Vaasan yhdistyksen syyskokous

Juha Rantala valittiin Vaasan Perussuomalaisten johtoon

Vaasan Perussuomalaisten syyskokouksessa Juha Rantala valittiin yksimielisesti yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2018. Rantala toimii myös Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin vaalipäällikkönä ja tiedottajana. Lisäksi hän on toimittanut vuodesta 2011 lähtien kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää yhdistyksen lehteä Vaasan Perussuomalaista.

Syyskokous valitsi yhdistykselle ensi vuodeksi myös uuden hallituksen. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Mauri Ollila (varalla Ville Hämäläinen), Seppo Jussila (Teemu Syrjäläinen), Niina Mäkinen (Jarno Kojonen), Anne Jussila (Päivi Karppi), Lauri Karppi (Kai Seilonen), Jukka Mäkynen (Timo Mäkinen) ja Matti Sorvari (Risto Rintamäki).

Yhdistys valitsi edustajakseen Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallitukseen Jukka Mäkysen ja varalle Lauri Karpin.

Piirin yleisiin kokouksiin (kevät- ja syyskokous) Vaasan Perussuomalaisten edustajiksi valittiin vuodelle 2018 Mauri Ollila (varalle Ville Hämäläinen), Seppo Jussila (Teemu Syrjäläinen), Niina Mäkinen (Jarno Kojonen), Anne Jussila (Päivi Karppi), Lauri Karppi (Kai Seilonen), Jukka Mäkynen (Timo Mäkinen), Matti Sorvari (Risto Rintamäki), Juha Rantala (Marja-Leena Mäkynen), Raimo Turpeinen (Maarit Roine) ja Matti Anttonen (Ismo Takala).

Juha Rantala valittiin Vaasan Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi.

Haasteellinen vuosi

Vuosi 2018 tulee olemaan yhdistykselle monella tapaa haasteellinen. Vuoden aikana järjestetään tammikuussa presidentinvaalit sekä syksyllä niin maakunta- kuin seurakuntavaalitkin.

– Tilanne tulee olemaan haastava kaikille puolueille, mutta Vaasan Perussuomalaiset vastaa pitkälti vaalityöstä Vaasan lisäksi myös koko Pohjanmaan alueella. Siksi pidän tärkeänä, että saamme koko jäsenkuntamme aktivoitua ja näin voimavarojamme jaettua tärkeään työhön, peilasi väistyvä puheenjohtaja Matti Anttonen tulevaa menemällä vuoden 2018 toimintakertomusta läpi.

Uusi puheenjohtaja Juha Rantala lupasi myös patistaa koko jäsenistön, mutta ennen kaikkea uuden hallituksen työn tekoon.

– On aika kääriä hihat ja ryhtyä taas töihin. Jokaisella jäsenelle on oma panoksensa annettavana ja kaikkia on kuunneltava. Sieltä syvistä riveistä ne hyvät ideat ovat ennenkin syntyneet. Meidän on pystyttävä entistä paremmin tuomaan esille puolueen linja ja murtaa kaikki ennakkoluulot ja väärinkäsitykset Perussuomalaisista, joita punavihreään aatteeseen kallella oleva media on joko tahallisesti tai tahattomasti levittänyt.

Rantala lupaa, että Vaasan Perussuomalaiset tulee olemaan jatkossa entistä vahvemmin esillä turuilla ja toreilla.

– Olemme vahvimmillamme kansan parissa. Siellä sanomamme tulee jatkossakin parhaiten menemään läpi. Perussuomalaisuus tulee olemaan Vaasassa vahvoilla jatkossakin.

Vaasan Perussuomalaisten syyskokouksessa keskusteltiin vilkkaasti yhdistyksen tulevasta toiminnasta. Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 1.10.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa