Jussi Halla-aho tapasi Vaasassa Pohjanmaan perussuomalaisia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiersi kesällä ahkerasti ympäri Suomea tutustuen piirien ja paikallisyhdistysten toimintaan. Heinäkuun viimeisenä perjantaina Halla-aho suuntasi kohti Vaasaa, jossa hän tapasi Pohjanmaan maakunnan alueen perussuomalaisia aktiiveja Vaasan paikallisyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa Keidas-seurakunnan kahviossa. Paikallisten aktiivien lisäksi Halla-ahon Vaasan vierailu kiinnosti kovasti myös paikallista ja valtakunnallistakin mediaa. Vaasassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Halla-aho toi pontevasti esille sen, että Perussuomalaiset on yleispuolue, jolla on omanlaista tarjottavaa kaikkiin poliittisiin kysymyksiin.

– Olemme ylpeästi populistinen puolue eli olemme elitismin vastakohta. Otamme vakavasti kaiken sen, mitä tavallinen suomalainen ihminen sanoo ja ajattelee. Olemme myös kansallismielinen puolue ja puolustamme päättäväisesti kansallista etuamme mm. maahanmuuttoasioissa ja kritisoimme holtitonta EU-politiikkaamme. Toimimme pienen ihmisen puolesta toisin kuin vihervasemmisto, joka kylvää varojamme kaikkialle muualle paitsi ei oman kansan hyväksi.

Jussi Halla-aho korosti Vaasassa myös Perussuomalaisten yhtenäisyyden tärkeyttä.

– Toisin kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää, emme me Perussuomalaisissa ole savustamassa ketään ehdoin tahdoin pois puolueesta. Mutta on selvää, että pelisäännöt pitää tehdä kaikille selviksi. Ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää, että jotkut tahot vakuuttavat toimivansa puolueen hyväksi, mutta takataskussa on jo valmiina toisen puolueen paperit.

Halla-aho matkasi Vaasan pressistä ja jäsentapaamisesta Vaasan Tervajoelle, jossa hän osallistui perinteisille Vähänkyrön Yrittäjien järjestämille Köpingin markkinoille. Ja oli sanomattakin selvää, että Halla-ahon vierailu sai aikaiseksi myönteistä kuhinaa.

– Halla-aho kiinnosti ja hän veti todella paljon uteliaita markkinoille. Kun myös mediassa oli vierailusta paljon tietoa, niin kummallisesti hän veti puoleensa myös toisten puolueiden paikallisia merkkihenkilöitä, naurahti Vaasan perussuomalainen kaupunginvaltuutettu Mauri Ollila.

Myös Ollilan valtuutettukollega Lauri Karppi oli samoilla linjoilla.

– Moni näki Halla-ahon livenä ensi kertaa ja hyvä puhe sekä ihmisten kanssa keskustelu teki porukkaan vaikutuksen. Mielestäni Jussin vierailu Vaasassa myös kokosi puolueemme rivejä ja poisti epätietoisuutta.

Valtuutettu ja Mustasaaren yhdistyksen puheenjohtaja Micael Westerholm puolestaan toi puolueen puheenjohtajalle näkemyksiään mm. kaksikielisen materiaalin tärkeydestä rannikko-Pohjanmaalla.

– Ruotsinkieltä äidinkielenään puhuvissa on paljon perussuomalaisesti ajattelevia. Siksi on tärkeää, että saamme tuoda sanomamme heille heidän omalla kielellään. Keskusteluhetki Halla-ahon kanssa oli todella hyödyllinen kokemus ja hänen kanssaan oli helppo vaihtaa ajatuksia.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja, vaasalainen kaupunginvaltuutettu Jukka Mäkynen kehui puolueen puheenjohtajaa laajakatseiseksi ihmiseksi ja hyväksi kuuntelijaksi antaen vierailullaan positiivisen vaikutelman itsestään.

– Hän haluaa tosissaan puolueen rivit kuntoon. Monen ihmisen mielenkiinto Halla-ahoa kohtaan muuttui uteliaisuudesta arvostukseksi. Tämän visiitin jälkeen en yhtään epäile sitä, että meillä on tosiaankin mahdollista kovalla työllä nousta maamme ja piirimme suurimmaksi puolueeksi. Ja täällä Pohjanmaalla, jos missään, osaamme tuon työnteon jalon taidon.

Juha Rantala

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon Vaasan vierailu oli menestys. Halla-aho vakuutti niin paikallisaktiivit kuin markkinaväen Vaasan Tervajoella. – Kuva: Ville Jussila

Kirjoitettu 28.7.2017

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa