Kauhajoen kesämarkkinat olivat perussuomalaisten suurta juhlaa

Kauhajoki on aina kuulunut Etelä-Pohjanmaan piirissä perussuomalaisten vahvoihin alueisiin. Viime kuntavaaleissa Kauhajoen yhdistys näytti voimansa ja sai piirin alueelta eniten ehdokkaita listoilleen.
Perinteiset Kauhajoen kesämarkkinat kuulun Kauhajoen Kasinon alueella todistivat, että perussuomalainen aate elää paikkakunnalla entistä vahvempana. Suuri kiitos tästä kuuluu toimeliaalle ja vireälle paikallisyhdistykselle.
– Kesämarkkinat on meille vakiotapahtuma ja tänäkin kesänä väkeä kävi ilahduttavan paljon teltallamme. Kauhajoella, niin kuin muuallakin Pohjanmaalla, palaute on ollut rohkaisevaa. Perussuomalaiset ovat aidosti suomalaisten asialla, totesi Tapio Pihlaja, tyytyväinen paikallisosaston puheenjohtaja ja Etelä-Pohjanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja.
Pihlaja, joka toimii jo peräti seitsemättä kautta Kauhajoen kaupunginvaltuustossa, on toiminut myös piirin puheenjohtajana.
– Vaikka vaalikevät oli kieltämättä välillä raskasta, mutta kyllä se paljon antoikin. Vaalivoitto ja suurimman puolueen asema antaa kummasti lisävirtaa ja saamme kaikki olla ylpeitä tekemisistämme. Olemme saaneet Kauhajoelle paljon uusia jäseniä ja alamme pikku hiljaa jo panostamaan kuntavaaleihin. Sitä ennen meillä on vielä syystapahtuma hoidettavanamme.
Tapio Pihlaja suitsutti vilpitöntä kiitosta myös perussuomalaisten kansanedustajien suuntaan, sillä peräti neljä edustajaa oli kiireiltään saapunut Kauhajoelle vieraiksi.
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio, puolueen toinen varapuheenjohtaja Arja Juvonen sekä Vaasan vaalipiirin omat pojat Mauri Peltokangas ja Juha Mäenpää kiinnostivat kukin markkinavieraita ja juttua riitti.
– Palaute oli positiivista ja kannustavaa, ja suora puhe sekä mielipiteet eivät ainakaan ihmisiä täällä Pohjanmaalla järkytä niin kuin eduskunnassa Helsingin poliisia ja vihervasemmistoa. Täällä kun on totuttu puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä eikä millään vääristyneillä ja harhaisilla mielikuvilla, totesi suorapuheinen kansanedustaja Mäenpää Ilmajoelta.
Mäenpää on kiertänyt mahdollisuuksien mukaan kesän tapahtumissa.
– Kauhajoella olen ollut markkinoilla useina perättäisinä kesinä ja tänne on aina mukava tulla. Hyvä tunnelma ja toimiva yhdistys. Ei siinä muunlaista reseptiä juuri kaivata.

Juha Rantala

Kauhajoen kesämarkkinoilla perussuomalaisuus näkyi ja kuului. Peräti neljän kansanedustajan voimin perussuomalaiset näyttivät kuka oli markkinoiden suurin ja kaunein puolue. Kauhajoen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Tapio Pihlaja kuvassa vasemmalla. – Kuva: Juha Rantala
Kauhajoen kesämarkkinat ilman kauhajokisia perussuomalaisia ei olisi yhtään mitään. Kauhajoen aktiiveista kesken markkinatouhujen kuvaan ehtivät Tapio Pihlaja, Riitta Pihlaja, Nina Heikkinen, Mika Muurimäki, Heikki Aho, Mauno Kallio ja Pertti Järviniemi. – Kuva: Juha Rantala
Kirjoitettu 15.8.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa