Perussuomalaiset tekevät Kauhavan Kortesjärvellä uutta aluevaltausta

Kortesjärven yrittäjät järjestivät perinteiset Finsumäen markkinat Kauhavan Kortesjärvellä elokuun viimeisenä lauantaina. Kortesjärvi on tunnettu hyvin keskustavoittoisena paikkakuntana, mutta muutoksen tuulet tuntuvat vaikuttavan sielläkin, mikäli on Kauhavan perussuomalaisten paikallisyhdistyksen puheenjohtajaa Risto Mattilaa uskominen. Ja miksipä ei olisi.
– Markkinoihin ja saamaamme palautteeseen täytyy olla enemmän kuin tyytyväinen. Perussuomalaiset suorittavat täällä uutta aluevaltausta, sillä saimme puolueeseemme ja paikallisyhdistykseen muutaman uuden jäsenen. Moni tuli lisäksi erikseen kiittelemään perussuomalaisia sen suoraselkäisestä politiikasta. Ilmapiiri on todellakin aikaisemmista vuosista muuttunut.
Finsumäen markkinoilla kävi paikallisia perussuomalaisia kannustamassa vaalipiirin kansanedustajista Mauri Peltokangas ja Juha Mäenpää sekä Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Anne Matokangas.
– He olivat todella odotettuja vieraita. Taas huomasimme, kuinka tärkeää on olla tapahtumissa mukana ja näkyvillä. Paikallisia ihmisiä puhuttivat ennen kaikkea tuulivoima-asiat, maatalous ja turkistarhaus sekä kouluasiat, tiivisti Mattila markkinoiden satoa.

Piirin puheenjohtaja Anne Matokangas suitsutti kiitosta niin Kauhavan kuin piirin muillekin yhdistyksille siitä, että raskaan vaalikevään jälkeen aktiivit ovat jaksaneet liputtaa perussuomalaisten arvojen puolesta niin markkinoilla kuin muissakin kesätapahtumissa.
– Muilla puolueilla tuntui kevään vaalit laittaneen toimintavireen pahasti hapoille, mutta me jaksoimme painaa. Tämä myös huomattiin ja täällä Kortesjärvelläkin moni ihminen tuli kiittelemään meitä siitä, että olemme esillä muulloinkin kuin vain vaalien aikaan.
Kansanedustaja Mauri Peltokangas sanoi puolestaan kiertäneensä kesän aikana lähes kolmessakymmenessä markkinatapahtumassa.
– Palaute on aina sekä rohkaisevaa että kannustavaa. Tapahtumissa olen todellakin huomannut, että politiikan kulttuuri on muuttumassa. Ihmiset uskaltavat sanoa suoraan mitä ajattelevat. Kesän kierroksilla esiin tulivat mm. tämän hallituksen ilmastohömppä, eläkeläisten, lapsiperheiden ja yrittäjien asema. Meiltä toivotaan voimakasta, vankkaa ja jopa jyrkkää oppositiopolitiikkaa ja kannanottoja, joissa asiat sanotaan niin kuin ne ovat. Jätetään me se turha kapulakieli ja poliittinen jargoni muille puolueille.
Peltokangas uskoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän vahvistavan kuluvalla kaudellaan entisestään asemia Suomen suurimpana puolueena.
– Meillä on eduskunnassa vahva ryhmä, joka on täynnä eri alojen osaamista ja rohkeutta pitää reilusti suomalaisten puolta.

Juha Rantala


Perussuomalaisilla oli Kauhavan Kortesjärven Finsumäen markkinoilla hymy herkässä. Hyvä palaute ja myönteinen kiinnostus puolueen harjoittamaa politiikkaa kohtaan saivat hymyn Reima Liljan, Mika Haapsaaren, Risto Mattilan, Anne Matokankaan, Juha Mäenpään, Mauri Peltokankaan, Sonja Kontio-Peltokankaan sekä Martti Puronvarren huulille.


Kortesjärven yrittäjien puheenjohtaja Annica Hölsömäki ja 1. varapuheenjohtaja Jari Syväjärvi vaihtamassa ajatuksia perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokankaan ja Kauhavan perussuomalaisten puheenjohtaja Risto Mattilan kanssa Finsumäen markkinoilla Kauhavan Kortesjärvellä.

Kirjoitettu 18.9.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa