Pohjanmaan Suurmessut

Perussuomalaisuus kiinnosti Pohjanmaan Suurmessuilla

Perussuomalaiset on tuttu vieras kerran vuodessa aina alkukeväisin Mustasaaren Botniahallilla järjestettävillä kaksipäiväisillä yleismessuilla. Messuilla vieraili yhteensä yli 20 000 kävijää. Koska tapahtumaa markkinoidaan varsinkin Pohjanmaan maakunnan alueella varsin näyttävästi, niin on selvää, että lähes puolet kävijöistä oli äidinkieleltään ruotsinkielisiä.
Perussuomalaiset ovat onnistuneet myönteisellä markkinailmeellään tuomaan puolueen aatetta tutuksi pohjalaisille. Perussuomalainen sanoma kiinnosti ja aikaisempia vuosia ahkerammin messuvieraat jäivät osastollemme keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä. Kiitosta tuli yllättäen myös osastollamme vierailleilta lähikuntien muiden puolueiden valtuutetuiltakin siitä hyvästä työstä ja yhteistyökyvystä mitä perussuomalaiset harjoittavat valtuustoissaan.

Mustasaaren Perussuomalainen puheenjohtaja ja Etelä-Pohjanmaan piirin toinen varapuheenjohtaja Micael Westerholm on tehnyt erinomaista työtä raja-aitojen ja väärien käsitysten sekä ennakkoluulojen murtamisessa äidinkieleltään ruotsinkielisten keskuudessa.
– Kyllä tässäkin asiassa pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää. Kun vertaa ensimmäisiin kertoihin, kun olimme näillä apajilla, niin eroa on meidän hyväksi kuin yöllä ja päivällä. Ruotsinkielisten asenne meitä kohtaan on pehmennyt ja mielenkiinto meitä kohtaan on aivan selvästi lisääntynyt. Ja yhteistä säveltä haetaan muualtakin kuin maahanmuutosta.
Westerholm näkee nimenomaan ruotsinkielisissä puolueella todellisen mahdollisuuden kannatuspohjan laajentamiseksi.
– Pitää muistaa, ettei jokainen äidinkieleltään ruotsia puhuva suinkaan äänestä RKP:tä.
Ilmajoen Perussuomalaisten puheenjohtaja Petri Saunamäki osallistui Pohjanmaan Suurmessuille ensimmäistä kertaa ja piti näkemästään.
– Tuli hyvinkin selvästi, että varsinkin nuori, kaksikielinen, sukupolvi ei enää lokeroi perussuomalaisia, vaan olen varma, että löydämme jatkossakin yhä enemmän äänestäjiä, kannattajia ja jopa jäseniä ruotsinkielisistä. Westerholm on tehnyt rannikko-Pohjanmaalla erinomaista pioneerityötä ja sen tueksi löytyy jo faktaakin. Vaali vaalilta kannatuksemme nousee rannikko-Pohjanmaalla. Hitaasti, mutta varmasti.
Vaasan perussuomalaisista osastolla hääri molempina päivinä vajaan vuoden jäsenyydestä nauttinut Anne Jussila.

– Oli tosi mahtava ja avartava kokemus. Olin ensimmäistä kertaa näillä messuilla ja se kannatti. Meillä oli osastollamme niin mahdottoman hyvä fiilis ja hauskaa, että se ilo tarttui varmasti messuvieraisiinkin. Vuorovaikutus oli erinomaista. Tällaisiin juttuihin lähden varmasti jatkossakin, kehräsi Jussilan Anne.
Teksti: Juha Rantala
Kuva: Päivi Karppi
Kirjoitettu 29.4.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa