Perussuomalaiset ainoana puolueena mukana Köpingin markkinoilla

Perinteiset Köpingin markkinat järjestettiin Vähänkyrön yrittäjien toimesta 41. kerran heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Vaasan Vähänkyrön Tervajoella. Uudistunut ohjelma ja uusi markkina-alue kiinnostivat markkinavieraita taas läheltä ja kaukaa. Viikonlopun yli 30-asteinen helle ei ainakaan perussuomalaisia pelottanut.

– Eniten kummastusta niin markkinaväen kuin järjestäjienkin taholta herätti se, että perussuomalaiset oli ainoa puolue tässä kaksipäiväisessä tapahtumassa. Tätä asiaa tuli perussuomalaisten osastolle ihmettelemään useampikin henkilö. Kun näköjään nyt vaaleja ei ole lähiaikoina, niin ihmisten kohtaaminen ei enää muita puolueita jaksa kiinnostaa, summasi asiaa kaupunginvaltuutettu Mauri Ollila.
Tervajoella asuva Ollila sanoo perussuomalaisten osallistuneen Köpingin markkinoille niin kauan kuin jaksaa muistaa.
– Vastaanotto oli erinomaista. Vaalivoittomme ansiosta yhä useampi uskaltaa tulla keskustelemaan kanssamme asioista niiden oikeilla nimillä. Perussuomalaisia uskalletaan avoimesti kehua ja jopa julkisesti ilmoittaa, että hei me äänestettiin teitä. Tämä on hyvä merkki jatkoakin ajatellen, sanoi Ollila.

Samoilla linjoilla Ollilan kanssa olivat myös perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Anne Matokangas ja toinen vaasalaisvaltuutettu ja Vaasan vaalipiirin ensimmäinen varakansanedustaja Päivi Karppi.

– Saimme paljon kiitosta siitä, että olemme esillä ja kansan tavoitettavissa myös silloin kun ei ole vaaleja näköpiirissä. Eniten väki tuntui olevan pettynyt demareihin ja kepuun. Varsinkin kaksien vaalien suurimman häviäjän eli kepun härskiä toimintaa ihmeteltiin. Moni sanoi, että kuinka he kehtaavat, mutta kyllähän he kehtaavat. Perussuomalaisten toimintaa kiiteltiin ja kilvan kehuttiin, ja palaute oli kauttaaltaan positiivista, totesi Matokangas.

– Kyllähän nämä markkinat taas vahvistivat sen, jonka me jo tiedämme, että olemme Suomen ylivoimaisesti paras toripuolue. Ihmisiä tuli aikaisempaa enemmän avoimesti osastollemme juttelemaan ja kyselemään, ja keskustelut olivat hyvin kannustavia. Tästä on hyvä lähteä tekemään jo nyt työtä kuntavaalien menestyksen eteen, sanoi Karppi.

Köpingin markkinoille osallistuivat kansanedustajista myös Jukka Mäkynen ja Juha Mäenpää.

Juha Rantala

 


Yli 30 asteen heinäkuun helle ei pelottanut ainakaan perussuomalaisia Köpingin markkinoilla Vaasan Tervajoella. Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettujen Mauri Ollilan (kuvassa vas.) ja Päivi Karpin seurassa Vähänkyrön yrittäjien puheenjohtaja Kari Rinta ja Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand (rkp), joka kiitteli vuolain sanoin perussuomalaista valtuustoryhmää hyvästä yhteistyöstä. – Kuva: Juha Rantala


Köpingin markkinoiden ensimmäisenä päivänä perjantaina perussuomalaisten teltalla päivystivät mm. kansanedustaja Jukka Mäkynen, Heikki Hassinen, Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Anne Matokangas yhdessä puolisonsa Risto Sillanpään kanssa. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 10.8.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa