Etelä-Pohjanmaalla kierrätetään taas piirihallituksen kokoukset

Etelä-Pohjanmaalla kierrätetään

taas piirihallituksen kokoukset

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirissä palattiin takaisin vuosien takaiseen käytäntöön eli piirihallitus päätti kierrättää kokouksiaan eri paikkakunnille. Useamman vaalikauden ajan kokoukset on pidetty Seinäjoella. Valinta on ollut luonteva, sillä Seinäjoki sijaitsee keskellä maakuntaa ja siellä sijaitsee myös puolueen piiritoimisto.

– Päätöksemme perustui aivan tasapuolisuusnäkökulmaan. Matkat kokouksiin tasoittuvat ja mikä tärkeintä, niin yhä useammille yhdistyksille tulee kontolleen järjestelyvastuu. Ensimmäisenä uuden mallin kokous järjestettiin Kauhajoella ja seuraavaksi isännöi Mustasaari. Idea on otettu piirin yhdistyksissä ilolla vastaan. Näin myös piirihallituksen edustajat pääsevät tutustumaan läheltä järjestävän yhdistyksen toimintaan, sanoo Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen.

Myös Kauhajoen yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Pihlaja pitää uutta systeemiä hyvänä.

– Toimin vuosia sitten piirin puheenjohtajana ja myös silloin toteutimme tuota järjestelyvastuun kierrätystä.

Kauhajoella perussuomalaisuus on aina ollut korkeassa kurssissa. Tapio Pihlajan johdolla viime kuntavaaleissa puoluetta äänesti Kauhajoella peräti 21,2 prosenttia äänioikeutetuista ja yhdistyksellä oli listoillaan eniten ehdokkaita Etelä-Pohjanmaan piirissä. Myös presidentinvaalit sujuivat Kauhajoella hyvin, ja Laura Huhtasaari saikin ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä.

– Ei täällä mitään poppakonsteja menestyksen eteen ole tarvittu. Meillä on yhdistyksessä hyvä hallitus ja erinomainen tekemisen meininki. Kannatusluvut kertovat myös siitä, että kova ja pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta. Itse kierrän kenttää aivan kuin malliksi suhteellisen ahkerasti, sanoo Pihlaja.

Juha Rantala

Tapio Pihlaja, Riitta Pihlaja, Riitta Myllyaho ja Mika Muurimäki vastasivat Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksen kokouksen järjestelyistä Kauhajoella. – Kuva: Juha Rantala

Perussuomalaisten piirihallituksen väki kuuntelee mitä Ilmajoen Petri Saunamäellä on sanottavaa. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 20.2.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa