Raimo Vistbacka jatkaa yksimielisesti Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana

DSC_0046

Raimo Vistbacka Alajärveltä valittiin uudelleen yksimielisesti Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi Vaasassa järjestetyssä piirin syyskokouksessa. – Kuva: Juha Rantala

Valtiopäiväneuvos, pitkäaikainen kansanedustaja, puolueen entinen puheenjohtaja, varatuomari Raimo Vistbacka valittiin uudelleen yksimielisesti Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi Vaasassa pidetyssä piirin syyskokouksessa. Vaasan yhdistys sai nyt ensimmäistä kertaa tapahtuman järjestettäväkseen, ja suoriutui siitä kiitettävästi.

Kokous pidettiin upeissa puitteissa panimoravintola Bock`sin tiloissa. Tapahtumaan oli saapunut lähes 70 piirikokousedustajaa ja lähes saman verran muita alueen puolueaktiiveja. Syyskokouksen vieraaksi oli kutsuttu Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Sampo Terho. Hänelle olikin varattu vaasalaisyhdistyksen puolesta ohjelmaa koko lauantaipäiväksi.

Ensin Terholle oli järjestetty vartavasten tapaaminen vaasalaisten perussuomalaisaktiivien kanssa Keidas-seurakunnan tiloissa, sitten oli vuorossa tutustuminen UPC Mediaan sekä paikalliseen panimotoimintaan ja vasta kolmanneksi päästiin itse asiaan eli syyskokoukseen.

Kokousväen toivotti tervetulleeksi paikallisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Mäkynen, joka antoi huutia gallupeille ja vihervasemmistolaista politiikkaa myötäilevälle valtamedialle.

– On ikävä sanoa, mutta joudumme taas tuottamaan medialle keväällä suuren pettymyksen. Emme suinkaan usko mihinkään kannatuksemme puolituksiin, vaan teemme työtä voittaaksemme. Se, kuinka suureksi tuo kuntajytky muodostuu, on aivan itsestämme kiinni.

Piirin puheenjohtaja Raimo Vistbacka oli puheessaan samoilla linjoilla.

– Meillä oli edellisissä kuntavaaleissa tässä piirissä 424 ehdokasta. Tavoite on panna tuosta vähän paremmaksi, ja sehän taas tietää lopputuloksessa vain meille hyvää. Nyt vain tuo vaalityö on otettava tosissaan. Ei jätetä noita ehdokassuostumuksia viime hetkeen, vaan toimitaan nyt heti. Se antaa sitten itse kullekin aikaa tehdä oma vaalityö paremmin.

Ennen Sampo Terhoa oli äänessä myös paikan isäntä, toimitusjohtaja Sture Udd, joka omalla tervehdyspuheellaan jo herätteli kokousväkeä.

– Perussuomalaiset ovat tuoneet suomalaiseen politiikkaan sitä mitä on tarvittukin eli uutta liikettä ja ryhtiä. Tämän työn on jatkuttava. Myös kotimaista työtä on arvostettava, ja taloutemme saisi merkittävän lisäruiskeen jo sillä, että jokainen suomalainen ostaisi kotimaisia tuotteita 100 eurolla vuodessa enemmän. Se toisi lisää työpaikkoja ja hyvinvointia. Tämä kokoustilakin on rakennettu muhkeasta alajärveläisestä kivestä ja baarin puoli suomalaisesta puusta, sanoi Udd ja sai raikuvat aplodit.

Tavallisen ihmisen asialla

Illan tähtivieras Sampo Terho osasi myös ottaa yleisönsä. Hän painotti Perussuomalaisten olevan tavallisen ihmisen asialla, vaikka vihervasemmisto ja valtamedia muuta yrittävät vakuuttaa.

– Olemme hallituksessa vieneet jo nyt läpi ainakin 50 meidän esittämää aloitetta. Valitettavasti vain päätöksenteko ei käy hetkessä, sillä neuvottelut, lakimuútosten valmistelut sekä eduskuntakäsittelyt vievät aikansa. Mutta kädenjälkemme näkyy päivä päivältä yhä vahvemmin ja koko ajan tapahtuu käännettä parempaan.

Terho lyttää demareiden varjobudjetin täytenä poliittisena höttönä.

– He haluavat viestittää kansalle, että me muka otamme köyhiltä ja annamme rikkaille. Juuri Perussuomalaiset esti mm. eläkeläisten asumistukileikkaukset ja olimme korottamassa pääomaveroa. Lisäksi saimme maahanmuuttopolitiikkaan järkeä ja tarvittavaa tiukkuutta. Samoin olemme olleet jarruna EU:n liittovaltiokehityksessä.

Ja mitä vaaleihin tulee, niin Sampo Terho totesi, ettei niitä voiteta rahan voimalla.

– Haemme kannatuksen ihmisten parista. Turuilla ja toreilla olemme parhaimmillamme; saamme tavata ihmisiä kasvoista kasvoihin ja kertoa asiat suoraan heille vääristelemättä.

Piirihallitus vuodelle 2017

Piirin syyskokouksessa valittiin myös piirihallituksen kokoonpano vuodelle 2017. Piirihallitukseen valittiin Alajärveltä Turo Kalliomaa (varalla Anne Matokangas), Alavudelta Yrjö Paukkunen (Pekka Kaihoniemi), Ilmajoelta Esa Niemistö (Kaisu Talvitie), Isojoelta Jorma Rantala (Sakari Halkoaho), Isostakyröstä Sami Laine (Raili Varo), Jalasjärveltä Martti Alkula (Asko Saunala), Kaskisista Lasse Lähdesluoma (Juhani Pihkamäki), Kauhajoelta Sami Yli-Rahnasto (Mika Muurimäki), Kauhavalta Arto Rinne (Martti Koivisto), Kristiinankaupungista Jukka Kangasniemi, Kuortaneelta Tauno Lampinen (Seppo Palomäki), Kurikasta Jorma Varpula (Vesa-Matti Saarakkala), Laihialta Asko Salminen (Piia Riiki), Lappajärveltä Ahti Kautiainen (Arvi Kangastie), Lapualta Riitta Kangasluoma (Sini Syrjälä), Mustasaaresta Micael Westerholm (Jukka Kuusalo), Seinäjoelta Marko Kähönen (Sirkka Kumpula), Teuvalta Eliisa Panttila (Heikki Tuomela), Vaasasta Jukka Mäkynen (Lauri Karppi) ja Vimpelistä Reijo Hongisto.

Piirin puheenjohtajana siis jatkaa Raimo Vistbacka Alajärveltä, piirisihteerinä toimii Anneli Manninen Seinäjoelta, piirin vaalipäällikkönä ja tiedottajana Juha Rantala Vaasasta sekä taloudenhoitajana Mikael Ö Vaasasta.

Teksti: Juha Rantala

 

DSC_0047

Vaasalainen panimopubi täyttyi ääriään myöten täyteen Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin pitäessä syyskokoustaan. – Kuva: Juha Rantala

DSC_0012

Toimitusjohtaja Sture Udd suoritti mielenkiintoisen yritysesittelyn mediakonsernistaan ja panimosta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ja Laihian Perussuomalaisia edustava Asko Salminen ovat kuulolla. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 14.12.2016

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa