Etelä-Pohjanmaan piirin kevätkokouksessa patistettiin yhdistyksiä työntekoon

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Seinäjoen Nurmon Nurmoo-salissa. Toistakymmentä yhdistystä oli lähettänyt kokoukseen edustajansa ja kokouksen puheenjohtajaksi valittiin järjestävän yhdistyksen eli Seinäjoen Perussuomalaisten puheenjohtaja Erkki Valtamäki.

Kokouksen avauspuheenvuorossa piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen Vaasasta herätteli piirin yhdistyksiä työntekoon.

– Syksyllä on edessä näillä näkymin kahdet vaalit. Maakunta- ja seurakuntavaaleihin valmistautumista ei saa jättää viime tinkaan, vaan töihin on lähdettävä joka yhdistyksessä välittömästi ja tosissaan. Maakuntavaalit käyvät erinomaisena preppauksena tuleviin eduskuntavaaleihin. Nyt on mahdollista mitata valmiutemme.

Jukka Mäkynen ei epäile lainkaan sitä, etteikö perussuomalaisuus voisi Etelä-Pohjanmaalla hyvin.

– Perussuomalaisuus asuu meissä pohjalaisissa. Se, kuinka vaaleissa pärjäämme, on meistä itsestä kiinni. Yhdessä teemme jatkossakin hyvää tulosta. Meidän ei pidä kuluttaa voimavaroja miettimällä liikoja eilispäivää. Puolueesta lähteneet ovat valintansa tehneet eikä sinne suuntaan kannata enää katsella. Suurin osa loikkareista katuu jo katkerasti päätöksiään, mutta heidänhän se hävetä kuuluu, ei meidän.

Mäkynen nosti kuin malliksi vaalityöstä Etelä-Pohjanmaan piirin alueella presidentinvaalit ja Laura Huhtasaaren kampanjan.

– Tuo työ Lauran hyväksi osoitti sen potentiaalin mitä täältä parhaimmillaan löytyy. Yhdessä tekeminen on meidän voimavaramme myös syksyn vaaleihin. Näytetään niissä taas muulle Suomelle hieman tekemisen mallia, innosti Mäkynen.

Teksti: Juha Rantala
Kuvat: Inga Petäjäniemi

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin kevätkokous täytti Seinäjoen Nurmossa paikallisen Nurmoo-talon Nurmoo-salin tupaten täyteen. Kevätkokouksen kulkua seuraavat tarkkaavaisina Ilmajoen Ville Muilu ja Petri Saunamäki, Alavuden Matti J. Mikkola, Mustasaaren Micael Westerholm sekä piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen Vaasasta.

Isojoen Tony Vaarainkorpi ja Jorma Rantala, Kristiinankaupungin Jukka Kangasniemi sekä Alajärven Jukka Kangastie ja Markus Järvelä kevätkokouksen tuoksinnassa.

Piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen löysi mitä etsi eli elämänsä sämpylän.

Kirjoitettu 24.6.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa