Perussuomalaiset kokoustivat Mustasaaressa, Anne Matokankaasta piirin uusi puheenjohtaja

Alajärveläinen kaupunginvaltuutettu Anne Matokangas, 49, valittiin Mustasaaressa Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin uudeksi puheenjohtajaksi.
Matokangas haastoi piirin syyskokouksessa istuvan puheenjohtajan, vaasalaisen Jukka Mäkysen ja voitti tiukan äänestyksen lukemin 30 – 25.
Puoluejohtoa syyskokouksessa Mustasaaren kulttuuritalolla edusti puolueen 3. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola.
Vaalituloksen ratkettua Matokangas kiitti kokousväkeä ja painotti yhteistyötä ja yhteenhiileen puhaltamista. Tuleva vuosi asettaa kolmine vaaleineen niin puolueen kuin piirin valtavan haasteen eteen.
– Tästä selvitään yhteistyöllä. Te olette mahtavaa porukkaa ja tarvitsen kaikkien tuen ensi vuoden voimainkoetuksille. Pyrin olemaan puheenjohtajana oikeudenmukainen ja tasapuolinen ja tulen olemaan vaaleissa kaikkien ehdokkaiden apuna ja tukena.
Matokangas on ehtinyt vaikuttaa puolueessa jo varsin pitkään. Jo vuoden 2009 kuntavaaleissa hän oli ehdokkaana Alajärvellä.
– Olen luonteeltani sovitteleva ja aion työskennellä sen eteen, että pääsemme yhteenhitsattuna porukkana tekemään kevään vaaleissa hyvän tuloksen.
Piirin puheenjohtajavaalissa tällä kertaa hopealle jäänyt Jukka Mäkynen onnitteli rehdisti uutta puheenjohtajaa ja lupasi olla hänelle jatkossa tarvittaessa kaikilla tavoin tukena ja apuna.

Puolueen tervehdyksen tuonut 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola loi myös puheessaan uskoa pohjalaiseen kenttäväkeen.
– Totta kai piiri täällä on kovan haasteen edessä. Kenelle tahansa puolueelle tai piirille kolmen istuvan kansanedustajan menettäminen muihin puolueisiin olisi valtava takaisku. Mutta tiedän, että täällä ei anneta periksi ja työtä tehdään sillä asenteella, että nuo menetykset otetaan korkojen kera takaisin.
Moni perussuomalainen tuskastelee gallup-otantojen edessä. 8,7 – 9,8 prosentin kannatusmittaukset perussuomalaisille eivät riemunkiljahduksia juuri aiheuta.
– Ei pidäkään, mutta tiesitkö, että jo näilläkin lukemilla saisimme eduskuntaan enemmän kansanedustajia mitä meillä siellä nyt on. Ja puolueväen niin täällä kuin muuallakin tuntien, niin nuo kannatuskäyrät kääntyvät hurjaan nousuun mitä lähemmäksi vaaleja tulemme. Mitään emme saa ilmaiseksi, vaan tsempillä ja kovalla työllä teemme taas keväällä perussuomalaista vaalihistoriaa, julisti Eerola.
Iltapäivän kovimmat aplodit Eerola sai siitä, kun hän muistutti perussuomalaisten olevan ainoa puolue, joka tekee vilpittömästi työtä Suomen ja suomalaisten puolesta. Ja näinhän asia juurikin on!

Teksti & kuvat:
Juha Rantala


Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin väki kokoontui syyskokoukseensa Mustasaaren kulttuuritalolle.

Piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittu Anne Matokangas kannusti kiitospuheessaan piirin perussuomalaisia nyt tiimityöhön.

Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola toi piirikokousväelle puoluejohdon terveiset. Juhon seurana Niina Mäkinen Vaasasta ja Eliisa Panttila Teuvalta.

Kirjoitettu 26.11.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa