Perussuomalaisten kannatuksen nousu näkyy myös Jalasjärvellä

Ei viikonloppua ilman markkinatapahtumaa. Näissä merkeissä kesä on edennyt myös Etelä-Pohjanmaan piirin alueella.
Jalasjärvellä oli kaksipäiväinen Jalaspop-tapahtuma, jonka yhtenä osana olivat perinteiset kesämarkkinat.
Perussuomalaiset ovat olleet Jalasjärven kesätapahtumissa mukana vuodesta toiseen.

– Suurin osa markkinavieraista kävi myös teltallamme ja täytyy sanoa, että perussuomalaisten kannatuksen nousu näkyi siitä palautteesta mitä saimme. Käytännössä tuo konkretisoitui uusissa jäsenhakemuksissa. Perussuomalaisuus kiinnostaa ja ihmiset uskaltavat sen tulla sanomaan, sanoivat tyytyväiset Jalasjärven paikallisyhdistyksen puuhamiehet, puheenjohtaja Martti Alkula ja sihteeri Matti Heinonen.

Alkula ja Heinonen kiittelivät kilvan myös sitä, että kansanedustajat meiltä ja muualta jaksavat kiertää myös näissä kesän markkinoissa piirin alueella.
– Nytkin meillä oli kunnia saada vieraiksi puolueen toinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Arja Juvonen sekä kaikki vaalipiirimme kolme kansanedustajaa Mauri Peltokangas, Juha Mäenpää ja Jukka Mäkynen sekä piirimme puheenjohtaja Anne Matokangas. Kiitokset heille.

Varsinkin Arja Juvonen on tullut pohjalaisille jo niin tutuksi, että osa kenttäväestä on vaatinut jo Arjan ”adoptoimista” pysyvästi lakeuksille. Ja kukaan Arjan tavannut ei varmasti kysy, että miksi.
Markkinoita on pyrkinyt kesän aikana kiertämään mahdollisuuksien mukaan myös kansanedustaja Jukka Mäkynen Vaasasta.
– Kiertäminen on mukavaa ja ihmisten kohtaaminen ja heidän kanssaan keskustelu avartaa omaakin ajattelua. Tavoitteenani on aina ollut tavata kesälläkin mahdollisimman paljon äänestäjiä ja ottaa esille keskusteluissa ajankohtaisia ja päivän polttavia asioita. Keskeinen vaaliteemani oli pienituloisten eläkeläisten ja lapsiperheiden asema, ja kyllä nuo ovat asioita, jotka puhuttavat. Tuntuu, että niin Sipilän kuin Rinteen hallituksillekin suuret lupaukset eivät johda minkäänlaisiin tekoihin, toteaa Mäkynen.

Taustalla soi Agents-coverit ja perussuomalaisten teltalla liehuu Suomen lippu. Lauantaisen elokuun iltapäivän aurinko lämmittää vielä mukavasti. Eikö näillä kaikilla olekin jotakin yhteistä, jotakin suomalaista?

Juha Rantala


Suomen ja suomalaisten puolesta peukuttivat Jalasjärven markkinoilla perussuomalaiset Arja Juvonen, Tapani Hautamäki, Risto Sillanpää, Jenni Sippola, Martti Alkula, Arja Viitala, Matti Heinonen, Anne Matokangas ja Jukka Mäkynen. – Kuva: Juha Rantala


Perussuomalaisten teltalla myhäilevät kilpaa auringon kanssa Tapani Hautamäki, Martti Alkula ja Anne Matokangas. Taustalla Risto Sillanpää. – Kuva: Juha Rantala

Kirjoitettu 20.8.2019

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa