Perussuomalaisuus kovassa kurssissa Alajärvellä

Alajärven Rokulipäiviä suosi upea sää ja väenpaljous. Suut olivat maireana myös Alajärven perussuomalaisilla Rokulipäivien jälkeen.

– Meidän kannalta aivan kerta kaikkiaan onnistunut tapahtuma. Olimme markkinoiden ylivoimaisesti suosituin puolue. Tämä antoi paikallisille ja myös muille piirin perussuomalaisille paljon lisävirtaa ja uskoa omaan tekemisiimme, sillä palaute oli erinomaista, sädehti Alajärven paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Kangastie.

Alajärveläiset olivat saaneet houkuteltua markkinoille kovan perussuomalaisryppään. Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen oli markkinoilla perjantaina ja lauantaina siellä vierailivat puolueen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ja vimpeliläissyntyinen kansanedustaja Ville Vähämäki.

Halla-aholle Alajärvi on tuttu paikkakunta, sillä hän kertoi viettäneensä paikkakunnalla kesiä lapsesta saakka mm. isän sukulaisten luona Hoiskon kylässä että äidin puolen sukuhuvilalla Pynttärissä. Ei ihme, että hän kokee Alajärven tietyllä tapaa kotipaikkakunnakseen.

– Rokulipäivillä muistan käyneeni niiden alkuajoista saakka. Täällä on aina mukava olla; hyvä tunnelma ja tänä kesänä aivan erityisen upea sää. Ihmiset ovat tulleet rohkeasti juttelemaan monenlaisista asioista. Keskusteluissa nousivat esille samat asiat, joista muutenkin politiikassa puhutaan eli EU-alueen tilanne, maahanmuutto, maaseudun asiat ja sote.

Alajärveläisaktiivi Orvo Kantonen oli ihmeissään perussuomalaisten saamasta myönteisestä vastaanotosta.

– Vilinä perussuomalaisten teltalla oli vilkkaampaa kuin koskaan ennen. Jo perjantaina meni esimerkiksi yli 300 perussuomalaisten ilmapalloa, puhumattakaan lehdistä ja muusta materiaalista. Ja lauantai… silloin oli vieläkin vilkkaampaa, puhisi Kantonen tyytyväisenä.

Markkinoihin kävi tutustumassa myös Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen.

– Jos perussuomalaisuus on kovassa kurssissa Alajärvellä, niin se on sitä myös muualla Etelä-Pohjanmaalla. Tämä lupaa jatkoa ajatellen hyvää ja antaa roppakaupalla lisävirtaa kaikille aktiiveillemme. Olemme saaneet kaikissa kesätapahtumissa myös kymmeniä uusia jäsenhakemuksia. Täällä Alajärvelläkin palkitsevinta oli se, kuinka useat ihmiset tulivat meitä kiittelemään siitä, että Suomessa on vielä yksi puolue, joka ajaa meidän suomalaisten ja Suomen asiaa.

 

Juha Rantala

Kansanedustaja Ville Vähämäki vaihtamassa ajatuksia Alajärven Rokulipäivillä. – Kuva: Heikki Honko

Perussuomalaisten teltalla Alajärven Rokulipäivillä ei aika käynyt pitkäksi. Tällaista yleisömenestystä ei oltu koettu koskaan aiemmin. – Kuva: Heikki Honko

Etelä-Pohjanmaan piirin toisella varapuheenjohtajalla Micael Westerholmilla ja piirin puheenjohtajalla Jukka Mäkysellä oli asiaa puheenjohtaja Jussi Halla-aholle. – Kuva: Heikki Honko

Kirjoitettu 23.7.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa