Vimpelissä perussuomalaisuus lähtenyt uuteen nousuun

Niin kuin jokin antiikin lintu aikanaan nousi kuin uudestisyntyneenä tuhkasta, niin samaa tarinaa voi verrata perussuomalaisten tilanteeseen Vimpelissä. Kun hillotolppa-aktivistit jättivät puolueen reilu vuosi sitten teki se hetkellisesti Etelä-Pohjanmaan piirissä kipeää erityisesti Vimpelin perussuomalaisissa. Yksi loikkareista kun oli pienen kunnan sen hetkinen suuri mies. Tällä hetkellä tilanne on kääntynyt lähes päälaelleen. Loikkarisakki tarvitsee Vimpelissäkin päivittäin pelastusrengasta pysyäkseen edes jollain tavoin pinnalla, kun taas perussuomalaisuus porskuttaa pesäpallopitäjässä kohti uutta nousua.

Uutta tulemista ennakoi hyvin se vastaanotto, jonka perussuomalaiset saivat osakseen Vimpelin Saarikentällä järjestetyillä kesämarkkinoilla.

– On suorastaan helpottunut olo. Jouduimme Vimpelissä lähtemään täysin nollatilanteesta uudestaan matkaan. Työtä se on vaatinut, mutta koko ajan mennään eteenpäin. Meidän vuodentakainen pieni joukko kasvaa kasvamistaan ja nämä markkinat vain paransivat asemaamme. Meillä on nyt koossa perussuomalaiseen asiaan uskova sitoutunut jäsenistö, sanoo Vimpelin perussuomalaisten tomera puuhanainen Roosa Ilomäki.

Markkinavieraille kelpasi perussuomalaisten osastolta lähes kaikki materiaali. Ilmapalloja meni perheiden pienimmille ja vähän varttuneempia kiinnosti puolueen lehdet ja muu kirjallinen materiaali.

– Perussuomalaisuus kiinnosti ja puolueen sanomaa kiiteltiin suoraselkäiseksi ja suomalaisten etuja puolustavaksi. Tästä on hyvä jatkaa. Syksyn ajaksi suunnittelemme toritapahtumaa Vimpeliin, jonne kaikki ovat lämpimästi tervetulleita, jatkoi Ilomäki.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen ei sanojaan säästellyt kiittäessään vimpeliläisten toimintaa.

– Täällä on asiat hoidettu eteenpäin erinomaisesti. Pieni ja pippurinen yhdistys kasvaa kasvamistaan. Helppoa se ei täällä ole ollut, mutta tämä jos mikään on malliesimerkki suomalaisesta sisusta. Menoa ja meininkiä riittää, sen osoittivat jo nämä kesämarkkinat, kehui Mäkynen vimpeliläisiä.

Juha Rantala

Vimpelin kesämarkkinoilla legendaarisella Saarikentällä oli perussuomalaisilla henki päällä. Heinäkuisena hellelauantaina osastolla isännöivät mm. Kerttu Kautiainen Lappajärveltä, Roosa Ilomäki Vimpelistä, piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja Eliisa Panttila Teuvalta, piirin puheenjohtaja Jukka Mäkynen, Ahti Kautiainen Lappajärveltä, piirin tiedottaja Juha Rantala sekä Markku Ylispangar Vimpelistä. – Kuva: Merja Ujanen

Kirjoitettu 22.8.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa