Piirin puheenjohtaja Anne Matokangas järjestäytymiskokouksessa: Nyt on näytön paikka

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri piti järjestäytymiskokouksensa Ilmajoella. Pitkän, mutta antoisan päivän aikana nimitettiin uusia eduskuntavaaliehdokkaita, valittiin varapuheenjohtajisto, piirisihteeri, taloudenhoitaja ja työvaliokunta.

Piirin syyskokous oli jo viime vuoden lopulla Mustasaaressa valinnut puheenjohtajakseen Anne Matokankaan Alajärveltä. Avauspuheessaan hän muistutti siitä, kuinka tärkeä vuosi on edessä. On eduskuntavaalit, EU-vaalit ja vielä mahdollisesti loppuvuonna maakuntavaalit. Siinä haastetta kerrakseen.
– Tulevat eduskuntavaalit ovat meille näytön paikka. Menetimme puolueen hajaannuksen ja loikkausten seurauksena kaikki kolme kansanedustajapaikkaamme, mutta meillä on mahdollisuus ottaa ne takaisin. Ja sen me teemme yhdessä. Jo kesän markkinatapahtumat osoittivat, että olimme ehdottomasti suosituin toripuolue. Jatketaan siitä mihin kesällä jäätiin ja ollaan entistä enemmän ja näkyvämmin esillä. Jokaista meistä tarvitaan eri tehtävissä, painotti Matokangas.

Matokangas sanoo omien elämänarvojen olevan koti, uskonto ja isänmaa. Ne ovat pitkälti myös perussuomalaisten arvoja.
– Puolueen päämääränä on kristillissosiaaliselta pohjalta koota yhteen ne väestöryhmät, joiden etujen ajamisesta ja tasavertaisesta sosiaalisesta ja taloudellisesta sekä yhteiskunnallisesta asemasta ei ole oikeudenmukaisesti huolehdittu. Isänmaalliseen ja oikeudenmukaiseen politiikkaan kuuluu vähäosaisten, huono-onnisten ja syrjäytyneiden suomalaisten auttaminen. Tällaiseen työhön on meidän helppo sitoutua.

Pihlaja, Paukkunen ja Riiki varapuheenjohtajiksi

Varapuheenjohtajistoon saatiin niin kokemusta kuin uutta verta. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Kauhajoen Tapio Pihlaja toimi aikanaan myös piirin puheenjohtajana ja istuu peräti seitsemättä kautta Kauhajoen valtuustossa. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Alavuden Yrjö Paukkunen ja kolmanneksi Piia Riiki Laihialta. Piirisihteeriksi valittiin Petri Saunamäki Ilmajoelta ja taloudenhoitajana jatkaa Mikael Ö Vaasasta. Juha Rantala Vaasasta jatkaa piirin tiedottajana ja vaalipäällikkönä.
Tärkeään työvaliokuntaan valittiin edellisten sekä puheenjohtaja Matokankaan lisäksi Lauri Karppi Vaasasta, Jorma Rantala Isojoelta, Hannu Akkanen Ilmajoelta, Tero Juupajärvi Lapualta ja Jorma Varpula Kurikasta.

Juurakko ja Leppänen eduskuntavaaliehdokkaiksi

Järjestäytymiskokous nimesi huhtikuun eduskuntavaaleihin piirin alueelta kaksi uutta nimeä 38-vuotiaan yrittäjän Janne Leppäsen Kauhajoelta sekä yrittäjä/ maanviljelijä Petri Juurakon Alavudelta. Molemmat ovat kaupunkiensa valtuutettuja.
Juurakon ja Leppäsen myötä perussuomalaisilla on nyt koko Vaasan vaalipiirin alueelta 14 eduskuntavaaliehdokasta 16:sta.
Jo aiemmin eduskuntavaaleihin on nimetty Jukka Mäkynen ja Päivi Karppi Vaasasta, Eliisa Panttila Teuvalta, Micael Westerholm Mustasaaresta, Mauri Peltokangas Kaustisilta, Jukka Kangastie Alajärveltä, Tauno Lampinen Kuortaneelta, Juha Mäenpää Ilmajoelta, Erkki Valtamäki Seinäjoelta, Mika Kankaansyrjä Kauhavalta, Ulpu Keränen Kokkolasta ja Lasse Lehtinen Kannuksesta.

Juha Rantala


Tulevat eduskuntavaalit ovat piirin perussuomalaisille näytön paikka. Tavoitteena on paikata loikkareiden jättämät aukot ja saada kolme kansanedustajapaikkaa takaisin. Mikael Ö, Piia Riiki, Yrjö Paukkunen, Tapio Pihlaja, Petri Saunamäki ja edessä istuva puheenjohtaja Anne Matokangas eivät tavoitteesta tingi. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 11.1.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa