Piirin syyskokous Kauhavalla

Etelä-Pohjanmaan piirin väki kokousti Kauhavalla

Jukka Mäkysestä uusi puheenjohtaja

Kauhavan Alahärmässä pidetyssä Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin syyskokouksessa valittiin piirille uusi puheenjohtaja. Vaasalainen kaupunginvaltuutettu ja aiemmin piirin ensimmäisenä varapuheenjohtajana toiminut Jukka Mäkynen äänestettiin uudeksi puheenjohtajaksi selvin numeroin 44-16. Vastaehdokkaana oli Kauhavan Perussuomalaisten puheenjohtaja Risto Mattila. Jukka Mäkysen kausi alkoi välittömästi, sillä jo aiemmin aikaisempi puheenjohtaja ja pitkäaikainen perussuomalainen vaikuttaja Raimo Vistbacka oli ilmoittanut, että hän ei ole enää piirin puheenjohtajatehtävään käytettävissä ja pyysi kokousta poikkeuksellisesti siirtämään puheenjohtajavaltuudet Mäkyselle välittömästi. Tähän myös yksimielisesti suostuttiin.

Mäkynen korosti puheessaan kokousväelle sitä, että nyt on aika koota rivit, lopettaa keskinäinen riitely ja aloittaa työ puolueen nostamiseksi taas sille kuuluvaan asemaan.

– Tämä ei tarkoita sitä, etteikö puolueessa saisi keskustelua käydä. Päinvastoin sitä pitää käydä, mutta asioita ei tarvitse repostella lehtien palstoilla. Käydään se keskustelu kahdestaan tai vaikkapa ryhmissä.

Vaasalainen Jukka Mäkynen valittiin Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin uudeksi puheenjohtajaksi. – Kuva: Juha Rantala

Perussuomalainen arvomaailma istuu Mäkysen mukaan pohjalaisuuteen ja suomalaisuuteen kuin nenä päähän.

– Perussuomalaisten arvot ovat suomalaisia arvoja, joita on helppo kunnioittaa ja joihin meidän kaikkien on helppo yhtyä. Pohjanmaalla on aina ymmärretty ja tiedetty mikä on parasta isänmaallemme. Ja kun maamme historiassa on ollut vaikeita hetkiä, on se korjaussarja yleensä lähtenyt maamme hyväksi täältä meiltä – lakeuksilta.

Mäkynen lupasi myös tehostaa piirissä työntekoa ja hän korosti myös koulutuksen merkitystä.

– Meillä on piirissä 25 yhdistystä ja se työnteko on lähdettävä nimenomaan yhdistyksistä. Meillä on nyt myös yhdistysten syyskokouksissa valittu toimielimiin uudet tekijät ja vetäjät. Se tarkoittaa nyt myös uutta tekemisen kulttuuria. Meillä on täällä täydet mahdollisuudet nostaa perussuomalaisuus johtavaksi aatteeksi. Pallo on nyt sinulla ja minulla.

Puolueen tervehdyksen piirin syyskokoukseen toi 2. varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen. Tilaisuudessa myös muistettiin kukkalaittein ja puolueen viirillä ja standardilla piirissä pitkään vaikuttaneita perussuomalaisia Teuvan Heikki Tuomelaa ja Lappajärven Seppo Keskivinkkaa.

Kauhavan Perussuomalaisten järjestämä piirin syyskokous oli erinomaisesti järjestetty tilaisuus, joka kokosi perussuomalaista kenttäväkeä Alahärmään koko piirin alueelta. – Kuva: Juha Rantala

Lappajärvisen Seppo Keskivinkan ja teuvalaisen Heikki Tuomelan vuosikymmeniä jatkunut pitkäaikainen työ Perussuomalaisissa huomioitiin piirin syyskokouksessa kukkalaittein ja standardein. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 26.11.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa