panimosta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ja Laihian Perussuomalaisia edustava Asko Salminen ovat kuulolla. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 6.12.2016

Naisilla vahva asema Teuvan Perussuomalaisissa

Teuvan Perussuomalaiset ry:n syyskokous valitsi Eliisa Panttilan yksimielisesti uudestaan yhdistyksen puheenjohtajaksi myös vuodelle 2017.

Hallitukseen valittiin lisäksi (suluissa henkilökohtaiset varajäsenet) Ritva Tanskanen (Anneli Hangasluoma), Kirsi Martikainen (Arja Koivisto), Heikki Tuomela (Kristian Niemi) ja Erkki Tapanainen (Jorma Luhtala).

Piirikokousedustajiksi valittiin Ritva Tanskanen (Jorma Luhtala), Erkki Tapanainen (Antti Tuisku), Heikki Tuomela (Osmo Ristiluoma) ja Eliisa Panttila (Anneli Hangasluoma).

Piirihallitukseen Teuvan Perussuomalaiset valitsivat edustajakseen Eliisa Panttilan, varalle Heikki Tuomelan.

Kirjoitettu 6.12.2016

Martti Alkula johtaa Jalasjärven Perussuomalaisia

Jalasjärven Perussuomalaisten syyskokouksessa valittiin Martti Alkula yksimielisesti uudestaan yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2017.

Hallitukseen valittiin Jenni Sippola, Heidi Pihlaja, Jenni Hietala, Tapani Hautamäki, Asko Saunala, Keijo Haanpää ja Matti Heinonen.

Martti Alkula edustaa Jalasjärveä myös Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallituksessa, varalla on Asko Saunala. Piirin kokouksiin valittiin jäsenten määrän perusteella maksimi kymmenen edustajaa. Toiminnantarkastajiksi valittiin Pauli Antila ja varalle Pertti Ketola.

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa valitaan sitten varapuheenjohtaja, taloudenhoitaja, sihteeri sekä tiedottaja.

Puheenjohtaja Martti Alkula totesi ilahtuneena, että kokoukseen osallistuneita oli paikalla ennätysmäärä.

– Liekö kuntavaaleilla sitten osuutta aktiivisuuteen. Kokouksessa keskustelimme myös kuntaliitoksen tuomista pienistä rypyistä, koska paikkajaossa on hieman sanomista. Omalta osaltamme toimimme kuitenkin rakentavasti ja yhteistyötä tehden kaikkien ryhmien kanssa. Päätöksiin toivomme perusteltua jämäkkyyttä sekä tasapuolista ja oikeudenmukaista kohtelua kaikille kaupunkilaisille. Mahdollisia oman edun tavoittelua emme hyväksy missään päätöksissä, tiivisti Alkula kokouksen antia.

Kirjoitettu 4.12.2016

Ilmajoen Perussuomalaiset valitsivat Esa Niemistön puheenjohtajakseen

Ilmajoen Perussuomalaiset ry piti syyskokouksensa Ilmajoella. Kokous sujui sääntömääräisten asioiden puitteissa. Keskustelu oli vilkasta tulevien kuntavaalien tiimoilta. Kuntavaalien ehdokkaita on jo saatu, mutta ehdokkaiden hankinta on edelleen käynnissä.

Syyskokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi ensi vuodelle Esa Niemistön. Yhdistyksen hallitukseen tulivat valituiksi (suluissa varajäsen) Kaisu Talvitie (Seija Salmi), Hannu Akkanen (Heikki Kuula), Petri Saunamäki (Pentti Tolonen), Juha Mäenpää (Ari Grav), Jarkko Leiniö (Kalervo Lähteenmaa) ja Ville Muilu (Aki Tolonen).

Piirin kokousedustajiksi valittiin Juha Mäenpää (Kaisu Talvitie), Esa Niemistö (Ville Muilu), Seija Salmi (Kalervo Lähteenmaa) ja Petri Saunamäki (Pentti Tolonen).

Piirihallitukseen esitetään Esa Niemistöä (varalle Kaisu Talvitie).

Kirjoitettu 27.11.2016

Raili Varo jatkaa puheenjohtajana Isonkyrön Perussuomalaisissa

Raili Varo jatkaa yksimielisesti Isonkyrön Perussuomalaisten puheenjohtajana. Yhdistykseen hallitukseen valittiin lisäksi vuodelle 2017 (suluissa henkilökohtainen varamies) Sami Laine (Seppo Ventä), Juha Ihalainen (Markus Karhu) ja Juha Kalliomäki (Raija Hautamäki).
Piirikokousedustajiksi ensi vuodelle valittiin Juha Kalliomäki (varalla Markus Karhu) ja Sami Laine (Seppo Ventä). Piirihallitukseen Isonkyrön Perussuomalaisten edustajaksi valittiin Sami Laine (varalle Raili Varo).

Isokyrö2016
Isonkyrön Perussuomalaisten syyskokouksen jälkeen osa kokousedustajista ryhmittyi perinteiseen ryhmäpotrettiin. Takarivissä vasemmalta Juha Kalliomäki, Sami Laine ja Seppo Ventä. Eturivissä puolestaan Markus Karhu, Soile Hakala ja Raili Varo. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 27.11.2016

Marko Kähönen johtaa Seinäjoen Perussuomalaisia

Seinäjoen Perussuomalaiset valitsivat syyskokouksessaan yksimielisesti Marko Kähösen puheenjohtajakseen vuodelle 2017.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin lisäksi Tellervo Tulisalo, Mika Ojala, Päivi Helle, Juhani Kaukosalo sekä Sirkka Kumpula. Varalle Erkki Valtamäki, Esa Nurmela, Erkki Aro, Petri Rintamäki ja Ritva Latvala.

Edustajiksi Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallitukseen valittiin puheenjohtaja Marko Kähönen ja varalle Sirkka Kumpula.

Piirin kokouksiin yhdistyksen jäsenmäärän perusteella valittiin seuraavat kymmenen edustajaa: Marko Kähönen, Juhani Kaukosalo, Sirkka Kumpula, Mika Ojala, Erkki Valtamäki, Hannu Haapasalmi, Anja Vuolle, Eino Koivula, Orvo Hakala ja Esa Nurmela. Ja varalle: Erkki Latvala, Tellervo Tulisalo, Päivi Helle, Jukka Ahlgren, Väinö Koivula, Jarkko Kärki, Petri Rintamäki, Ritva Latvala, Erkki Aro ja Alpo Järvi.

Kirjoitettu 21.11.2016

Vaasan Perussuomalaisilla onnistunut toritapahtuma

Vaasassa perussuomalaisuus vetää. Lokakuun ensimmäisenä lauantaina järjestetty toritilaisuus lupaa hyvää kuntavaaleja ajatellen. Palaute oli hyvää ja puolueen työhön uskotaan. - Kuva: Lauri Karppi

Vaasassa perussuomalaisuus vetää. Lokakuun ensimmäisenä lauantaina järjestetty toritilaisuus lupaa hyvää kuntavaaleja ajatellen. Palaute oli hyvää ja puolueen työhön uskotaan. – Kuva: Lauri Karppi

Perussuomalaiset muistivat taas ainoana puolueena Vaasassa myös ns. rahvasta kaupungin vuosipäivän kunniaksi. Eli kun kaupungin eliitti kilisteli shampanjalasejaan orkesterin tahdissa salonkikemuissaan, päättivät Vaasan perussuomalaiset aikaisempien vuosien tapaan kestitä vaasalaisia torilla perinteisellä grillimakkaratapahtumalla.
Ja menestys lokakuun ensimmäisenä lauantaina oli taattu.
Ei turhaan perussuomalaisia ole kehuttu maan parhaaksi toripuolueeksi, sillä tunnelmaa ja palautetta Vaasassa on vaikea sanoiksi pukea. Tällaista positiivista menoa mitä torilla oli, ei aikoihin ole koettu. Makkara maistui, materiaali kelpasi ja juttu lensi; ja vielä myönteiseen suuntaan.

Perussuomalaisten teltalla koko kolmetuntisen päivystänyt kaupunginvaltuutettu ja paikallisen yhdistyksen sihteeri Vesa Kela oli kaikin puolin tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa.
– Kyllä tässä päivässä oli sellainen tekemisen meininki, että tämä tietää vain hyvää kuntavaaleja ajatellen. Keskustelu oli hedelmällistä ja se poiki meille ainakin kolme uutta jäsentä. Ihmiset alkavat median vastaväitteistä huolimatta arvostamaan perussuomalaisten tekemää pitkäjänteistä, tasapainoista ja johdonmukaista hallituspolitiikkaa. Eivät suomalaiset tyhmiä ole, sillä he tajuavat että jos Suomi-laivaa on puskettu toistakymmentä vuotta itsepäisesti väärään suuntaan, niin ei kurssin korjaamiseen yksi vuosi tahdo riittää.
Samoilla linjoilla oli vaasalainen ps-veteraani Aulis Kotanen, joka pussitti kiivaaseen tahtiin niin yhdistyksen kuin puolueen lehtiä ja muuta materiaalia kaupunkilaisille jaettavaksi.

– Meinaa tässä aivan kiirettä pitää. Vievät nämä lehdet aivan käsistä. Niin, ja makkara on väelle maistunut ja hyviä keskusteluja on käyty. Kyllä tässä moni on ihmetellyt, kuinka täällä näin paljon väkeä on liikkeellä. Näitä torijuttuja kannattaa ehdottomasti jatkaa kuntavaaleihin saakka, huikkaa Kotanen kiireittensä keskeltä.

– Kylläpä on antoisa päivä. Aurinko paistaa, väkeä valtavasti liikkeellä ja ihmiset ovat hyvällä tuulella, kommentoi puolestaan vuonna 2011 puolueeseen liittynyt vaasalaisaktiivi Liisa Stolt.
Liisan panos on Vaasassa korvaamatonta. Hyötyliikuntana lehtien luukuttamisen ottava Liisa on jo tähän mennessä tänä vuonna jakanut vaasalaistalouksiin yli toistakymmentätuhatta puolueen ja yhdistyksen lehteä (kyllä luit oikein)!

Vaasalaisosastolle suoritti tervehdyskäynnin Espoon Perussuomalaisten vaalipäällikkö Kari Paunonen, joka oli avustamassa tyttärensä muuttoa Vaasaan. Paunonen ihasteli tapahtuman erinomaista henkeä ja vaasalaisten perussuomalaisten aktiivisuutta ja huikkasi ennen lähtöään, että ”ainako teillä käy tällainen vilske tapahtumissanne”?
Tästä on hyvä jatkaa!

Juha Rantala

Kirjoitettu 14.11.2016

Piia Riiki valittiin Laihian Perussuomalaisten johtoon

DSC_0005 (1)

Piia Riiki – Kuva: Juha Rantala

31-vuotias myynnin ammattilainen Piia Riiki valittiin Laihian Perussuomalaisten syyskokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2017. Yhdistyksen hallitukseen ensi vuodeksi valittiin (suluissa henkilökohtaiset varajäsenet) Pentti Kananoja (Merja Ujanen), Pasi Laakso (Asko Koivisto), Jukka Jänisoja (Asko Perälä), Asko Salminen (Sirkka Keko), Jyrki Pihlajamaa (Samuli Vainionpää), Heikki Latva-Nikkola (Veikko Kivioja). Sihteeriksi valittiin Merja Ujanen.

Piirikokousedustajiksi ja varajäseniksi valittiin hallituksen varsinaiset jäsenet ja varajäsenet täydennettynä Piia Riikillä (varalla Eveliina Salminen).

Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen jäseneksi ensi vuodeksi valittiin Asko Salminen ja varalle Piia Riiki.

Laihian Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Piia Riiki totesi ensi kevään kuntavaalien olevan yhdistykselle kova ponnistus, jonka eteen tullaan tekemään tosissaan töitä.

– Ehdokasasettelu on käynnissä ja sitä tehdään niin pitkälle kuin on tarpeen, että yhdistys saisi vaaleihin mahdollisimman kattavan ja edustavan listan. Myös kuntavaalitapahtumia tullaan järjestämään aina vaaleihin saakka, kertaa nuorta naisenergiaa yhdistyksen työhön tuova Piia Riiki.

Laihian Perussuomalaisten syyskokouksessa oli läsnä myös Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin vaalipäällikkö Juha Rantala.
DSC_0004 (1)
Laihian Perussuomalaisten syyskokouksessa todettiin kuntavaalien olevan yhdistykselle ensi vuonna suuri ponnistus. Ehdokasasettelu on käynnissä ja kuntavaalitapahtumia järjestetään aivan vaaleihin saakka. – Kuva: Juha Rantala

 

Kirjoitettu 14.11.2016

Matti Anttonen valittiin Vaasan Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi

Anttonen_Matti_Diplomi_insinoori_toiminnanjohtaja

38-vuotias toiminnanjohtaja Matti Anttonen valittiin Vaasan Perussuomalaiset ry:n syyskokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodeksi 2017. Anttonen voitti puheenjohtajaäänestyksessä Lauri Karpin. Nykyinen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Jukka Mäkynen puolestaan valittiin edustamaan Vaasaa perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallitukseen. Mäkysen varamies piirihallituksessa on Lauri Karppi.

Yhdistyksen hallitukseen ensi vuodeksi valittiin (suluissa henkilökohtaiset varajäsenet) Juha Rantala (Raija Koivisto), Mauri Ollila (Kai Seilonen), Lauri Karppi (Päivi Karppi), Jukka Mäkynen (Risto Suni), Jouni Helle (Ville Hämäläinen), Matti Sorvari (Liisa Stolt) ja Niina Mäkinen (Janne Heinua). Anttosen varamies hallituksessa on Timo Mäkinen.

Yhdistyksen taloudenhoitajana jatkaa Mikael Ö.

Piirikokousedustajiksi valittiin hallituksen jäsenten ja varalle heidän henkilökohtaisten varajäsenten lisäksi Pertti Meriruoho (Risto Rintamäki) ja Marja-Leena Mäkynen (Juha Mäkynen).

Vaasan yhdistys on muutenkin hyvin näkyvillä piirin toiminnassa, sillä yhdistyksen lehteä vuosikaudet toimittanut Juha Rantala valittiin koko piirin vaalipäälliköksi.

Uuden puheenjohtajan Matti Anttosen tärkein tehtävä on luotsata yhdistys ensi kevään kuntavaaleihin. Sen lisäksi hän aikoo kannustaa yhdistystä toimimaan enemmän tiiminä.

– Jotain hyväähän me Vaasassa olemme tehneet, sillä olemme jäsenmäärällisesti ja toiminnallisesti piirin suurin ja maan kolmanneksi suurin yhdistys. Politiikan puolella maailma muuttuu jatkuvasti ja varsinkin sote-uudistukseen valmistautuminen on yksi meidän suurimmista haasteista.

Toimintasuunnitelmaa esitellyt Jukka Mäkynen ei suostu kumartelemaan gallupeille eikä medioiden näkemyksille.

– Me täällä Vaasassa pyrimme tietysti nostamaan kannatustamme ja sitä kautta valtuustoryhmän kokoa kevään kuntavaaleissa. Toreilla ja turuilla meidät nähdään jatkossakin ja tulemme kertomaan kaupunkilaisille miksi heidän on syytä äänestää juuri perussuomalaisia. Itse haluan viedä tätä vaasalaista perusflow`ta koko piirin alueelle. Siksi haluan nimenomaan jatkaa työtäni koko piirin hyväksi. Tehdään Perussuomalaisista se alueen suurin voima.

Samoilla linjoilla oli myös Etelä-Pohjanmaan piirin vaalipäällikkö, vaasalainen Juha Rantala.

– Perussuomalaisten menestys kuntavaaleissa on aivan meistä itsestä kiinni. Meillä on ylivertainen puolue ja ylivertainen sanoma suomalaisille ja pohjalaisille. Se perussanoma vain pitää tuoda äänestäjille esille. Jokaisessa kunnassa on oma agendansa, ja juuri siksi eri yhdistysten täytyy ottaa vastuu kuntansa alueella tehtävästä työstä. Niin kuin Jukka tuossa aikaisemmin totesi, niin ei meidän pidä kallistaa korvaamme punavihreille median valheille ja syytöksille. Nykyinen oppositio edustaa rapauttajia, me rakentajia.

DSC_0009 (1)

Vaasan Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi ensi vuodelle valittu Matti Anttonen kertoo näkemyksiään Vaasan Perussuomalaisten syyskokouksessa. – Kuva: Juha Rantala

 

DSC_0014 (1)

Vaasan Perussuomalaisten syyskokouksessa keskustelua riitti iltamyöhälle saakka. Siksipä vain kaikkein sitkeimmät pääsivät perinteiseen yhteispotrettiin. – Kuva: Juha Rantala