Aluevaltuuston arvopohja mitataan ensimetreillä

Aluevaalit ovat takana ja haluan kiittää luottamuksesta, joka minulle annettiin. Lähden tekemään työtä Etelä-Pohjanmaan hyväksi innolla ja suurella sydämellä. Onnittelen lämpimästi kaikkia valtuutettuja. Edessämme on iso ja äärimmäisen vastuullinen työ. Toivon kaikilta intoa ja aktiivisuutta sekä yhteistyötä yli puoluerajojen.

Aivan alkumetreillä mitataan meidän valtuutettujen arvopohja. Toivon, että jokainen valtuutettu lähtee viimeistään nyt tarkastelemaan, mitkä asiat SoTe- ja pelastustoimen osalta ovat juuri sinun arvomaailmassa tärkeimmät, mihin asioihin sinä haluat panostaa. Minulle tärkeintä on se, että päätöksen teossa keskiössä on ihminen. Meidän tulee asettua aina päätöksenteossa kyseisen kohderyhmän asemaan ja miettiä päätöksenteon vaikutukset, niin hyvät kuin huonot vaikutukset. Vain siten pystymme parhaiten arvioida, millaisia vaikutuksia päätöksillämme tulee olemaan.

Itselleni on hyvin tärkeää, että palveluita ei lähdetä liikaa keskittämään. Meidän tulee mahdollistaa riittävät palvelut lähellä ihmistä. Apua tulee saada läheltä ja nopeasti. Panostusta perustasoon sekä ennaltaehkäiseviin toimiin tarvitaan. Sieltä löytyy suurimmat säästökohteet, kun haasteiden ei anneta kasautua liian suuriksi. Henkilöstön hyvinvointi ja työolosuhteet pitää saada kuntoon. Hyvinvoiva henkilöstö tekee työnsäkin hyvin. Osallistamista ja aitoa vuoropuhelua tarvitaan jokaisessa työyhteisössä. Kannustavaa ja innostavaa henkeä tulee meidänkin luoda.

Aluevaltuusto on avainasemassa uuden ajattelumallin luomisessa. Meidän ei tule tuudittautua siihen, miten asioita on ennen tehty, vaan katsoa tulevaisuuteen ja innovoida uusia tapoja toimia. Tarvitaan rohkeutta. Usein avoimella vuoropuhelulla viranhaltijoiden, luottamushenkilöiden ja kuntalaisten kesken saadaan parhain ratkaisu aikaan. Toivonkin siis avoimuutta, paljon keskustelua ja riittäväsi perusteluja ajatuksille meiltä jokaiselta.

Riitta Kangasluoma (ps.)
Lapua
aluevaltuutettu

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa