Iloista antajaa Unioni rakastaa

Valtuustoissa päätetään paikallisista asioista, mutta vaaleilla on myös valtakunnallista ja yleispoliittista merkitystä. Kuinka valtion taloutta esimerkiksi hoidetaan, heijastuu se vääjäämättä myös kuntatalouksiin.
Maamme jo aiempi velkaantumiskehitys tulee näkymään seuraavien neljän vuoden aikana kunnissa niukkuutena. Tilannetta ei todellakaan paranna ns. EU-elvytyspaketti, joka elvyttää melkeinpä kaikkia muita kuin meitä suomalaisia. Suomalaiset veronmaksajien miljardit lähtevät muille maille muiden käyttöön. Marinin punavihreä hallitus on muutenkin hoitanut talouttamme ala-arvoisesti. Maamme talous on jo valmiiksi kuralla ilman tätä elvytyspakettia.
Ja tilannetta ei helpota sekään, että tällaisesta elvytyspaketista on tulossa pysyvä mekanismi.
Joudumme siis vastuuseen muiden maiden veloista. Nyt ne jäsenvaltiot, jotka saavat elvytyspaketista kymmeniä, ehkä satoja miljardeja, tuskin tekevät omaan talouteensa rakenteellisia uudistuksia, kun ne kerran saavat yhteistä ilmaista rahaa.
Ei ole siis mitään järkeä antaa rahaa kilpailijamaille, jotta ne pystyisivät kilpailemaan kanssamme paremmin.

¤ ¤ ¤

Jokuhan nämäkin viulut maksaa! Suomen lapioidessa miljardeja EU:n pohjattomaan kaivoon, alkaa pohja pian näkyä valtiomme kassassa. Jostakin on saatava rahaa lisää. Katseet kääntyvät suomalaiseen veronmaksajaan. Jo nyt Suomi on yksi Euroopan raskaimmin verotetuista maista.
Marinin punavihreä hallitus jakaa holtittomasti hyvinvointiamme unionille, haittamaahanmuuttoon ja ilmastohysteriaan, ja ottaa rahat suomalaiselta veronmaksajalta, jolla on jo nyt vaikeuksia selvitä kaikista arjen maksuista ja velvoitteista. Mutta tämähän ei Marinia ja kumppaneita huoleta.
Suomi maksaa jo nyt EU:lle vuosittain tullitulot huomioiden lähes tuhat miljoonaa euroa enemmän kuin siltä saa. Valta omiin päätöksiin luulisi tarkoittavan hallitukselta myös vastuuta.
Itsenäisen valtion päätöksentekijöiltä vaaditaan näkemystä siitä, mikä maallemme ja sen kansalaisille on parhaaksi, ja miten tehdään kansainvälistä yhteistyötä omat lähtökohdat ja edut huomioiden.
Valitettavasti vain EU:n päätöksentekoa ohjaavat suuret jäsenmaat ja suuryritykset. Tämän takia unionin politiikka synnyttää köyhyyttä ja eriarvoisuutta. Pahimmin lisääntyvät veronkorotukset kurittavat jo nyt ankeassa taloudellisessa asemassa olevia suomalaisia. Luulisi varsinkin vasemmistopuolueiden nousevan tätä kehitystä vastaan. Mutta ei, sillä unionin hillotolpat ovat marineille ja anderssoneille aatettakin tärkeämpää. Ja vappunahan sitten sitä saa taas kertoa rahvaalle mitä sylki suuhun tuo.

¤ ¤ ¤

Eniten ihmetystä herättää demareiden täysin kritiikitön EU-kiima. Puolue on unohtanut kokonaan oman aatteensa ja perinteisen kannattajakuntansa. Tuskin kukaan voisi kuvitella demareille ja ay-liikkeelle vihamielisempää ideologiaa kuin unionin uusliberalismi, joka kurjistaa kaikkien muiden paitsi suurpääomistajien elämän. Itsekkyydestä ja ahneudesta on tehtykin meidän punavihreän valtaeliitin toimesta hyväksyttyjä moraaliarvoja. Demarien puolue-eliitti palkitsee ruhtinaallisesti nöyrät juoksupoikansa työllistämällä kaiken maailman avustaja-armeijat, joiden palkkaus on sellaista, joista tavallinen duunari voi vain lottoarvontaa odotellessa haaveilla.
Meitä ollaan siis viemässä liittovaltiokehitykseen, jossa uhrataan maamme kaikki tähänastiset tärkeät savutukset aina hyvinvointiyhteiskuntaa, kansankotia, yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa myöten.
Ainakin me perussuomalaiset haluamme, että talous ja markkinat palvelevat ihmistä eikä päinvastoin. Meidän velvollisuutemme on pitää huolta omista lapsista, vanhuksista, sairaista ja syrjäytyneistä. Suomalainen työ ja yrittäminen on oltava etusijalla, ja jos sitten rahaa jää, niin parannetaan maailmaa ja autetaan muita.
Hyvinvointiyhteiskuntamme on ollut ylpeyden aiheemme. Miksi siis ehdoin tahdoin annamme isänmaatamme halveksivien voimin tuhota koko yli satavuotiaan kansallisen perintömme?
Mutta iloista antajaahan Euroopan Unioni rakastaa!

Juha Rantala
Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin vaalipäällikkö/ tiedottaja

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa