Presidentinvaalit Vaasan vaalipiirissä

Laura Huhtasaari sai sanomansa perille Etelä-Pohjanmaalla

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ja hänen sanomansa Suomen ja suomalaisten puolesta sai hyvän vastaanoton kaikkialla Suomessa ja eritoten Pohjanmaalla.

Valtakunnallisessa laskennassa Huhtasaari sai ehdokkaista hienosti kolmanneksi eniten ääniä, mutta Vaasan vaalipiirissä (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa) ja Etelä-Pohjanmaan piirissä Huhtasaari oli upeasti hopealla. Tulos oli perussuomalaisten mittapuussa kärkilukemia. Eli vaalityö piirissä hoidettiin kiitettävästi.

Huhtasaari sai vaalipiirissä 7,8 prosenttia äänistä jättäen taakseen mm. keskustan molemmat ehdokkaat, demarien Haataisen sekä RKP:n Thorvaldsin.

Perussuomalaisten ehdokas Huhtasaari oli ehdokkaista ainoa, joka oli todella huolissaan mitä huominen tuo tullessaan Suomelle ja meille suomalaisille.

– Isänmaa on meille kaikille yhteinen. Täällä pitäisi kaikilla olla turvallista asua, elää, olla ja yrittää. Kansan kahtiajako ja eriarvoistuminen on saatava yhteisin ponnistuksin pysäytettyä. Vasta sen jälkeen voimme me puhua hyvinvointi-Suomesta, korosti Huhtasaari kampanjassaan myös täällä Etelä-Pohjanmaalla.

Huhtasaari kampanjoi Etelä-Pohjanmaalla Vaasassa, Kauhavalla, Lapualla, Seinäjoella ja Alavudella ja kaikkialla hän sai innostuneen vastaanoton, joka todisti, että perussuomalainen sanoma elää ja voi hyvin kaikkialla Pohjanmaalla. Lauraa oli haluttu vieraaksi Vaasan vaalipiirissäkin joka kylään ja kaupunkiin, mutta valitettavasti vain se ei aikataulullisista syistä ollut mahdollista.

Laihia, Alavus ja Kauhava kärjessä

Koko vaalipiirissämme Huhtasaari sai kaikkiaan lähes 19 000 ääntä, joka riitti kakkostilaan. Etelä-Pohjanmaan piirissä Huhtasaaren sanoma vaikutti parhaiten Laihialla, Alavudella ja Kauhavalla.

Laihialla Huhtasaari teki kovan tuloksen saaden 12,4 prosenttia annetuista äänistä. Alavudella tulos oli 12,0 % ja Kauhavalla 11,7 %. Huomattakoon vielä, että Seinäjoella Huhtasaari oli 8,8 %:n osuudella toiseksi suosituin ja Vaasassakin kolmantena! Kaksikielisessä kaupungissa RKP:n ehdokkaan Nils Thorvaldsin selättäminen oli kova juttu, jota ihmeteltiin mm. paikallisessa ruotsinkielisessä valtalehdessä.

Ohessa vielä kuntakohtaiset tilastot presidentinvaaleista Etelä-Pohjanmaan piirin osalta. Kunnan nimen jälkeen on siis kirjattuna Huhtasaaren prosentuaalinen äänimäärä.

Alajärvi 9,8 %, Alavus 12,0 %, Evijärvi 8,1 %, Ilmajoki 9,8 %, Isojoki 6,4 %, Isokyrö 9,8 %, Karijoki 8,3 %, Kaskinen 7,9 %, Kauhajoki 9,5 %, Kauhava 11,7 %, Korsnäs 0,9 %, Kristiinankaupunki 4,3 %, Kuortane 10,1 %, Kurikka 9,6 %, Laihia 12,4 %, Lappajärvi 9,5 %, Lapua 11,3 %, Maalahti 1,5 %, Mustasaari 4,0 %, Närpiö 1,2 %, Seinäjoki 8,8 %, Soini 8,5 %, Teuva 8,5 %, Vaasa 8,7 %, Vimpeli 8,0 %, Vöyri 2,3 % ja Ähtäri 5,6 %.

Lauran kampanja oli piristysruiske koko piirin perussuomalaisilla

Laura Huhtasaari teki paitsi erinomaisen presidentinvaalikampanjan, niin hänen esiintyminen ja sanomansa oli kuin piristysruiske koko piirin perussuomalaisille.

– Lauran kampanja otettiin vastaan tosi myönteisesti ja hänen iloisuutensa ja avoimuutensa teki äänestäjiin vaikutuksen. Minut tulos yllätti myönteisesti ja tämä loi erinomaisen pohjan jatkolle. Laihian osalta voidaan sanoa, että täällä tehty pitkäjänteinen työ kantaa nyt hedelmää. Luottamus perussuomalaisiin kuntatasolta aina valtakunnallisestikin on huimassa nousussa. Tästä on erinomaista jatkaa, sanoi Laihian Perussuomalaisten puheenjohtaja Piia Riiki.

Pitkälle samoilla linjoilla on myös Alavuden Perussuomalaisten puheenjohtaja Yrjö Paukkunen.

– Meillä koko yhdistyksen väki innostui ennennäkemättömästi Lauran kampanjasta. Varsinkin meidän nuoret oikein kyselivät, että mitä he voivat Lauran eteen täällä tehdä. Näkyvyyttä teimme eritoten sosiaalisen median kautta, joka oli tällä kertaa meidän ykkösaseemme. Myös Huhtasaaren Alavuden vierailu veti valtavasti väkeä. Muutenkin perussuomalaisuus on täällä nousussa. Se on monien asioiden summa, mutta yhdistyksen työ on tällä sektorilla aina avainsana, toteaa Paukkunen.

Lähes kymmenen vuotta Kauhavan yhdistystä johtanut Risto Mattila sanoo tuloksen osoittavan, että jotakin Kauhavalla on tehty hyvin ja oikein. Perussuomalaisuus on Kauhavalla kova sana.

– Puheenjohtajakauden aikana olemme Kauhavalla menneet joka vaaleissa eteenpäin. Myös jäsenmäärä on tasaisessa kasvussa ja ehdokkaita vaaleihin on aiempaa helpompi saada. Myös työtämme arvostetaan täällä yli puoluerajojen

Kiitos Etelä-Pohjanmaan piiri! Tästä on hyvä jatkaa työtä Suomen ja suomalaisten eteen.

Juha Rantala

Laura Huhtasaari Seinäjoella seurassaan Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja Eliisa Panttila Teuvalta sekä Ville Muilu Ilmajoelta. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 30.1.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa